Rondwandeling Benijo en el Draguillo

23 oktober 2014

Tenerife193

Het was weer afzien vandaag! Zweet, zweet maar wel genietend van een fenomenaal uitzicht op de noordoost kust!

 

De gevolgen van de storm en overstromingen van afgelopen zondag waren goed te zien in het noordoosten. Veel stenen en modder op de weg!

Ook een groot deel van het pad van de wandeling was bedekt met modder en puin.
Dat moet echt wel heftig zijn geweest. DSC03709De wandeling voer van Benijo over een pad langs de kust, met een grandioos uitzicht, naar het gehucht El Draguillo. Waarom zou het zo heten….;-)

Volgens het gidsje rechts langs de drakenbloedboom omhoog. Madre mia wat een klim! Tenerife187Dat was afzien. Normaal is dit de koele kant van het eiland, nu echter een brandende zon met 30 graden! Pufffffff. Hijg, hijg, hijg…zweet, zweet. Ff stoppen hoor op adem komen en daar gingen we weer. Hijg, hijg…hoe ver nog grote smurf? 🙁 De klim was ong 400 meter met een stijgingspercentage van 30%!!! Ik was zo blij dat ik boven was YEAH!!!

DSC03724

 

Rechts af nog 2,5 km terug naar el Benijo. Eerst door een laurierbos, heerlijk in de schaduw. Daar langs het pad de lunch genuttigd. Jeetje wat waren we bezweet!!
Heerlijk even bijgekomen, dat liep daarna een stuk lekkerder.

Toen we uit het bos kwamen werden we getrakteerd op een schitterend uitzicht. WAUW!! Dat deed ons die klim (bijna) vergeten. Even genieten.

DSC03730

 

 

De hele weg terug naar beneden blijven we dit geweldige uitzicht houden. Alhoewel we er niet de hele tijd van konden genieten, we moesten ook goed naar het pad kijken want er lagen nogal wat lossen stenen.

Weer terug in het gehucht el Benijo wachten onze beloning, koele cerveza met daarbij gegrilde kaas en gambas al ajillo Die knoflookolie was zo lekker ik zat het gewoon op te lepelen en te eten. Hmmmm que sabroso.

Feiten van deze wandeling duur 4 uur, afstand 5 km, afzien bij de klim en daarna een geweldig uitzicht!!!

Vroemmm Niki Lauda in zijn 500’tje bracht ons weer veilig terug naar appartement ‘el perdiz’ waar het inmiddels al donker was toen we aankwamen…dus weinig uitzicht.
Nog steeds een zwoele avond, het avondeten weer buiten op het terras gegeten. Wat een heerlijke vakantie tot nu toe!!!

 

Foto’s

1 gedachte op “Rondwandeling Benijo en el Draguillo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.