Van Anza Borrego Springs naar San Diego

16 mei 2013

USA19053600f18e695c.jpg

Als je denkt dat je allle gekkigheid hebt meegemaakt zoals wegrijden met de luifel nog uit, dan hadden wij vanochtend weer een nieuwe stunt! Lees verder en dan kom je er achter wat het is.

Zo rond kwart voor negen reden we van de campground af. We wilden vanochtend eerst de beelden van de lokale kunstenaar gaan bekijken die her en der verspreid in het zandlandschap waren opgesteld. Na een paar minuten rijden zagen we de eerste beelden op een grote zandvlakte. RV langs de kant van de weg gemanouvreerd en door de ochtendhitte naar de beelden. In de verte zagen we er nog meer staan.

Deze eerste beelden waren van landarbeiders die o.a. druiven aan het plukken waren. Een CIMG6260paar fotootjes geschoten en weer terug in de RV. Vroemm, hmm wat rijden we raar en een rare lucht, er leek rook achter uit de RV te komen. In de rechterachteruitkijkspiegel zagen we een band uitsteken. EEN BAND!!???

Wat blijkt we hadden bij het achteruit parkeren van de RV over een band gereden en die zat nu vast tussen de wielkast en het wiel! Nou ja, dat geloof je toch niet! RV weer stopgezet. Hoe moesten we dit nu oplossen? Het ‘derde wiel ‘aan de wagen was niet los te krijgen, hij zat echt shocking klem! We krijgen hulp van een automobilist die langs kwam en vroeg of hij kon helpen. Hij wist ook niet wat hij zag.

Hij dacht helderder na dan wij. Op zijn advies reed Wim de RV voorzicht achteruit, de ‘extra band’ lag nu onder de banden van de RV. De helder nadenkende Amerikaan zette zijn voet op de band, Wim weer langzaam achteruit, klein stukje vooruit en….Yes geen derde wiel meer aan de wagen! Wat een bak zeg!

We konden onze sightseeing tour weer voortzetten. Goed opletten als we gingen stoppen om de beelden te bekijken want 1 zo’n stunt per dag is wel genoeg en eigenlijk wel genoeg voor de rest van de vakantie!

Na een uurtje hadden we de meeste beelden wel gezien en stelden we de navigatie in op onze eindbestemming van vandaag San Diego, dat was nog ongeveer 1,5 uur rijden. Dit werd uiteindelijk wel wat langer, oa omdat we een leuke tussenstop hebben gemaakt bij het dorpje Julian.

We waren allebei aan het inkakken en hadden zin in koffie. We moesten eigenlijk links CIMG6271afslaan maar reden rechtdoor het dorpje in. Jeetje wat leuk zeg, allemaal oude huizen. Het werd dus niet alleen even de benen strekken maar ook een bakkie koffie en een lekkere zelfgemaakte apple pie erbij. Hmmm wel weer ontzettend ongezond, maar ach we hadden nog geen muffin of donut gehad vandaag ;-). De temperatuur was ook heerlijk aangenaam in Julian, we hadden de woestijn achter ons gelaten en reden al een hele tijd door een groen berglandschap.

Het was daarna nog ongeveer 45 minuten riijden door het groene berglandschap. Vroemm de drukt van de interstate 8 op….en het verkeer op die weg horen we nu heerlijk langsrazend 🙁 .

In de grote steden liggen de RV Parks bijna altijd langs de snelweg, je staat hutje mutje en je betaalt ook nog eens de hoofdprijs. Wel erg handig, daarom heb ik deze plek ook uitgezocht, is dat er vlak naast het park een halte van de metro is. De RV kan lekker 3 dagen tot rust komen en wij kunnen met het openbaar vervoer naar San Diego.

CIMG6286 Vanmiddag zijn we naar Old Town San Diego geweest. Eerst een drie dagen pas gekocht voor de metro en bus voor $ 14. In een half uurtje waren we op de plaats van bestemming. Puff wat liep ik weer moeilijk, we gingen naar The Old Town ik leek een Old Woman! Nu niet eens mijn linkerbeen maar mijn rechterheup en been, ik leek wel een eend zo was ik aan het waggelen.

The Old Town is een (gratis) openluchtmuseum met enkele gebouwen uit de tijd van de CIMG6276pioneers. Er was een leuk plein ‘fiesta del Rey’ geinspireerd op een 19e eeuwse pueblo, het was alsof we even in Mexico waren.

Waggel, waggel weer verder. Nog even in een museum geweest met oude postkoetsen, zadels, brandijzers eigenlijk alles wat met postkoetsen en paarden te maken had. Ik had eigenlijk nog het plan om nog een paar haltes met de metro naar Gaslamp Quarter te gaan maar Wim leek het een beter idee (gezien mijn lekkere lopen) om terug te gaan naar de camper.

Maar goed ook want ik kon me amper nog bewegen toen we moesten uitstappen van de metro. Vreselijk! Wat ik nu weer heb, misschien van het trainen van gisteren maar zo fantatiek heb ik niet gedaan, alhoewel ik natuurlijk al een hele tijd niets meer gedaan heb ;-( Inmiddels gaat het wel weer (dankzij de pijnstiller!) en ik hoop morgen op verbetering zodat we lekker kunnen rondlopen in de San Diego Zoo!