Rincon de la Vieja

1 en 2 februari 2012

 

Zooo ik krijg net een Piña Colada geserveerd. Onze eerste…..ff proeven hmmmmm lekker!

IMG_6262

1 februari

We zitten nu in de lodge in Rincon de la vieja. Het is hier erg mooi en heel erg winderig…maar dat is wel  lekker want dit is het warmste en droogste gebiedvan CR. Het is een soort woestijn.

De rit hier naar toe van vanochtend was erg mooi. Eerst langs het grootste meer van CR, daar was het zo’n graad of 22 en regenachtig. Ook daar veel wind vanaf een bepaald punt, je kan heel goed windsurfen op het meer. Nog een korte koffiebreak bij ‘ the German  bakery’, puff we zaten eigenlijk nog vol van het ontbijt maar vonden het gewoon leuk om daar ff een bakkie te doen en wat lekkers te nemen.

Nadat we het meer gepasseerd waren begon de temperatuur te stijgen tot uiteindelijk 32 graden! Het landschap was ook helemaal veranderd van een mooie groene bosrijke omgeving naar uitgestrekte vlaktes met zo hier een daar wat bomen. Veel paarden!!!

Carmen dirigeerde ons weer moeiteloos naar de lodge.  Het ligt op een groot boomrijk terrein vlak naast een ravijn met een rivier (Colorado). Vanuit de lodge wordt veel georganiseerd oa rafting, canopy en ……paardrijden. Dat laatste hebben we geboekt voor morgenochtend…hiaaaaa caballo.

Na de lunch te hebben genuttigd en de was te hebben gedaan (de kamer is weer prachtig gedecoreerd met sokken en onderbroeken) gingen we met de 4 x 4 richting het park Rincon de la Vieja, waar we een korte wandeling langs de vulkanische activiteiten (modder- en zwavelpoelen, stoomgaten etc) wilden doen. We waren net 10 minuten onderweg toen ik in het reisgidsje las dat je na 15:00 uur niet meer naar binnen mocht. @$!# volgens Carmen zouden we om 14:58 aankomen. Haasten..maar dat ging niet zo makkelijk op de onverharde met keien bezaaide weg, maar we hebben het gehaald! Het park sluit om 17:00 uur en de wandeling die we wilden doen neemt normaal (als je de tijd neemt om alles te bekijken) 2,5 uur in beslag. We hebben het gered in 1,5 uur (!) en we hebben zelfs nog alles gezien.  Het eerste stuk ging door een bos met bomen met uitgebreide wortelstelsels. Je moest goed kijken waar je liep anders lag je zo op je snufferd. De terugweg door een meer woestijnachtig gebied met agave en lang groengeel gras, met mooi uitzicht op de groene beboste bergen. Dieren hebben we helaas niet zo veel gezien, daar  hadden we ook geen tijd voor. We gingen snelwandelend door het park….arriba, arriba andale, andale :-). Wel nog 2 agoeti’s (een soort grote knaagdieren) en een capucijneraapje gezien en ik 2 vogeltjes in de struiken. De brulapen hoorden we wel weer flink te keer gaan, maar zagen we niet.

Op de terugweg met de auto wel veel vogels gezien, ik (Wim kon hem helaas niet zien) een prachtige blauwe vogel met een heel leuk kuifje de white-throated magpie-jay, leuke groene papegaaien (white-fronted parrot) en toen ik een foto van de ondergaande zon nam, zagen we een heleboel vogels met hele lange smalle staarten,de scissor-tailed flycatch.

En zo is er weer een dag voorbij van onze vakantie…..

 

2 februari

….maar nog heel wat dagen te gaan. Vandaag zitten we precies op de helft. We hebben er 2 weken op zitten en nog 2 weken te gaan.

Vandaag zijn we op de lodge gebleven en hebben we vanuit hier 2 tours gedaan. Vanochtend stond het paardrijden op het programma. Om 9 uur werden we verwacht aan de andere kant van het ravijn…de hangbrug over en daar stonden de paarden al klaar. Mijn paardje voor vandaag was Mariposa (vlinder) en Wilhelmus Cornelis zat op Cornelio. Zo leuk!

 

IMG_6276

 

 

Dit was een hele andere tocht dan die we in Cahuita hadden gedaan. Heel ander landschap natuurlijk. Hiaaaa …hmm we waren nog koud vertrokken of mijn paard wilden liever terug. Hij leek ergens van te zijn geschrokken. Met behulp van onze gids Alberto die hem aan de teugel meenam kwam het gelukkig goed. We hebben trouwens dit x zonder bit gereden, dat ging prima! Deze keer hebben we niet gegaloppeerd, daar was het terrein ook niet echt geschikt voor. Wel lekker gedraafd, de paarden zitten heerlijk! Lekker genieten van de omgeving.

We hebben 2 stops gemaakt bij de Colorado rivier. Eerste stop was wel tricky om te komen, een stuk naar beneden met allemaal losse keien…maar het ging goed. Het was erg mooi bij de rivier. We zouden ook kunnen zwemmen maar het water stroomde nog al hard dus beter bij een stuk rivier waar we sowieso al zouden gaan zwemmen (de 2e stop). Daar waren  bassins in de rivier waar we heerlijk hebben gezwommen. Ook nog als Tarzan en Jane in het water geslingerd. Ik moest zelfs drie x want de foto lukte maar niett! Maar drie x is nog steeds scheepsrecht. Gelukkig maar want mijn lenzen vielen bijna uit mijn ogen van het water dus een 4e x was het niet geworden.

Terug op de lodge gerelaxed bij het zwembad. We hadden het helemaal voor ons zelf.

Daarna ff lunchen en nog een kort schoonheidslaapje voordat we gingen “canopien”. Spannend!

 

IMG_6324Eerst een stukje lopen met de tuigjes al om, richting het ravijn. Goed naar de instructies luisteren en gaan met  die banaan. Het was gaaf!!! Er waren 8 platforms/lijnen waar we van af zijn gegaan. De langste was 250 meter. Gaaf boven het ravijn en de rivier, behoorlijk hoog hoor!

Toen we weer terug waren nog wat rondgelopen met de camera en verrekijker, want ook hier veel leuke vogels. Die hadden we vanochtend al gespot toen we gingen ontbijten maar toen hadden we onze ”apparatuur” niet bij ons.

De vogels die we gisteren zagen (papegaai en ‘ kuifje’ ) hebben we vandaag weer gezien en deze keer kwamen ze goed voor de lens! Vooral de mag-pie (kuifje) vind ik echt heel erg leuk. Ik had hem al in het vogelgidsje gezien en het leek me erg leuk om die in het echt te zien. Dat is dus gelukt!!

Morgen weer op naar een nieuwe plek, het nevelwoud van Monteverde. Daar weer een heel ander klimaat en weer kans om andere dieren te zien.