Reisverslag West-Australie

Van Litchfield naar Mary River Wilderness Retrait

15 september 2019

Op het moment dat ik dit schrijf is het  maandagochtend 16 september. We hebben net buiten ontbeten, het is heerlijk in de ochtend koelte (relatief dan).  Buiten ruikt het heerlijk naar eucalyptus. Om ons heen ontwaken de vogels, kwetter, kwetter, fluut, fluut. 

Gisterochtend op de campground in Litchfield is het helemaal een feest.   We hebben de Kookaburra gezien! Zo gaaf! 

Met al die vogels om ons heen duurt het wat langer voordat we op weg gaan naar onze volgende bestemming Mary River Wilderness Resort. Op zo’n 135 km rijden. 

Ik heb op Wikicamps lovende recenties gelezen over dit resort (camping en bungalows). Er zijn een aantal wandelingen langs billabongs waar je veel wildlife kunt zien. TomTom ingesteld (hij lijkt het te gaan doen) en off we go! 

Read more… 0 comments

Eerste dag met de Camper en Litchfield NP

De eerste dag met de camper

Vrijdag 13 september`

Om 10 uur zet de taxi ons af bij het camperverhuurbedrijf en om 12:15 verlaten we met ons huis op wielen voor de komende 34 dagen het terrein van het bedrijf.

Al met al ben je even zoet. Eerst de papieren formaliteiten, dan krijg je een video te zien met gebruiksaanwijzingen van de camper, even wachten tot dat iemand beschikbaar is om je de uitleg over de camper te geven. Wij krijgen de uitleg van een Nederlandse jongen, dat is toch wel handy. 

Read more… 1 comment

Welcome to Australia

Onze kennismaking met Australie begint in Darwin. De hoofdstad van de Northern Territory.

We verblijven 1,5 dag in Darwin. Op 11 september (wat een dag om te vliegen!) 15:30 zetten we voet op Australische bodem.

We komen met gemak langs de strenge immigration en douane. Je mag hier bijna niets aan etenswaar invoeren. Zelfs homeopatische middelen op basis van kruiden moet je aangeven. De hoestspray van Dr. Vogel heb ik voor de zekerheid in het vliegtuig achter gelaten. 

Read more… 0 comments

Stop over Singapore

Vlucht SQ5201 naar Darwin is 10 minuten onderweg. Nog 4 uur en 20 minuten (volgens vluchtschema) te gaan. Een deel van deze tijd ga ik nuttig besteden aan het schrijven van het eerste verslag van deze reis. 


Na een vlucht van 12 uur en 15 minuten komen we aan op Chiangi Airport. Het is 6 uur in de ochtend en van iets wat op een nachtrust lijkt hebben we niet mogen genieten. Je doezelt zo nu en dan weg en slaapt hooguit drie kwartier tot een uur onrustig. 

De buurvrouw beweegt en stoot je aan, degene achter je drukt iet wat te hard op het beeldscherm in jouw rugleuning, er loopt iemand langs het lijkt wel of er een olifant passeert. Zelf ook maar weer op jouw beeldschermpje tikken (hopende dat jij degene voor je niet stoort) en swipen op zoek naar entertainment.
Na een uur naar een film te kijken doezel je weer weg en met alle stoorzenders word je na 1 uur weer wakker en begint het weer opnieuw.

Read more… 2 comments