San Diego

17 en 18 mei 2013

17 mei 2013

Gisteren was het plan nog om vandaag naar de San Diego Zoo te gaan. Change of plans! Reden hiervoor was dat Wim gisterenavond zijn telefoon (Galaxy Note II zijn verjaardagscadeau!) niet kon vinden.

‘Ies, haal je ook de foto’s van mijn telefoon’.

‘Is goed, geef je je telefoon dan even’.

‘He, hij ligt niet op de gebruikelijke plek, ik ben hem toch niet verloren?!’

#$#@%# wij de hele camper doorzoeken, ook op plekken waar de telefoon onmogelijk zou kunnen liggen. Nope, geen phone te vinden! Da’s K*T. We dachten dat hij hem ‘s ochtends in Borrero Springs had verloren toen we de beelden aan het bekijken waren. Wim had foto’s met zijn telefoon genomen en daarna de telefoon in zijn broekzak gestopt, daar kon ie gemakkelijk uit zijn gevallen. Nou ja, doen we nu niets meer aan. Dan maar morgenochtend (vanochtend dus) aangifte doen zodat we een bewijs hebben voor de verzekering.

Vanochtend was ons humeur al iets beter dan gisterenavond. Rustig aan gedaan, om een uurtje of half elf liepen we naar de receptie om te vragen waar het dichtstbijzijnde politiebureau was. Die was 1,1 mile van hier en volgens de receptionist niet met de metro/tram te bereiken (wat dus niet waar bleek te zijn grrrrrr)

Daar gingen we met de route beschrijving. Mijn rechterbeen liet nog steeds weten dat ze aanwezig was. K*T, moesten we ook nog een stuk omhoog en wat was het benauwd. Pufffff!!! De routebeschrijving klopte gelukkig en na ongeveer 20 minuutjes lopen belandden we bij het bureau.

Voor de agent die ons hielp was het de eerste x dat hij zo’n aangifte afhandelde. ‘Never done this before’. Hij begon vol goede moed aan het invullen van het formulier maar de letters waren te klein en hij moest opgeven en zijn leesbril gaan halen. Ha, ha. De aangifte duurde ongeveer een kwartier.

Toen we het bureau weer verlieten om richting San Diego te gaan bleek dat praktisch voor de deur van het politiebureau een halte van de oranje lijn van de metro/tram was! Grrrrr we  hadden  dus helemaal niet hoeven lopen en had mijn been zich misschien beter gehouden vandaag! Het was inmiddels al half 12 en het leek ons geen goed idee om vandaag naar de Zoo te gaan. Dan maar met de oranje lijn downtown om de stad te bekijken.

We zijn door Gaslamp Quarter gelopen, erg leuk oud gerestaureerd deel van San Diego. USA375Eerst maar eens een hapje eten want het was lunchtijd. We hebben heerlijk Thais gegeten voor samen $ 30! Een beetje veel als lunch maar dan maar wat minder eten vanavond en het was een goede bodem om te kunnen wandelen.

Nog wat door Gaslamp Quarter gelopen, bij het Santa Fe depot geweest een prachtig station. Weer met de tram naar Little Italy, wat niet zo bjizonder was alleen maar restaurants. Sjoks, sjoks puff wat is dat toch met mijn rechterbeen. Naar de zee gelopen en langs de kade gesjokst. Even op een bankje gezeten bij het maritiemmuseum, daar kon je oude schepen en onderzeeers bezoeken, maar wij hebben ze alleen van een afstandje bekeken.

Weer opstaan van het bankje..AUUUU! Oke daar gaan we weer. Sjoks, sjoks, waggel, waggel…een halte met het trammetje mee en op zoek naar een koffieshop voor een lekker bakkie. Is het nog ver?!?! Ja daar was er eentje, aah lekker even zitten en de koffie was heerlijk. Auuuuu kan ik mijn rechterbeen niet afschroeven!! De wandeling naar de tramhalte, om de tram terug naar het RVpark te nemen, was een ramp.

Zo ook de wandeling van de halte hier naar de RV. Ik kon wel janken!! Inmiddels heeft de pijnstiller zijn werk alweer gedaan en hoop ik dat straks met een goede nachtrust het morgen over is….zei ze hoopvol ;-(

Ik ging even op bed zitten om mijn been wat rust te gunnen. Komt Wim in de slaapkamer met een big smile  🙂 ‘Kijk wat ik gevonden heb’ Tadaaaaa zijn telefoon! Bleek er in het dashboard nog een vakje te zijn die we gisteravond allebei over het hoofd hadden gezien. Jeetje wat stom zeg! Maar wel erg fijn dat de telefoon weer terug is!

Hopelijk vanavond geen nieuwe verrassingen zodat we morgen naar de Zoo kunnen!

Zaterdag 18 mei 2013

Vandaag een doodgewone dag van een stel dat op vakantie is in the USA.

Het plan dat ze voor vandaag hadden, het bezoeken van de San Diego Zoo, hebben ze zonder obstakels weten uit te voeren.

Alleen ‘s ochtends verliep het vervoer naar de Zoo niet zo vlotjes. Ze moesten een halte mee met de groene lijn om over te stappen naar de oranje lijn die ze naar het centrum van San Diego zou brengen waar ze nog 1 keer moesten overstappen op een bus. Bij de overstap van de groene naar de oranje lijn misten ze net de aansluiting waardoor ze 20 minuten moesten wachten. ook op de bus was het even wachten, al met al duurde de rit naar de Zoo 1,5 uur!

Maar ach ze zijn op vakantie dus waarom zouden ze zich haasten en druk maken. Relax!

In de Zoo aangekomen eerst even de inwendige mens verwennen en daarna met de tourbus (ja er rijden gratis bussen door de Zoo) een rondje door het park zodat ze alvast een idee hadden van wat er allemaal te zien is.

Wauw wat een mooie dierentuin! Prachtige vegetatie. Helaas zaten ze aan de linkerkant van de bus en waren de meeste dieren te zien aan de rechterkant. De ijsberen, zwarte beren en giraffen waren wel aan de linkerkant van de bus en konden goed op de foto worden vastgelegd. Seen that done that, die konden ze dus overslaan tijdens de rest van het bezoek aan de Zoo.

USA232

Naast de tourbus was er ook een bus met 5 haltes waar je up en off kon hoppen. Het gebruik van deze bus hebben ze afgewisseld met de benenwagen zodat de Kniesoor van het stel ook de middag goed zou doorkomen. Een van de attracties van de Zoo zijn de 2 reuzenpanda’s. Jeetje wat een lange rij, leuk die panda’s maar om daar meer dan 30 minuten voor in de rij te gaan staan. Ze zouden aan het eind van de middag nog wel een keertje langslopen misschien dat het dan rustiger zou zijn.

En dat was het! De Panda’s waren een tukje aan het doen, net toen ze wilden weglopen USA239besloot een van de panda’s wakker te worden. Wat leuk! Kniesoor wilde voor de grap nog vragen ‘Where can we see Kung Fu Panda?’ ha,ha 😉

Ook hebben ze nog een ritje door de lucht gemaakt met de stoeltjeslift. Van boven kon je goed zien hoe mooi de Zoo is, je zag de dierenverblijven niet het was een groot bladerdek.

Het liep al tegen vijfen en zelf liepen ze al niet meer zo lekker. Tijd om terug te gaan. De terugrit verliep soepeler dan de heenrit. Alleen even wachten op de bus bij de zoo, de rest van de overstappen verliep naadloos. In een uurtje waren ze thuis. Vanavond de laatste avond in San Diego. Waar de reis morgen na toe gaat weten ze nog niet. Dat wordt dus een verrassing!