Twee korte wandelingen in El Teide NP

Tenerife25326 oktober

 

Gistermiddag ging onze rit terug naar het appartement weer door het NP El Teide. Ja, hier moeten we nog een keer gaan wandelen! Het is zo’n prachtig gebied, volgens ons gaat dit nooit vervelen!

Zo gezegd zo gedaan….2 wandelingen uitgezocht.

De eerste bij de Roques de Garcia, de markante grillige rotsen die boven de lavavelden uitsteken. Dit zijn de enige zichtbare restanten van de oude vulkaan die is ingestort. Deze vulkaan was zó groot en onstabiel, hij was vele malen groten dan el Teide, dat hij instortte tijdens een gigantische landverschuiving en voor een groot deel nu op de bodem van de oceaan ligt. Die vulkaan moet echt enorm zijn geweest want de Cañadas, de getande bergkam die de oude kraterrand vormt, is 30 km lang!!

Zo weer genoeg feitjes voor vandaag :-). Nu maar de wandelschoenen aan en op voor een wandeling van 1,5 uur rondom de Roques de Garcia.
Hmm best wel frisjes, dus truitje aan. Na een stukje te hebben gelopen viel de wind weg en kon het truitje weer uit. Regendruppels, regenjas uit de rugzak en aan om de camera te beschermen. Maar een paar druppels dus weer terug. Oh, daar begon het weer te druppelen….zo ging het zo’n beetje de hele wandeling waarbij het het grootste deel wel droog was gelukkig.

Tenerife249

 

Het was een indrukwekkend landschap, met daar was ie weer, constant de Teide in het zicht. Het eerste deel was niet zo weids maar toen we linksom om de Roques heen liepen kregen we uitzicht op de Ucanca vlakte.

Wauw!!!! Dat is zo fantastisch! Weids, de Cañadas op de achtergrond, de grillige rotsten van de Roques de garcia en dan nog die leuke begroeiing. Tenerife254
Op de rots ‘el catedral’ waren steile wandklimmers bezig. Wij klauterden ‘stoer’ omhoog op ons steil stuk, wat natuurlijk niets was vergeleken bij wat zij daar deden.

Terug bij de parkeerplaats aangekomen was het niet normaal zo druk. Hoezo toeristisch!! Gauw weg en op naar de volgende wandeling.

Dat was een stuk van wandeling 7 naar de Huevos del Teide (de eieren van de Teide).
Eerst nog een plekje voor het 500’tje zien te vinden. Er waren slechts 7 parkeerplaatsen en allemaal bezet. 3 x heen en weer gereden en toen hadden we een plekje langs de kant van de weg waar het 500’tje op paste. Wel makkelijk zo’n klein autootje!

Tik, tik daar gingen we weer met de wandelstokken. Wat een droog en woest landschap! Niet mooi denk je dan, maar dat is absoluut niet waar. Het heeft zoveel kleurschakeringen en dan die diepblauwe lucht erbij. Het is echt mooi! Tik, tik Wim liep op de automatische piloot want die was slaperig. Tik, tik…misschien toch iets te veel gedaan de afgelopen twee weken :-(. Maar hij genoot ook van het landschap.

Tenerife257

 

Het zou een half uur lopen zijn naar ‘de huevos’. Daar kwam inderdaad iets in zicht, maar was dit het nou??
Wat bleek, dit las ik een dag later in het gidsje, vanaf het punt waar we waren bij de ruïne van een huis hadden we nog 10 minuten door moeten lopen. Maar toch wel één ei gezien!  Tenerife260

Tik, tik, tik weer terug…woeiiiii zo da’s koud die wind. Brrr. Gauw het regenjasje uit de tas en die ter bescherming achterstevoren aan zodat mijn voorkantje windvrij was (dus mijn armen door de armsgaten en het rugpand aan de voorkant).

Om half 4 weer terug in het appartement, dat was vroeg voor ons! Wim is een late siesta gaan houden en ik ben op een bedje bij het zwembad gaan zitten, beetje lezen. ‘s Avonds weer bij de buren gegeten, restaurant aan de overkant van de straat, dat ons weer goed smaakte!

 

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.