San Jose

zaterdag 21 januari 2012

 

 

IMG_5959 IMG_5960

 

 

 

 

 

 

 

We hadden de wekker om 8:00 gezet….om 5:00 waren we al klaar wakker 🙁 ! Was wel wat vroeg als je pas vanaf 7:00 uur kan ontbijten. Gelukkig weer in slaap gevallen en om 7:00 uur lekker uitgerust opgestaan. Lekker ontbeten, in de patio. Heerlijk weer!! Wel een fris windje maar die gaf gedurende de dag wel lekker afkoeling want de zon brandde flink!

Naar het centrum gelopen in ong 15 minuten. Al redelijk druk, maar dat was nog niets vergeleken bij hoe het ‘s middags zou zijn!

We zijn naar het museo del oro geweest. Erg leuk. Prachtige gouden voorwerpen, er was info over de fauna in Costa Rica en over de indianen. Hoe ze leefden en de gouden voorwerpen maakten, waren kunstenaars. Zie hieronder!

IMG_0718 IMG_0719

 

 

 

 

 

 

Toen we uit het museum kwamen leken alle inwoners van San Jose in de stad te zijn! Wat een mierennest!

Na de lunch nog wat rond gelopen, waarbij Wim bijna zijn nek brak…er zijn hier allemaal onwijze gaten in de weg je moet echt goed kijken waar je loopt want anders sta je zomaar opeens een halve meter lager!  We zijn oa in een leuk klein parkje geweest waar we al een kleine indruk kregen van al het natuurschoon. Al een mooi gele vogel en parkieten gespot …hee ze vlogen net ook over! (We zitten nu op het dakterras van het hotel lekker te genieten van een lokaal biertje, voor weinig gekocht in de supermarkt!)

Verspreid over de stad stonden allemaal kleurige beelden van duiven.  Hieronder een kleine impressie.

 

IMG_5952

 

IMG_5956 IMG_5955 IMG_5952

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 dagje San Jose is wel genoeg…..morgen gaan we voor la pura vida! Het echte Costa Rica…..om 6:00 uur worden we al opgehaald voor de transfer naar Tortuguero.

Maar vanavond eerst nog lekker eten in ons hotel (Grano de Oro), volgens de reisgidsjes een van de betere restaurants in San Jose en dan genieten van een korte nachtrust.