Rondrit Anaga gebergte

Tenerife359

30 oktober 2014

Vandaag stond een rondrit uit het ANWB gidsje op het programma door het Anaga gebergte in het noordoosten. Het was prachtig!!! Dit keer maakte het gidsje waar wat het beloofde.

Vandaag is ook de dag dat Wim voor de 2e x de donderdag beleefde. 😉 haha hij dacht dat het gisteren al donderdag was, zo heb je zomaar een dag extra vakantie
🙂 .

Vlak na het dorpje Las Mercedes begon het Anaga bos. Zo gaaf! Een poort van bomen waar je doorheen reed. Zo dicht begroeid daar kwam echt geen zonnestraaltje door! Dit was later op de dag wel vervelend als je zo’n poort in reed. Je zag even een paar tellen niets als je er in reed!

Bij Cruz del Carmen eerst een koffie genuttigd.
De wandelschoenen aan en op voor de wandeling van 1,5 uur die in het ANWB gidsje stond…oh nee toch niet 🙂 Wij deden de wandeling ‘el sendero del Sentido’ van 1,5 km. Da’s toch wel ‘algo diferente’, zelfde getal (1,5) maar andere eenheden 🙂

Maar desalnietemin een leuk ‘rondje’ door het dichtbegroeide bos. Wel moeilijk om te fotograferen omdat er zo weinig licht is. Gelukkig kan ik op mijn camera de iso hoog op schroeven en dan nog redelijke foto’s maken.

Tenerife341

Tenerife346

 

Vroemmmmm weer verder.
Ieeeee… stop we rijden niet goed! 2x foutgereden dankzij de bijrijdster (ik noem geen namen 🙂 ) die niet meer wist waar ze moest kijken. In het gidsje, op de wegenkaart, op de kaart die we bij de info bij Cruz del Carmen hadden gehaald. Ahhhhh …me vuelvo loca uiteindelijk kwam het allemaal goed 🙂

Over een smal bergweggetje richting Chinamada, daar een korte wandeling naar een uitkijkpunt.
We hadden onze zelf gemaakte lunch mee, die we daar hebben genuttigd. We wilde net weggaan toen er vier Spanjaarden aankwamen die vroegen of ik een foto van ze wilden maken. Ja nog iets meer naar achter, grapte ik, dan komt het ravijn er beter op. Ha, ha ze wilden echt een stapje naar achter doen! 😉

Terug bij het 500’tje eerst wat gedronken in restaurant  ‘La Cueva'(= de grot). Zeer toepasselijke naam want dit restaurant was, als de meerderheid van de huizen in dit dorp,  gedeeltelijk in de rotsen gebouwd! Erg bijzonder.

Vroemmmm weer terug en daar kwam weer een detour dankzij Isa :-). Hierna ging het gelukkig wel weer top met haar “bijrijd-skills”.

De detour ging naar het dorpje Taborno. Daar was een markante uitstekende rots die liefkozend de ‘Matterhorn’ wordt genoemd. Weer een stukje gelopen naar een uitkijkpunt. Prachtig uitzicht op de omgeving en we liepen langs een muur vol met wilde clematis. Dat moesten we natuurlijk even vastleggen.

Tenerife360 Tenerife361

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het uitkijkpunt naar de ‘Matterhorn’ aangekomen vonden we het een beetje tegenvallen, dus hiervan geen foto’s.

En daar gingen we weer verder door het mooie Anaga gebergte. Vooral die poorten van bomen zijn fantastisch!! Prachtig dat laurierbos! Doorgereden naar het ‘eind van de wereld’ het dorpje Chimargo .

Verrassing, daar kon ook weer gewandeld worden 🙂 . Het is hier echt een paradijs voor wandelaars! Zo zag je langs de weg veel bordjes met wandelingen en daarbij natuurlijk ook de nodig geparkeerde auto’s. Hier willen we een van de ons resterende dagen nog wel wat voetstappen achterlaten!

In Chimargo hebben we een klein stukje van een wandeling gedaan. Hmm, dat was wat minder op de sandalen, pad was nogal rotsig. Ik was zeker geen klimgeit vandaag!

Weer terug door het donkere bos wat nog steeds erg vervelend was als je er vanuit het licht er in reed. Wie deed het licht uit?
Via Santa Cruz weer terug richting het zuiden naar Los Abrigos waar we in het gezellig haventje hebben gegeten. Het was weer lekker en niet duur! Nou ja de wijn was wel duur in verhouding met het eten en we moesten ook nog eens een hele fles bestellen want ze hadden geen halve liter….hik, hik.

Ik maak dit verhaal trouwens 1 dag later af want gisteravond bakte ik er (hik, hik) echt niets meer van 🙂

1 gedachte op “Rondrit Anaga gebergte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.