Uĉka natuurpark

15 september 2015

One of Croatia’s best-kept natural secrets! Vojak its highs peak, affords sublime views of the Italian Alps and the Bay of Triest on clear days!

Dit was ons uitzicht:

Kroatie88

Die Lonely Planet heeft wel een aantal goede adviezen 🙂 Ha, ha we hebben er erg om moeten lachen toen we (eindelijk) boven stonden. Je zag nog geen 3 meter voor je!! 🙂 😉

Voordat we boven waren hebben we nogal wat moeten doorstaan :-(.
Het was al geen goed weer toen we weg gingen voor de wandeling maar we hadden niet dat hele stuk (1,5 uur ) voor niets gereden natuurlijk.
Kaart van het park gekocht, info gevraagd over een leuke korte wandeling.  De wandeling naar de top Vojak werd ons aangeraden. Ong 1,5 uur heen.
Wim vroeg nog of het niet te glad en modderig zou zijn. Dat zou wel meevallen.

Oke dan gaan we het doen! Daar gingen we het bos in, het toch wel redelijk gladde stenig pad over. Goed uitkijken waar je je voeten zet! We liepen door het donkere, mistige bos en dat had wel iets mysterieus.

IMG_0639

Nog wel afzien want het was behoorlijk stijl op sommige stukken!
‘Wel rustig hier, we zijn nog niemand tegengekomen.’  Ik had het nog niet gezegd of we kwamen twee andere wandelaars tegen, ha,ha dat heb ik altijd!

Toen we (eindelijk) het bos uit waren stond er een bord dat het nog 15 minuten lopen was. Nou we zijn er lopend nooit gekomen want er kwam een hoosbui!!! Gauw de regenjassen aan, regenzakken over de rugzakken en bibber, bibberrrr wachten totdat het over zou zijn. Wat koelt het dan opeens snel af, voornamelijk omdat onze broek (en dus ook onze benen) helemaal nat waren. Zo goed en kwaad als het kon onder een boom staan schuilen. Na nog 10 minuten maar besloten om via de geasfalteerde weg terug te lopen, want door het bos zou het nu wel spekglad zijn!

Daar brak het wolkendek open. We zagen eindelijk wat van het landschap!

Kroatie82

Yes we zijn er!

Snel wandelend en soms stukjes rennend (waar ik flink voor ben afgestraft auuuu mijn benen doen pijn!! 🙁 ) gingen we terug naar de auto….en met de auto alsnog naar de top 🙂

Bij het infokantoor was ons gezegd dat we niet naar de canyon Vela Draga konden vanwege ‘shooting’. Wij dachten dat er weer (net als in Tenerife) op dieren gejaagd werd. Nee, het was de shooting of a movie! Dat zagen we toen we, eigenwijs als we zijn, in Vela Draga waren. Daar hing een papiertje dat er van 11-9 t/m 19-9 opnames waren voor Winnetou en je het gebied niet in mocht.

Heb jij wat gezien? Nee, hoor ik ben geen arendsoog. 🙂

Korte wandeling van 15 minuten naar een uitkijkpunt over de Canyon…en een wild western tafereeltje.

IMG_7875

Zou wel grappig zijn geweest als er opeens een indiaan of cowboy op het wandelpad zou staan!

Leuke wandeling en uitkijkpunt, met informatie over hoe de canyon gevormd is en wat weetjes over de planten en dieren die er voorkomen.

Foto’s

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.