Van Amed naar Candi Dasa

9 mei 2016

Het eind van de vakantie begint in zicht te komen 🙁 🙁 Op het moment van schrijven is het al 11 mei, nog 2 dagen te gaan.

Maar eerst terug naar 2 dagen geleden……Ons heerlijke verblijf in Amed achter ons gelaten en via een niet zo’n gebaand pad naar Candi Dasa. Dit was een ‘off the beaten track’ tip van de Lonely Planet. Een slingerend, stijgend weggetje langs de kust en de kleine dorpjes. Het zou hier droger moeten zijn, nou het was net zo groen, groener, groenst als ergens anders op Bali.

In bijna elk dorpje huppelden schoolkinderen rond met veels te grote rugzakken. He rugzak, waar ga je heen met dat kind! 🙂

Hello!
Zwaaien, lachen, gek doen voor de camera.

Vrij aan het begin van de route om een bocht stond er opeens een highway patrol. Wat ze op dit binnendoor weggetje deden, want hoezo een highway ?!?! 🙂
Internationaal rijbewijs laten zien en we konden weer doorrijden.

De tussenstop voor vandaag was het waterpaleis Taman Ujung, ongeveer 5 km ten zuiden van de stad Amlapura. Het originele paleis stamt uit 1921, de laatste koning van Karangasem heeft het laten bouwen. In 1979 is het verwoest door een aardbeving maar inmiddels weer in ere hersteld.
Wel leuk voor een kort bezoekje (ong. 1 uur).

Bali317

De weg hierna was behoorlijk druk, een en al vrachtverkeer. Dit is ook de doorgaande weg in Candi Dasa waar de hotels, restaurants en winkeltjes aan liggen. Heerlijk rustig! 🙁
Hotel Bali Santi waar we de laatste 4 nachten doorbrengen ligt iets van de weg af en je hoort er helemaal niets van.

De ‘luxe’ kamer met zeezicht die ik in december al via booking.com had gereserveerd zag er niet echt luxe uit. Wel mooi zeezicht maar hij was nogal in slechte staat. Op zich prima kamer maar ik verwacht wel wat anders bij het woord ‘de luxe’. Dat klopt ook want het was een standaard kamer! De luxe met zeezicht was er niet meer, niet zo gek want er is er maar een; er was nog wel een andere kamer beschikbaar. Dat zag er wat beter uit en dat zeezicht….we zijn toch bijna altijd weg en die herrie van de zee maakt mij niet uit maar Wim kan er waarschijnlijk niet van slapen :-). Nu is het uitzicht hier wel weer het andere uiterste, we kijken op een muur en een beetje planten….maar we hebben wel een buiten badkamer, met bad! Hier staan we echt buiten te douchen!

Eind van de middag op voor een verkenning van Candi Dasa. Er waren wel wat leuke restaurantjes. Bij de Dining Room was er zelfs salsa vanaf 19:00 uur, dat leek ons wel wat.

Daar dus gegeten en gedanst! 🙂  Het was wel leuk, er werd lekkere muziek gedraaid.
4 dansjes gedaan, 3 met elkaar en 1 met het koppel dat les gaf. Nou ja les, er was slechts een hippieachtig stel (wat is het toch met die mensen (waarschijnlijk Australiërs) dat ze er zo uit zien op vakantie?!?!) die een paar combinaties uitgelegd kregen.
Eten was niet echt geweldig maar de muziek en het dansen was ff leuk!

 

Foto’s

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.