Sequoia NP

7 mei 2013

***Let it snow, let it snow, let it snow***

CIMG6129

Er lag gewoon sneeuw vanochtend toen we opstonden en het sneeuwde ook op dat moment! Brrr dat belooft een koude dag te worden.

Vandaag al mijn vestjes (drie) over elkaar heen aangehad en ook 3 capuchons! Ha,ha. 🙂

Onze eerste bestemming voor vandaag lag buiten het park, een benzinestation. In Kings Canyon en Sequoia (deze 2 parken liggen naast elkaar) namelijk geen mogelijkheid om te tanken. We wisten niet of we genoeg benzine zouden hebben voor de rit van vandaag, dus dan toch maar even een stuk omrijden.We waren op tijd op weg dus dat stukje om kon er wel bij. Hmm wat een @##$ weer. Laag hangende bewolking en regen en zo bleef het de hele dag. Maar daar laten we ons niet door afschrikken! We kunnen minder genieten van de omgeving en het uitzicht, maar de grootste boom ter wereld gaan we toch echt wel bekijken!!

Hups nog een regenjasje over de drie vestjes aan, handschoenen aan en op pad. Het was ongeveer 1 kwartier lopen vanaf de parkeerplaats en daar kwamen de eerste sequoias al in zicht. Wauw het blijft indrukwekkend. En ja daar was de General Sherman Tree,. Deze USA99boom heeft een stam met een doorsnede van 9 meter en is 84 meter hoog. Hij bevat naar schatting 1487 m3 hout, voldoende om ongeveer 85 eensgezinswoningen van te bouwen. Ook van Shermie zijn de takken bomen op zich! Een van de bovenste takken is 2 meter dik en 24 meter lang!! Ook in leeftijd is het geen kleine jongen hij is 2100 a 2300 jaar oud!! Daar sta je dan nietig te wezen.

De toeristen verdrongen zich voor de boom om een foto te maken. Toestel uit het tasje klik, klik en gauw weer terug want het regende…en het bleef regenen. We hebben nog een korte wandeling gemaakt over de Congress Trail door het bos met reuzen sequoias. Beentje hield zich goed! Nog weer ff terug naar Shermie om een foto te maken, ja er waren nu iets minder toeristen.

De RV stond nog netjes op ons te wachten op de parkeerplaats en bood ons een droog maar wel fris onderkomen. Lunch genuttigd, weer lekker Amerikaans, een hot dog en een Veggie burger en weer een uurtje terugrijden naar de campground.

Eerst even bij de Lodge in de buurt van de campground kijken of daar inderdaad WIFI was (Dat stond in het infofoldertje). Hmm in de camper geen bereik dan maar naar buiten. Op een bankje voor de lodge lukte het. Yes!! Maar wel koud. Dus gauw naar binnen, daar was het ook niet echt warm maar een stuk behagelijker. Lekker bakkie capucino erbij.

En het regende nog steeds……….

Op de campground draaide de verwarming overuren…brrrr het was koud. Lekker weer op tijd naar bed, onder de dekens was het lekker warm. Alhoewel ‘s nachts nog een extra deken over ons heen gedaan want het was wel weer berekoud…….