Reisverslag West-Australie

Perth en Rottnest Island

15 t/m 17 oktober 2019


Ons besluit om een dag eerder naar Perth te  rijden geeft ons een extra dag om Perth te verkennen. 

In de ochtend gaan we eerst de camper al deels opruimen en onze tassen inpakken.
Rond een uurtje of elf vertrekken we richting bushalte.

Perthcentrum is vanaf het caravanpark met de bus bereikbaar, een rit van ongeveer 35 minuten.
Het openbaar vervoer in Perth bestaat voornamelijk uit bussen. In het centrum is het een af en gaan van bussen met tig verschillende nummers. Ik heb een appje van TransPerth (het OV bedrijf) gedownload zodat we inzicht hebben in de verschillende buslijnen en de vertrektijden. Het is een prima app waarop je live kan zien waar een bus zich bevindt en hoe lang het nog duurt voordat hij bij jouw halte is. 

Read more… 1 comment

Kookaburra’s en hoge bomen

12 en 13 oktober 2019

Vanuit Busselton rijden we (gezien vanaf Busselton) naar het zuid-oosten naar het domein van de Zuidelijke bossen. Niet zomaar bossen, nee bossen die je doen denken alsof je miljoenen jaren terug gaat in de tijd. 
Dit zijn oerbossen met machtige karri, red tingle en marri bomen die alleen in dit ‘kleine’ deel van Australië voorkomen.

Sommige planten stammen uit de tijd dat Australië nog een was met Afrika, India, Antarctica en Zuid Amerika, het supercontinent Gondwana. 
Heeft de rest van Australië in de 50 miljoen jaar dat Australië los kwam van Gondwana een grote klimaat verandering ondergaan, in deze regio is dit een stuk minder. Hierdoor zijn een deel van de oude planten en bomen nu nog onderdeel van het landschap.  

Read more… 1 comment

Pinnacles Desert_Yanchep NP_Cape Naturaliste

9 oktober 2019

Het stadje Cervantes is onze volgende overnachtingsplek voor een bezoek aan Pinnacles Desert.

Cervantes doet mij gelijk denken aan de schrijver van Don Quichote, Miguel de Cervantes. Goed gedacht. De stad is vernoemd naar een Amerikaanse driemaster, Cervantes, die in 1844 voor de kust vast liep.  De boot was vernoemd naar….Miguel de Cervantes

Read more… 0 comments

Kalbarri

6 t/m 8 oktober 2019

Kalbarri NP een juweeltje aan de West Australische kust. A MA ZING!! 


We hebben de afgelopen 4 weken al veel moois gezien, wij noteren met stip op 1 Kalbarri NP.
Kalbarri NP bestaat uit een uniek landschap met in het binnenland een door de Murchison rivier diep ingesneden kloof van 80 km lang en aan de kust machtige kliffen.


Onderweg van Denham naar Kalbarri (de gelijknamige stad) krijgen we de eerste indruk van het klooflandschap. We doen Hawks Head en Ross Graham lookout aan. 

Wat we ook aan doen zijn de hoofdnetjes. Ja, ook ik metamorfoseer naar de hoofdnetjesvrouw, hier zijn de vliegen in grote getale en meer dan irritant. Ze gaan vooral op je gezicht af omdat ze de eiwitten uit je gezichtholtes (ogen, neus, oren, mond) willen nuttigen. 

Read more… 0 comments

Shark Bay

4 en 5 oktober 2019

Next destination…Shark Bay. 

Ook Shark Bay staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO en voldoet als een van de weinige plekken (er zijn er nog 16) aan 4 van de 10 criteria die opname op deze lijst rechtvaardigt: exceptioneel natuurschoon, bedreigde diersoorten, geologisch van belang en biologische verscheidenheid.

Shark Bay ligt op het Peron Peninsula. Via de Shark Bay World Heritage Drive rijden we naar het stadje Denham.

Read more… 0 comments

Coral Bay en Carnarvon

2 en 3 oktober 2019

Coral Bay is ook onderdeel van het Ningaloo Marine Park, het ligt zo’n 150 km ten zuiden van Exmouth.  Dat rijden we met 2 vingers in de neus……alhoewel de camper trekt erg naar links, dus beter houd je het stuur vast. 

Het landschap is nog steeds vlak, de termieten zijn ook hier vlijtig en zorgen voor wat afwisseling.

Read more… 0 comments

Exmouth _ Ningaloo Reef en Cape Range NP

29 september t/m 1 oktober

Vanuit Exmouth gaan we Ningaloo Reef en Cape Range NP ontdekken.

Het Ningaloo reef is onderdeel van de Ningaloo Coast World Heritage Side, sinds 2011 door UNESCO uitgeroepen tot wereldnatuurerfgoed en wel om de volgende redenen:

  • Superlative natural phenomena and areas of exceptional natural beauty
  • Significant natural habitats for the conservation of biological diversity including threatened species.

Exceptioneel mooi is het zeker! Witte schelp stranden met een heldere turquoise zee. Adembenemend!
Biodiversiteit zal er absoluut zijn echter voor ons leken waarschijnlijk niet te zien.

Cape Range NP is een ruig plateau dat tot aan de kust rijkt, met uitgesleten kloven. Hier zijn een aantal korte wandelingen te doen. 

Read more… 1 comment

Karijini NP

27 September 2019

Zowel de Lonely Planet als de ANWB reisgids spreken vol lof over het Karijini NP:

‘The narrow, breathtaking gorges, hidden pools and spectacular waterfalls of Karijini National Park form one of WA’s most impressive attractions.’

‘Een juweel onder de regionaal beschermde natuurgebieden is Karijini National Park. Het landschap betovert met zijn door erosie diep in de gesteentelagen  ingesneden kloven en de kleurige rotsformaties , waarvan de vele tinten op de aanwezigheid van mineralen als koper, ijzer en asbest duiden.’

Read more… 0 comments

Eighty Mile Beach

24 en 25 september 2019

We zijn weer op weg, we hebben net de 10 km hobbel weg vanaf het prachtige Eighty Mile Beach achter ons gelaten en rijden op een gladde maar saaie asfaltweg richting onze volgende bestemming. Vandaag een rit van bijna 500 km voor de boeg naar een Roadhouse in de buurt van Karijini NP. Geen bezienswaardigheden op het programma voor vandaag, just hit the road om km’s te maken. 
Deze eerste km’s benut ik om over de afgelopen twee dagen te schrijven. Deze bestonden vooral uit wandelen over het machtige, brede, maagdelijke witte strand omlijst door de  azuur blauw/groene zee van Eighty Mile Beach en verder het liefs ‘zau wenag maugelijk doen ‘Read more… 0 comments

Van Kununurra naar Broome

20 t/m 23 september

We hebben besloten om de bungles bungles niet te bezoeken en te gaan voor de mini-bungles bungles in Kununurra. Makkelijk te bereiken, slechts 1 uur rijden van Lake Argyle en er vlakbij een caravanpark met goede reviews.

De mini bungles bungles liggen in het Mirima NP dat ook Hidden Valley wordt genoemd

We komen er om half 8 ‘s ochtends aan, kopen een dagkaart voor $15 en rijden als eerste bezoekers het park binnen. Tenminste dat denken we want we zien nog niemand. 

Het park is compact, er zijn een aantal korte wandelingen die we alle drie doen. Het is er prachtig!! 

 

Read more… 0 comments

Lake Argyle

18 september 2019


Vandaag een lange rit voor de boeg van 500 km. Iets over 9-en rijden we weg.

Als we de highway 1 oprijden, staat de eerst volgende service (eten, benzine, slapen) aangegeven, Victoria River. Slechts 193 km! 

In de Lonely Planet lees ik dat de enige stad  tussen Katherine en Kununurra (afstand 513 km) Timber Creek is met een inwonersaantal van 232, ik weet niet of je jezelf dan stad mag noemen 😉. 

Read more… 1 comment

Kakadu NP

Kakadu NP  is het grootste nationale park van Australië. Een pareltje van een park! 
Het heeft een gevarieerd landschap met mangrovebossen, overstromingsvlakten, op savanne lijkende laaglandgebieden, heuvellanden met dun begroeide eucalyptusbomen en een 500 km lange klifwand.  Er stromen hier 4 grote rivieren met verschillende zijrivieren.  De overstromingsgebieden zijn in het droge seizoen een paradijs voor vogelaars. Lucky us! 🙂 


De naam Kakadu komt van een van de twintigtal Aboriginalvolken die hier wonen, de Gagudju. 
De voorouders van de deze Aboriginals hebben hier in de rotsen rotskunstwerken gecreëerd, de oudste dateren van 20.000 (!!) jaar geleden.  

Read more… 0 comments

Van Litchfield naar Mary River Wilderness Retrait

15 september 2019

Op het moment dat ik dit schrijf is het  maandagochtend 16 september. We hebben net buiten ontbeten, het is heerlijk in de ochtend koelte (relatief dan).  Buiten ruikt het heerlijk naar eucalyptus. Om ons heen ontwaken de vogels, kwetter, kwetter, fluut, fluut. 

Gisterochtend op de campground in Litchfield is het helemaal een feest.   We hebben de Kookaburra gezien! Zo gaaf! 

Met al die vogels om ons heen duurt het wat langer voordat we op weg gaan naar onze volgende bestemming Mary River Wilderness Resort. Op zo’n 135 km rijden. 

Ik heb op Wikicamps lovende recenties gelezen over dit resort (camping en bungalows). Er zijn een aantal wandelingen langs billabongs waar je veel wildlife kunt zien. TomTom ingesteld (hij lijkt het te gaan doen) en off we go! 

Read more… 0 comments

Eerste dag met de Camper en Litchfield NP

De eerste dag met de camper

Vrijdag 13 september`

Om 10 uur zet de taxi ons af bij het camperverhuurbedrijf en om 12:15 verlaten we met ons huis op wielen voor de komende 34 dagen het terrein van het bedrijf.

Al met al ben je even zoet. Eerst de papieren formaliteiten, dan krijg je een video te zien met gebruiksaanwijzingen van de camper, even wachten tot dat iemand beschikbaar is om je de uitleg over de camper te geven. Wij krijgen de uitleg van een Nederlandse jongen, dat is toch wel handy. 

Read more… 1 comment

Welcome to Australia

Onze kennismaking met Australie begint in Darwin. De hoofdstad van de Northern Territory.

We verblijven 1,5 dag in Darwin. Op 11 september (wat een dag om te vliegen!) 15:30 zetten we voet op Australische bodem.

We komen met gemak langs de strenge immigration en douane. Je mag hier bijna niets aan etenswaar invoeren. Zelfs homeopatische middelen op basis van kruiden moet je aangeven. De hoestspray van Dr. Vogel heb ik voor de zekerheid in het vliegtuig achter gelaten. 

Read more… 0 comments

Stop over Singapore

Vlucht SQ5201 naar Darwin is 10 minuten onderweg. Nog 4 uur en 20 minuten (volgens vluchtschema) te gaan. Een deel van deze tijd ga ik nuttig besteden aan het schrijven van het eerste verslag van deze reis. 


Na een vlucht van 12 uur en 15 minuten komen we aan op Chiangi Airport. Het is 6 uur in de ochtend en van iets wat op een nachtrust lijkt hebben we niet mogen genieten. Je doezelt zo nu en dan weg en slaapt hooguit drie kwartier tot een uur onrustig. 

De buurvrouw beweegt en stoot je aan, degene achter je drukt iet wat te hard op het beeldscherm in jouw rugleuning, er loopt iemand langs het lijkt wel of er een olifant passeert. Zelf ook maar weer op jouw beeldschermpje tikken (hopende dat jij degene voor je niet stoort) en swipen op zoek naar entertainment.
Na een uur naar een film te kijken doezel je weer weg en met alle stoorzenders word je na 1 uur weer wakker en begint het weer opnieuw.

Read more… 2 comments