Sanur

Vlucht en eerste dag Sanur

De geplande 12,5 uur van de vlucht van Amsterdam naar Singapore vloog voorbij, letterlijk want de piloot wist ons in  11,5 uur in Singapore af te leveren. Dat gaf ons iets meer tijd op het vliegveld in Singapore, wat een groot vliegveld! Konden we nog een beetje de benen strekken.

Vlucht van Singapore naar Bali was iets minder omdat het minder ruime plekken waren, maar ach voor die 2,5 uur vliegen. We waren inmiddels al redelijk moe dus zo’n vlucht breng je ook meer slapend dan wakker door.

Onze koffers kwamen weer rijkelijk laat van de band daarentegen waren het visum en de douane  zo gepiept. Bij de douane werden wij naar links geleid, gelukkig niet de koffers door de scanner en wellicht daarna ook nog openen en laten doorzoeken.

Nu nog onze naam vinden op de honderden bordjes die omhoog werden gehouden door allemaal gelijk lijkende Indonesische mannetjes. Ja, daar stond mijn naam.

Eerst nog wat geld gewisseld, we waren in een klap miljonair! 🙂

Transfer naar Sanur ging ook soepel, Nou dat verkeer ziet er helemaal niet zo chaotisch uit. Daar durven wij ons wel in te wagen.

Wat een leuk ressort , Klumpu Bali Ressort! 8 Balinese bungalows in een weelderige groene tuin. Wat een ruime kamer en netjes!

Na ons te hebben opgefrist onder de regendouche de lunch genuttigd in het kleine restaurantje. Hmmm het is voor het eten ook absoluut geen straf om 3 weken op Bali te zijn. Nog een praatje gemaakt met een Nederlands stel dat er net 2 weken in Bali op had zitten. Wat goede tips van ze gekregen, altijd handig.

Bij het ressort zijn er gratis fietsjes. Als echte Nederlanders moet je daar natuurlijk gebruik van maken. Kunnen we gelijk eens kijken hoe dat links rijden gaat. Nou daar moet je nog echt goed over nadenken. Als er verkeer is ga je automatisch goed, maar door straatjes waar verder niemand rijdt moet je echt ff nadenken.

Naar het strand van Sanur gefietst. Zo dat was breed!! Het was laag water en voor het rif was er een soort wad gecreëerd waar veel vissers tot soms bijna aan hun middel in stonden. Wat een leuk tafereel. Fietsjes op slot en een stuk over het strand gelopen om het van naderbij te bekijken en natuurlijk om foto’s te maken. Veel visserbootjes in het water (geankerd), maar ook op het droge. Wat een kleurrijk geheel!

Verder langs het strand gefietst op een goed fiets/looppad. Zo nu en dan even gestopt om wat te bezichtigen. Een leuk eekhoorntje op een boom, weer wat mooie bootjes in het water, een pier waar weer volop gevist werd.

Dat was een leuke eerste verkenning van Bali!

Weer terug naar Klumpu om nog even ander half uur slaap pakken voor dat we Sanur bij night gingen ontdekken. Klumpu ligt iets van de mainstreet af waar over ongeveer een km of vier restaurantjes, winkeltjes, barretjes en hotels zijn. Toeristisch maar op een leuke manier. Nu nog een restaurantje zoeken, als er maar 2 zijn is dat niet zo moeilijk maar dat was dus duidelijk niet het geval en ze hebben ook bijna allemaal het zelfde eten…Indisch.

We hebben heerlijk gegeten. Dat van Wim was wel erg pedis, het was al warm buiten maar het zweet brak hem nu nog eens extra uit. Normaal drinken we altijd wijn bij het eten maar dat is hier verhoudingsgewijs duur (duurder dan je eten!) dat we nu maar aan het Indonesische bier zijn gegaan. “Dat doe je toch niet bier bij je eten” zeggen wij normaal altijd  🙂 😉

Wat trouwens ook erg opviel was….geen muggen!!! Wel preventief de deet opgesmeerd, maar zowel overdag als ’s avonds geen mug gezien.

Na nog een Bintang biertje op ons terrasje werd het tijd om te gaan genieten van een heerlijke nachtrust.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.