Shenandoah NP

 23 oktober

Vandaag konden we met een gerust hart door Shenandoah rijden. Gisteravond een plek gereserveerd bij Shenandoah River State Park, op zo’n 15 miles van de noord-ingang.

En wat een fantastische plek!! Gelijk nog een dag erbij geboekt!

We hadden de hele dag om rustig de 105 miles door het park te rijden met een aantal stops bij uitkijkpunten en wandelingen.

Shenandoah NP is onderdeel van de Blue Ridge mountains (een bergkam). De Skyline Drive gaat over in de Blue Ridge Parkway die 469 miles (!) lang is en eindigt bij de Great Smokey Mountains.
De wandelingen had ik van tevoren uitgezocht. Drie korte wandelingen, om een indruk te krijgen van het park en een deel van de Appalachen Trail te lopen. Deze trail is meer dan 2000 miles (!) lang en loopt dwars over de Appalachen. Wij hebben er alleen maar even aan geroken.
Bij de zuid-ingang aangekomen stond er bij alle campgrounds VACANCY!! 🙁 . We hadden best wel graag op een van die campgrounds willen verblijven maar we durfden het risico niet te nemen dat het weer vol zou zitten en….de plek waar we nu overnachten is ook geweldig Wat een rust!

Het was nog heerlijk rustig op de Skyline Drive (dit zou in de middag wel anders zijn!). De eerste wandeling was naar de Blackrock Summit een wandeling van wel 1 mile (ha, ha) Eerst die grote camper maar eens zien te parkeren want de parkeerplaats stond al aardig vol. Ja gelukt…oh nee toch niet er stond onder de bladeren een kruis op de weg, hier mochten we helemaal niet staan. Dan maar een stukje naast de parkeerplaats in het gras.
Deze wandeling ging ook een stukje over de Apallachen Trail, aangeduid met AT. Je kwam uit op een bizar stuk (Blackrock Summit) met op elkaar gestapelde rotsen en een prachtig uitzicht!
Zoals in het NP krantje stond was deze wandeling ‘a leg stretcher to fantastic views’.

img_0750

Een stukje verder bij een uitkijkpunt de lunch genuttigd en weer door. Puff ,ik had moeite mijn ogen open te houden. Gelukkig daar was de volgende stop de Big Meadows. En idd wat een grote weide. Gaaf! Het leek wel een beetje op Yellowstone maar dan zonder bizons, in plaats daarvan de stipjes van mensen die er aan het wandelen waren.

We liepen op goed geluk en kwamen uit op een plek waar er veel leuke blauwe vogels waren. Fotograferen ging verdomd moeilijk!

Terug naar de camper en daar gingen we weer door met de Skyline drive; de volgende stop viel een beetje tegen. Deze ging ook over de AT en er zouden veel vogels zijn…uh not. We wisten ook niet precies waar we heen liepen (in ieder geval niet naar Maine waar de AT begint 🙂 ) dus na 15 minuten maar weer terug. Het was inmiddels ook al 4 uur, tijd om naar onze plek voor de nacht te gaan.

Via een zeer leuke route (glooiende groene heuvels met Black Angus en Amerikaanse boerderijtjes) door de Shenandoah Valley bracht Carmen ons naar het State Park. Ja, de reservering was goed gegaan, we konden doorrijden en zelf een plek uitzoeken. Dat gaf voorgaande jaren nog wel eens problemen, zoveel keus(!) maar dat ging vandaag goed.

Ook hier weer een stukje over de campground gelopen. Te grappig was dat ik in het Butterfly Park had gezegd ‘ Ik heb nog nooit een rups in de natuur gezien’ en zo zie je er 2 in 15 minuten tijd!! Geinig!
Wat een mooie omgeving. Vlak aan de Shenandoah River en er zijn hier ook een aantal wandelingen te doen. Dat vraagt om nog een extra dag. Wel lekker rustig een dag niet rijden. Dus nog een dag bijgeboekt!

foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.