Among the Amish in Lancaster County

28 t/m 30 oktober

Ja ze bestaan echt de Amish, wat onwerkelijk!!

Gisteravond (28/10) toen ik gedoucht had, stond ik buiten op Wim te wachten. Er kwam een verlicht rijtuigje aan. Een echte Amish!!! We liepen er langs, terug naar de camper. ‘Sprechen Sie Deutsch?’ vroeg de Amish jongeman aan ons. ‘No, we speak Dutch. We’re from Holland”
Read more...

Washington DC

 25 t/m 27 oktober

Zo gaaf een mini National Park op 12 miles van de hoofdstad van de US of A! Voor slechts 16 $ per nacht overnachten we hier. Geen water of elektriciteit aansluiting maar dat is geen probleem want we hebben ons eigen mobiele huis bij ons. Kunnen we hem nu goed benutten.

Ik heb zelfs voor het eerst in de camper gedoucht. Er is hier een douche waar je gebruikt van kan maken, een grote ruimte (en warm water weet ik van Wim) maar er is slechts een gordijn, geen deur die je kan afsluiten. Dan sta ik toch niet zo lekker 🙁 !! Elke idioot kan naar binnen lopen!

De generator ronkt nu lekker op de achtergrond, wat een @#!@ herrie, maar dat zorgt er wel voor dat we de batterijen van de fotocamera’s kunnen opladen. Voor de rest hebben we eigenlijk geen elektriciteit nodig. De koelkast werkt op gas als je niet op het lichtnet bent aangesloten, koken op het gasfornuis, voor koffie warmen we het water op met de fluitketel want het koffieapparaat zelf zet geen hete koffie, 1 minuut de magnetron aan (dus wel op de generator) om melk op te warmen en ’s nachts houden we elkaar lekker warm in bed. Kachel hoeft ook niet aan.
Read more...

Shenandoah River State Park

 24 oktober

Vandaag was het Rupsje nooit genoeg…wat veel rupsen gezien!! Echt zo grappig, dat ik dan 3 dagen geleden zeg ze nog nooit in de natuur gezien te hebben.

 

Deze rupsen zagen we tijdens de leuke wandeling die we gedaan hebben. Er zijn een aantal trails in het park wij kozen er op goed geluk een uit, de Cullers trail. Wat een heerlijke wandeling. Redelijk vlak en niet door een bos, want je weet maar nooit met die beren….nou ja toch een stuk door een bos, want we gingen eerst 0,8 miles de verkeerde kant op 🙂 Sorry!!

Read more...

Shenandoah NP

 23 oktober

Vandaag konden we met een gerust hart door Shenandoah rijden. Gisteravond een plek gereserveerd bij Shenandoah River State Park, op zo’n 15 miles van de noord-ingang.

En wat een fantastische plek!! Gelijk nog een dag erbij geboekt!

We hadden de hele dag om rustig de 105 miles door het park te rijden met een aantal stops bij uitkijkpunten en wandelingen. Shenandoah NP is onderdeel van de Blue Ridge mountains (een bergkam). De Skyline Drive gaat over in de Blue Ridge Parkway die 469 miles (!) lang is en eindigt bij de Great Smokey Mountains. De wandelingen had ik van tevoren uitgezocht. Drie korte wandelingen, om een indruk te krijgen van het park en een deel van de Appalachen Trail te lopen. Deze trail is meer dan 2000 miles (!) lang en loopt dwars over de Appalachen. Wij hebben er alleen maar even aan geroken.
Read more...

Op weg naar Shenandoah NP

21 en 22 oktober

Shenandoah NP, dat leek mij (Isa) zo fantastisch!! Especially in de herfst. Gisteren was ik zwaar teleurgesteld maar vandaag (23/10) voldoet het beter aan mijn verwachtingen!!! Alhoewel hier de herfstkleuren piek al over is.

We hebben er twee dagen over gedaan om hier te komen. Vanuit Niagara eerst door de stromende regen naar een KOA iets ten zuiden van Pittsburgh. Mooie campground aan de Youghiogheny (I love the name!) rivier. Hier had het de dag er voor flink gestormd. Ontwortelde bomen en flink wat takken op de grond.
Read more...

Niagara Falls

19 en 20 oktober 2016

Zo loop je nog lekker van de falls te genieten in het zonnetje een dag later valt het water niet alleen van de watervallen maar ook constant uit de lucht!

We zijn echt blij dat we er voor gekozen hebben om hier zo snel mogelijk heen te rijden. Zodat we de eerste dag in het zonnetje hebben kunnen genieten van het waterspektakel!

Wel leuk om voor twee dagen in Canada te staan. Het is hier ook echt anders! Not!  De Canadese kant van de falls is veel commerciëler en toeristische dan de Amerikaanse kant, het lijkt wel een mini Las Vegas.

Read more...

Van Lake George naar Canandaigua (Fingerlakes) NY

18 oktober

Als je denkt dat het niet mooier kan...dan had je met ons mee moeten rijden vandaag!!! Amazing!!!

Vandaag hadden we een lange rit voor de boeg, ong. 357 km waar we uiteindelijk, met tussenstops, 6,5 uur over gedaan hebben. De laatste 82 miles over de freeway (I90) daarvoor een prachtige route door een deel van de Aridondack!!

We hebben zoveel gereden omdat we met goed weer bij de Niagara Falls willen zijn en dat is voor morgen voorspeld, dus zoveel mogelijk miles maken vandaag zodat we dicht in de buurt zijn.  Ook vandaag was het prachtig weer, niet te geloven. Zonnig en warm! Het was uiteindelijk 30 graden!

Read more...

Van Meredith NH naar Lake George NY

17 oktober

We zitten nu in Lake Georges NY (wat hebben we al veel staten doorkruist!) in de Aridondacks een gebied dat zo groot is als 2/3 (!) van Nederland. Wij zitten helemaal in het zuiden en hebben er maar een glimp van gezien. Prachtig in de herfst….maar dat is het de afgelopen 3 dagen al! Vandaag weer een prachtige route gereden. Het blijft mooi. Als ik de foto’s terugkijk zie ik alleen maar herfstkleuren, wel een beetje saai…nee het blijft mooi om er doorheen te rijden!!
Read more...

Van Lincoln/Woodstock NH naar Meredith NH

16 oktober

Het viel wel te merken dat het zondag was vandaag, we waren niet de enige die er op uit trokken.

Vanochtend  op tijd (9:00) vertrokken met als eerste doel een benzinepomp. Carmen gaf aan dat er 5 miles naar het noorden een aantal waren. Navigatie ingesteld op eentje die niet de juiste benzine (unleaded 89) bleek te hebben. Dus een stukje terug en naar het oosten, laat dat nou precies op die Kankȃh weg zijn! Hoefden we daar ook niet meer naar op zoek. Het tanken duurden hier ook weer lang, niet omdat de pomp zo traag was, deze ging lekker snel, maar door het afrekenen.
Read more...

Van Quechee Gorge naar Lincoln/Woodstock NH

15 oktober

Zo wat was het koud vannacht!! Vanochtend ook nog trouwens. Drie lagen kleding aan, muts op, handschoenen aan en we konden naar de Quechee gorge wandelen. Wat een heerlijke ochtend wandeling, wel koud maar windstil. Het was nog heerlijk rustig! Het was erg mooi bij de kloof!! We konden een stukje afdalen naar het eind van de rivier waar zich een poel had gevormd. Het water leek wel een hotpool, het was warmer dan de buitenlucht en er kwam flink damp vanaf. Wat een heerlijke rustige plek! Als kadootje kregen we er nog 3 kleurrijke luchtballonnen bij die boven de kloof hingen en eentje daalde zelfs in de kloof. Wij wisten niet dat je zo’n ding ook zo nauwkeurig kon besturen. Hier zeker wel 20 minuten gebleven en toen de wandeling langs de kloof voortgezet.
Read more...

Van Thomaston naar Quechee Gorge State Park

 14 oktober 2016

We staan nu in het pikkedonker op een mooie grote plek tussen de bomen, die we dus niet zien 🙂 Net gedoucht in de badgelegenheid die niet verwarmd was….brrrrrr. Water werd wel goed heet, voor 50 cent kon je 5 minuten douchen. Dat hebben we niet gered. Onder de hete douche voelde je nog de koude lucht..bibberrr, bibberrrr. Dus snel afdrogen en weer warme kleren aan.
Voor vandaag hadden we aardig wat miles te gaan, dus eerst de tank volgegooid. Jeetje wat ging dat traag er moet nogal wat in die tank en het was bibber koud! Graadje of 8 met een windje!
Read more...

Van Pocono Mountain naar Thomaston (Connecticut)

13 oktober 2016

  De eerste nacht in de camper is goed bevallen. Geen zwarte beren die met hun klauwen aan de camperdeur hebben gekrabbeld 🙂 Klein bedje maar dat is wel lekker omdat het best wel fris is! Kunnen we elkaar warm houden. ’s Ochtends rustig aan gedaan. Ons eerste ontbijtje beviel goed muv de koffie, want de filters die we gekocht hadden pasten niet 🙁 Eerst nog uitzoeken waar we naar toe zouden gaan. In ieder geval naar het noord-oosten want het plan was om via Cape Cod en Boston Noordelijker te gaan. Dit plan is inmiddels veranderd, ik tik dit nu een dag later in Quechee (wat een fantastische naam!) Gorge State Park (Vermont), daarover later meer….
Read more...

De eerste dag met de camper

12 oktober 2016

Wat ging het allemaal voorspoedig vandaag!!

Gisterenochtend gebeld met Roadbear, het camperverhuur bedrijf, om een tijd af te spreken voor de pick-up. Tussen 12 en 1 op het vliegveld, Terminal B begane grond bij pick up point 5. Oke we'll be there!

Dat gaf ons in de ochtend wat tijd om rustig de koffers in te pakken en voor mij tijd om aan het reisverslag en de foto's te werken. Vanaf het hotel ging om het half uur een shuttlebusje naar het vliegveld, duur van de rit ongeveer 15 minuten. 11 uur leek ons wel een goede tijd om met de shuttlebus te gaan. En dat was het! De chauffeur was zo vriendelijk om ons bij Terminal B af te zetten, hotel shuttlebussen mogen eigenlijk alleen naar P4. Sssssst. Dat gaf ons ruim de tijd om nog een hapje te eten op het vliegveld. Damned die broodjes van de Subway zijn toch eigenlijk best wel lekker. 'Nou die lust ik wel elke middag als lunch', zei Wim 🙂

Read more...

Yes we're in New York, New York, New York

9 t/m 11 oktober

New York is gaaf, maar wat is het vermoeiend een dag in the city that never sleeps. Ik zou best wel willen slapen maar het is pas 20:00 uur!!

De laatste dag in NY zit er al bijna op. We zitten nu in het restaurant van het hotel. Ik heb net mij zoete aardappelsoep op, Wim smikkelt nog van zijn Ceasar salade. De laptop heb ik er weer heel gezellig er bij gepakt wat er moet weer heel wat geschreven worden.

Read more...