Rit naar Biograd na moru _ camping Soline

17 september 2015 

Vandaag op naar onze volgende bestemming Camping Soline in Biograd na Moru vlak bij Zadar.

Voor de rit er naar toe hadden we bedacht een tussenstop te maken bij een beren- opvangcentrum in Kuterevo. Zowel in de Lonely Planet als in het Michelin gidsje stond beschreven dat dit een opvang is voor jonge wees beertjes. Dat klopte, alleen waren er de laatste drie jaar geen beertjes meer bijgekomen, dus nu allleen nog maar grote beren.

De opvang was een allegaartje van.. ja van wat eigenlijk?!?Kroatie97

De verblijven van de beren zagen er wel goed uit. Ze hadden veel ruimte. Een jonge Francaise (vrijwilligster) verwelkomde ons en vertelde over het opvangcentrum.
In het eerste deel verbleven de jonge beren (3 jaar oud); een stukje verderop de oudere beren. Daar sjokste we naar toe want het was aardig warm!

Kroatie102

We zijn er ongeveer 1 uurtje gebleven.
Nog 2 uur rijden naar Biograd na Moru. Dat hebben we grotendeels over de snelweg gedaan om een beetje vaart te maken. De thermometer gaf 36 graden aan!!!! Dan is airco in de auto toch wel lekker.

Camping in een keer gevonden Gemeld bij de receptie waar we de sleutel voor mobile home 499 kregen. Daar was een man om ons te verwelkomen. Wat bleek (dat wisten we dus niet) de stacaravans zijn allemaal privé eigendom en worden door die personen verhuurd.
Mooie stacaravan met grote veranda en…..een hangmat voor deur. Yes dat vind ik echt gaaf.
Toen ik er de eerste x in wilde gaan liggen viel ik er bijna net zo hard weer uit..ha,ha.  Later ging het gelukkig beter :-). Heerlijk ’s avonds met een biertje een beetje hangmatten en door het bladerendek naar de sterren staren.

De eerste avond bleken ook hier van die gemene rot muggen te zijn….Wim is verwelkomd met 8 verse bulten op zijn rug! 🙁

Foto’s