Reserva ambiental San Blas

24 oktober 2014

Leuk ‘s avonds op het terras zitten. Nu heb ik twee muggenbulten op mijn rechtervoet! Grrrr.

Maar dat mocht de pret voor vandaag uiteraard niet drukken.
Vandaag zijn we in Los Abrigos, vlak onder ons appartement aan de zuidkust, geweest op een ‘ excursie’ naar la reserva ambiental San Blas. Aanrader volgens het ANWB reisgidsje.

Gistermiddag hadden we al gereserveerd voor de Nederlandse tour om 9:45 uur. Het was slechts 15 minuten rijden, als je dan om 8:55 uur vertrekt ben je uitraard ruim op tijd :-).

De tour begon in het Gran Hotel San Blas. Eerst een ‘experience’ van ongeveer 15 minuten over het ontstaan van het eiland. Vulkaanuitbarsting, lava kwam op ons af en waarop we stonden begon heftig te schudden. Het was daar aardedonker als de film niet draaide, leuk voor Isa claustrofobica 🙁 .
Lichtjes bij de deur gingen branden en we konden naar de volgende zaal waar de experience ging over de flora en fauna van het eiland.
Daarna een film over de oorspronkelijke bewoners van het eiland de Guanches, die vanuit Noord Afrika hier naar toe zijn getrokken.

Zo nog twee zalen met interessante weetjes en feiten De laatste experience was in het ruim van een schip. In het begin van de 20e eeuw vertrokken veel Canaries naar Zuid Amerika om daar geluk te zoeken. Ook hier heftig geschud…werd bijna zeeziek 🙂 Grapje!

Daarna info in het museum over de flora en fauna en toen naar el Barranco Gran Blas (kloof). Daar liepen we weer in 30 graden!

DSC03771

 

Het was een audiotour (wel begeleid door een gids die de knopjes bediende).
Info over het ontstaan van de kloof, de begroeiing, de Guanches…er waren zelfs acteurs die een stukje opvoerde! Met een vlot het meertje over. Daar stond nu 8 meter (normaal 5 meter) water vanwege de storm!Tenerife209

Nog een stukje door de kloof, waar een Guanche een regenritueel opvoerde en daarna met een elektrieke auto weer terug naar het hotel.

Al met al een leuke korte tour, zeer leerzaam!

Het hele eind naar de haven van Los Abrigos (nog geen 5 minuten! 🙂 ) gereden om een restaurantje te zoeken voor het middagmaal. Leuke plek! Het water in de haven was bezaaid met gele en oranje boeien van snorkelaars, de meeste zwommen met grote onderwatercamera’s. Hier moet vast een mooie onderwaterwereld zijn! Helaas hebben we dit zelf niet kunnen ontdekken want er was niet echt een goed schaduwplekje om te kunnen liggen en het water in te gaan. De zee was ook niet echt rustig.

Tenerife220

Heerlijk buiten gegeten onder de schaduw van een boom. Wat hebben we het toch slecht 🙂 !

Daarna 1 uur rondgereden om een leuk strand te vinden….nee hier is geen schaduw, hmm hier komt een rioolpijp op zee uit, mooi rotsig baaitje maar wel erg wild die zee.…uiteindelijk maar weer terug gereden naar het appartement en daar even in het zwembad gezwommen en op een bedje gelegen. Ook wel eens lekker om te relaxen het is tenslotte vacaciones!!

Het avondmaal op het terras genoten, dit maal wel met uitzicht want het was nog licht! Bij de schemering maar weer gauw naar binnen gevlucht want de muggen lieten zich voor het eerst in deze vakantie zien!

 

Foto’s

2 gedachten over “Reserva ambiental San Blas

  1. Gaaf dat er ook nog guided tours zijn en dan ook nog in het Nederlands. Je zou verwachten dat dat er in het naseizoen niet meer zou zijn. Kennelijk toch nog genoeg toeristen daar!

    • Idd genoeg toeristen! Vooral Duitser en Engelse. Als we wandelen komen we weinig Nederlanders tegen. Die blijven zeker liever aan de kust op een strandbedje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.