Though we travel the world to find the beautiful we must carry it with us or we find it not

Slovenië en Kroatië 2015

Na een aantal jaren de ‘grote vakanties’ te hebben doorgebracht aan de andere kant van de Atlantische Oceaan hebben we dit jaar gekozen voor een bestemming in Europa.

Ik (Isa) was al een tijdje enthousiast over Kroatië.  Dit land lijkt alles te hebben voor een perfecte vakantie. Prachtige natuur om te wandelen, kilometers kust met mooi snorkelwater en bovendien veel cultureel erfgoed. Veel van dit culturele erfgoed staat op de UNESCO werelderfgoedlijst

O.a. de oude stad Dubrovnik , Diocletianuspaleis en middeleeuwse Split, Euphrasie kathedraal in Poreč en, bovenaan ons lijstje,Het Nationaal Park Plitvice Meren!

Dan is het ook nog een mooi meegenomen dat als je met de auto gaat, zoals wij gaan doen, door nog zo’n parelt(je) van een land rijdt, Slovenië!

“BOHINJ: TE MOOI VOOR EEN MOORD”
Onze bestemming in Slovenië, Bohinj, is te mooi voor een moord! Dit zei de Engelse detective schrijfster Agatha Christie ooit tijdens haar bezoek aan de Bohinj vallei waar ze kwam om van de rust en de natuur te genieten.

Na drie dagen Slovenië, waar we niet voor ons leven maar voor de prachtige natuur mogen vrezen, rijden we door naar Kroatië. In 22 dagen rijden we daar doorheen van west naar zuid-oost (langs een groot deel van de km’s lange kust) en via het binnenland (noordelijk) weer terug.  We zullen op vijf verschillende plekken verblijven alvast geboekt via booking.com.

Deze korte introductie op de reis sluit ik af met, wederom, een mooie quote:

 

"Better to see something once, than to hear about it a thousand times "