Santa Cruz en La Laguna

Tenerife284

27 oktober

Vandaag een ‘cultuur’ dagje.

Eerst naar Santa Cruz. In het ANWB reisgidsje stond een wandeling door een stadspark. Uit die omschrijving leek ons dat heel leuk. Er werden rondvliegende ara’s beloofd! Uhhh…jaa, waar dan? Er waren wel parkieten maar die zien we in Den Haag ook elke dag! Het leek ons ook al sterk dat hier ara’s zouden zijn! Park was ook niet zo groot als gedacht…maar het was wel even leuk. Veel verschillende bomen en planten.

Tenerife278

Na 45 minuten hadden we het wel gezien.
500’tje uit de parkeergarage en proberen de weg naar La Laguna te vinden, Carmen wist het niet 🙁 Gelukkig wist bijrijdster Isa het wel te vinden, hetzij met een kleine omweg.

La Laguna staat op de werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets! Erg Leuk! Het oude historische centrum is autovrij. Brede straat met pastelkleurige huizen. Alles goed onderhouden en netjes. Veel kleine barretjes waar je tapas kon nuttigen. Het zag er zeer uitnodigend uit!

Eerst door alle historische straatjes gelopen (drie in totaal) nog even naar het plein Tenerife283waar wij heel veel bomen verwachtten (volgens de ANWB gids kwam er hier in de zomer geen zonnestraaltje door) . Wel bomen maar zonlicht kwam er echt wel doorheen! Bomen waren wel handig om even te schuilen voor een klein buitje!

 

Door een historisch straatje weer terug naar een kerkpleintje waar veel barretjes waren. Daar een drankje genuttigd en Isa een paar croquetas y weer terug naar el coche om de spectaculaire route te rijden van La Laguna naar el Teide.

Tenerife287 Tenerife286

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit spectaculaire ritje kwam weer uit ons reisgidsje. Tja het was best mooi, maar spectaculair, nee zo zou ik het echt niet willen noemen. Bij het NP El Teide gaf de thermometer nog maar 14 graden aan; hier was het nog steeds spectaculair. Dit gaat volgens ons nooit vervelen!

Weer naar beneden getuft richting het appartement. Vroemm er langs want we wilden nog eerst naar de supermarkt. De thermometer gaf inmiddels alweer 27 graden aan.

Voor de terugrit naar het appartement overhandigde Nikki de sleutels aan de bijrijdster. Van de week had ik ook al een stukje gereden en dat ging goed…..vandaag wat minder 🙁 Vroemmm van de parkeerplaats bij de supermarkt af naar rechts, links en weer naar rechts en daar ging ik bijna tegen een (veels te) hoge stoep. De volgende 15 minuten verliepen goed totdat we rechts af moesten op een hellende weg en de hellingproef moest worden toepgepast. Puff dat heb ik al jaren niet meer moeten doen, want steile wegen in Nederland zijn weinig te vinden. Dat ging dus niet goed. Motor sloeg af @#R@#$ Weer aan, gas en daar ging ik weer bijna tegen een stoep 🙁 De resterende 5 minuten van de rit gingen weer goed 🙂 en wist ik ons veilig af te zetten bij La Vista Bonita.

 

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.