Stop over Singapore

Vlucht SQ5201 naar Darwin is 10 minuten onderweg. Nog 4 uur en 20 minuten (volgens vluchtschema) te gaan. Een deel van deze tijd ga ik nuttig besteden aan het schrijven van het eerste verslag van deze reis. 


Na een vlucht van 12 uur en 15 minuten komen we aan op Chiangi Airport. Het is 6 uur in de ochtend en van iets wat op een nachtrust lijkt hebben we niet mogen genieten. Je doezelt zo nu en dan weg en slaapt hooguit drie kwartier tot een uur onrustig. 

De buurvrouw beweegt en stoot je aan, degene achter je drukt iet wat te hard op het beeldscherm in jouw rugleuning, er loopt iemand langs het lijkt wel of er een olifant passeert. Zelf ook maar weer op jouw beeldschermpje tikken (hopende dat jij degene voor je niet stoort) en swipen op zoek naar entertainment.
Na een uur naar een film te kijken doezel je weer weg en met alle stoorzenders word je na 1 uur weer wakker en begint het weer opnieuw.

Ahhh de jongen die naast met zit in het vliegtuig heeft als hobby al zijn vingers knakken. Hij buigt ze bijna helemaal om.

Op het vliegveld is het een oase van rust en properheid. De formaliteiten handelen we snel af binnen een half uur staan we aan de balie van Singapore Airlines om ons stopoverpakket in ontvangst te nemen.Dit pakket omvat naast 2 nachten hotel: een transfer naar het hotel, de rode en gele lijn van de hop on en off bus en een pas voor gratis toegang tot tig attracties.
Hop in het shuttlebusje en na een half uur weer off bij hotel 30 Bencoolen.

Check In is om 14:00 uur, tegen betaling van $ (Singapore Dollar) 56 is een early check-in mogelijk. Check!
We gaan eerst ontbijten. Het ontbijt buffet is wel erg karig voor de $ 23 pp slechts een counter met yoghurt, fruit, brood. We zijn al aan het mopperen…niet nodig 🙂 er blijkt nog een warm buffet te zijn.
We eten veel te veel om de $ 23 er uit te halen, dit gaan we morgen anders doen. Hop naar etage 13, kamer 1311 om wat te slapen voordat we Singapore gaan ontdekken.
Hier geen stoorzenders heerlijk 2 uurtjes geslapen.

Om 13:00 uur zetten we onze eerste stappen door Singapore. Wat een hitte!! Het grote zweten kan beginnen.
De aanwijzingen van de receptionist naar de geldautomaat hebben we maar half onthouden. Het was 3 minuten lopen. Wij vinden er 1 na een half uur. Nu op zoek naar de halte van de rode hop on-off bus die ons naar Chinatown gaat brengen. 

We staan te wachten voor een rood voetgangerslicht. Wat riekt het opeens. 
Kijk eens voor je, zegt Wim lachend. Zou het daar uit komen?

Zo zoek je een half uur naar een pinautomaat zo kom je er in vijf minuten 10 tegen :-).

Bushalte gevonden en wachten maar….


De metro is veel sneller en handiger als vervoermiddel. Voordeel van een hop on-off bus is dat je de stad te zien krijgt

.

….25 minuten later zitten we er in. First stop China Town.

China Town is een aaneenschakeling van eettentjes en winkeltjes in mooie kleurrijke oude panden. We eten wat en drinken een verfrissend Tiger biertje. We struinen (rustig aan het is zo warm!) door de straatjes. Er zijn een aantal prachtige muurschilderingen. 

Hop weer naar de bushalte, weer on en off in little India. Hier is het pas kleurrijk!!! 

In een half uurtje hebben we het gezien en redden we net de laatste bus. 

 

Off bij de waarschijnlijk meest toeristische plek van Singapore, Gardens bij de Bay.  

Eerst langs het imposante, over de top Marina Bay Sands Hotel. Dit hotel telt 55 verdiepingen  heeft 2561 kamers met op de hoogste verdieping een skybar en tuin met  een 150 meter lang zwembad.  Voor $28 dollar kan je naar de hoogste verdieping en daar (inclusief) een drankje nuttigen. Wij geloven het wel en bewonderen het alleen van een afstandje.

Toegang tot de Flower en Cloud Forest Dome is inbegrepen in de Singapore Pas. De skywalk in Supertree Grove  is niet inbegrepen en die is vandaag toevallig ook dicht vanwege onderhoud. Daar komen we morgen dan wel voor terug.

In Supertree Grove staan bouwsels die op bomen lijken. Variërend in hoogte tussen de 25 en 50 meter. Het zijn verticale tuinen met oa exotische varens, orchideen en bromelias. Tussen de twee hoogste supertrees is een brug, de Skywalk.

Bij het loket laat Wim zijn pas voor de hop on bus zien (dit hebben we 5 minuten later pas door) ‘no it’s not included’ wordt ons verteld. 

Vijf minuten later met de juiste passen krijgen we wel de toegangsbewijzen. 

Het is inmiddels donker. We hebben er bewust voor gekozen om aan het eind van de dag naar de Gardens te gaan voor de lichtshow. 

In de domes is het nu eigenlijk te donker om goed van de planten te kunnen genieten. De flowerdome vinden we wat tegenvallen de Cloud Forest Dome is gaaf! 

Als je binnenkomt kijk je tegen een hoge waterval aan die van een begroeide heuvel naar beneden valt.  Je loopt langs de heuvel richting een lift die je naar boven brengt en loopt dan door de ‘wolken’ en al het groen naar beneden. 

 

 

21:00 uur staan we weer buiten, wat is het lekker warm buiten! Binnen was het fris!

De lichtshow in de Supertree Grove is al begonnen. Wat gaaf!

We eten nog wat in ‘Foodstreet’, een grote hal met verschillen eettentjes, gaan op zoek naar de metro, vinden uit (met wat hulp) hoe we bij de metrohalte bij het hotel kunnen komen, score bier bij de 7/11 naast het hotel en doen om 00:15 uur het licht uit (met moeite want welke van de 4 lichtknopjes is het nou?).


Dag 2 ontbijten we in een kleine foodhal vlak naast het hotel. Er zit een tentje die toast en heerlijke koffie serveert. 

Om 10:30 Hop op de gele lijn richting de Botanische Tuin. De enige plek in Singapore die op de wereld erfgoedlijst van de Unesco staat.

Een weelderige groene oase!  

In het park is een orchideentuin, entree inclusief in de Singapore Pas. Nu laten we wel de juiste pas zien, ja we leren snel 🙂

Wat een geweldig mooie tuin, prachtig aangelegd. 

Het volgende op het programma is de Henderson Wave, de hoogste brug van Singapore. Wederom een architectonisch plaatje. 

Via de gratis Wifi in het restaurant waar we de lunch nuttigen kijken we via Moveit (OV-app) hoe we met het OV bij de brug kunnen komen. De Henderson Wave is niet hop on-off te bereiken. 

De oranje metro line naar halte Buona Vista en daar overstappen op een bus.

De metrohalte waar we opstappen is op 1,5 km lopen.  Het is een heerlijke wandeling door flora en fauna. We komen een varaan tegen, een eekhoorn, rondscharrelende kippetjes en schildpadden.

 

Bij de metrolijn aangekomen kijk ik weer op Moveit app en klik op de huidige vertrektijden.  Ahhhhhh niet handig als je geen mobiele data hebt, alle informatie is weg.  De uitstaphalte voor de metro weet ik nog wel maar de buslijn heb ik niet onthouden 🙁 

Nou ja , dat komt wel goed. Hoe moeilijk kan het zijn om de juiste bus te vinden op de andere metrohalte?

Dat blijkt heeeeeel moeilijk. Er zijn  8 verschillende busplatforms , niet bij elkaar in de buurt en nergens informatie over de buslijnen en geen openbare wifi.

Na een half uur zoeken weten we  dankzij de wifi bij een mcdonalds de Moveit app lang genoeg te raadplegen. Bus 145 platform 6. 

De Henderson wave is minder spectaculair dan verwacht. Wel het bezoeken waard.

Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht over de stad. 

Met bus 124 gaan we naar de Harbour Front waar we de metro pakken naar Gardens by the Bay.

Tenminste dat denken we. We willen naar de halte gaan waar we gisterenavond (Bayfront) waren op gestapt richting hotel . Het is ook te verwarrend die stations met gelijkende namen. Wij stappen uit bij Marina Bay. 

Boven gekomen zien we Marina Bay Sands hotel in de verte. Dat levert ons een extra wandeling van 15 minuten op.

We besluiten eerst weer wat te gaan eten in de Foodhal voordat we de skywalk gaan doen.

We bestellen eten bij een Vietnamees tentje. Wim neemt een hap van zijn eten en kijkt verhit, heeeeettttt!!! Niet te eten! Wim gaat wat anders bestellen bij een Indiaas tentje, fast food staat er. Ik weet niet hoe lang ze normaal over de gerechten doen…sinds wanneer is 20 minuten fast?!?! 

Mijn eten heb ik al achter de kiezen, inclusief een aantal happen van het hot, hot, hot gerecht van Wim. Echt niet normaal!!!! 

Zouden we nog tickets voor de skywalk kunnen kopen? Het ticketkantoortje ziet er wel erg donker uit. Laatste tickets worden (ivm wachttijden voor de Skywalk) om 20:00 uur verkocht, het is al 20:20.

Er staat idd nog een behoorlijk lange rij voor de lift omhoog naar de Skywalk.

Ook vandaag geen skywalk voor ons 🙁

We lopen naar het juiste metrostation en zoeven richting hotel, nuttigen nog een bak koffie bij de toasttent van vanochtend  en zijn 21:30 terug in kamer 1311 voor een korte nachtrust.

Morgen om 5:00 uur op!

2 gedachten over “Stop over Singapore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.