Shenandoah River State Park

 24 oktober

Vandaag was het Rupsje nooit genoeg…wat veel rupsen gezien!! Echt zo grappig, dat ik dan 3 dagen geleden zeg ze nog nooit in de natuur gezien te hebben.

 

Deze rupsen zagen we tijdens de leuke wandeling die we gedaan hebben. Er zijn een aantal trails in het park wij kozen er op goed geluk een uit, de Cullers trail. Wat een heerlijke wandeling. Redelijk vlak en niet door een bos, want je weet maar nooit met die beren….nou ja toch een stuk door een bos, want we gingen eerst 0,8 miles de verkeerde kant op 🙂 Sorry!!


Totale lengte van de wandeling 10 km en we zijn 3,5 uur zoet geweest. We volgden op enige afstand de loop van de Shenandoah Rivier. Begin van het pad waren er veel vogels, langs het pad om de zoveel meter een vogelhuisje. Wij stopten ook om de zoveel meter.

Kijk weer een vogel!!
Oh nee hij is weer weg.
Stop daar zit er weer een op een takje…oh nee ook deze fladderde gauw weg.

Fotograferen lukte dus niet echt.

Het zonnetje scheen lekker het was behoorlijk warm! We liepen in een mooi graslandschap.

 

 

Aan het eind van de Cullers Trail via de River Trail weer terug, deze liep vlak langs de rivier. We waren ook een soort insectenvangers van Shenandoah want die kleine vliegjes (die niet steken) bleven om ons heen zwermen.
Op dit stuk van de route veel vlinders. Ook hier schoten we dus niet echt op 🙂 Ja, de camera die schoot er flink op los.

Aan het eind van de Cullers Trail (of begin is maar net hoe je het bekijkt) stond een bord met info over het wildlife en vlinders die hier voorkwamen. Prachtigste vlinders!! Ik dacht dat die alleen in tropische gebieden voorkwamen. Ik ben ook zeer verbaasd om in oktober nog zoveel vlinders te zien. Vandaar ook al die rupsen natuurlijk!
Van het wildlife dat werd aangegeven hebben we niets van gezien. Ja, aangereden wild op de weg later op de middag onderweg naar de Walmart 🙁 .

De prettige wandeling voortgezet. Bij de rivier veel open plekken, met bankjes om uit te rusten.
Kijk een schildpad op een steen. Ik had een druk Freek Vonk momentje en dat vond de schildpad niet leuk, voordat ik hem goed kon fotograferen liet ie zich achterover in het water vallen Plons!!
Een stuk verder zagen we er weer een op een steen zitten en die maakte ook gauw (ja verbazingwekkend snel voor een schildpad!) dat ie het water in ging.

Van een welverdiende lunch genoten, we hadden er toch ongemerkt 10 km opzitten, het huis weer ontkoppeld en daar gingen we weer om boodschappen te doen. Oepsie , de nivelleerblokken onder de voorwielen waren we vergeten. Beng!
Bij de entree van het park gecheckt of de reservering voor vannacht was doorgekomen. Check √
De supermarkt op 500 meter afstand van het park was niet echt wat, geen verse producten dus dan maar 15 miles rijden naar een Walmart. Dat vinden wij veel, maar dat is hier heel normaal.

Deze vakantie onze eerste bezoek aan de Walmart. $111 lichter gingen we na een klein uurtje weer weg.

De tank alvast volgooien, hoeven we dat morgen niet meer te doen.
Veel geluk hebben we niet bij het tanken. Creditcard wordt 9 van de 10 x niet geaccepteerd bij de pomp zelf, dus naar binnen om daar een prepaid te doen.
Bij de eerste pomp geen pompbediende te bekennen. Oké, als je geen benzine wilt verkopen dan niet!

Op naar de volgende. Ook hier kon er niet aan de pomp betaald worden.
Toen ik binnen ging afrekenen gebeurde er iets raars met de kassa. Niets werkte meer…5 minuten later was het toch gelukt. De 50$ prepaid bleek te veel met $35 was de tank al vol, da’s toch altijd lastig inschatten. Nu maar hopen dat het klopt dat er niet meer wordt afgeschreven dan wat je tankt! 🙁

Op voor een laatste rustige nacht en dan hopelijk ook een paar rustige nachten en leuke dagen in Washington. We willen daar overnachten in het Greenbelt NP op 12 miles van Washington DC. Op 3,5 miles van een metrostationnetje vanaf waar we in 45 minuten midden in het gebeuren in Washington DC zijn. Wel zonder water en elektriciteit maar ach wat wil je voor $17 per nacht!! Of dit het ook echt gaat worden…….

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.