Van Badlands naar Black Hills (mnt Rushmore)

USA2014_19

8 mei 2014

Het is hier gezellig op de KOA Mnt Rushmore aka Little Holland. Er lijken hier alleen maar Nederlanders te staan waaronder weer een aantal mede Minnie Winniers ūüôā

Het is nu bijna zes uur ’s avonds en we staan ongeveer 3 uur op deze campground. Weer en wind getrotseerd om hier te komen. Wat een beesten weer! ¬†In Nederland geen sneeuw gezien deze winter. Zit je begin mei in de US of A in de sneeuw :-(.¬†

Vannacht op de Campground bij de White River (die beige zandkleurig was!) in Badlands regende het aan een stuk door.

Voor de verandering maar weer eens voor de wekker opgestaan (rond half 7) en om half 10 reden we pas van de campground af. Lekker rustig aan gedaan want gezien het weer (het regende nog steeds) hadden we bedacht dat we toch alleen maar zouden rijden vandaag en de eindbestemming Mnt Rushmore lag 180 km verderop. Niet zo heel ver rijden.

Door Badlands NP loopt een weg door het bizarre landschap met een aantal mooie uitkijkpunten en korte wandelingen. Inderdaad mooi maar met die wind en regen bleven we liever in de RV zitten. Raampje open en zo konden we toch fotootjes schieten.  Wandelingen hebben we ons maar niet aan gewaagd.

USA2014_27

Vooral bij Yellow Mounds was het erg mooi. Daar waren de grillige rotsen prachtig gekleurd ¬† ¬†wat mooi afstak tegen het groene gras en het dun laagje sneeuw op de toppen in de verte. Ja sneeuw! In het begin was het nog natte sneeuw maar in het wat hogere deel sneeuwde het behoorlijk, er reed zelfs een sneeuwschuifer! Toch wel spannend of dat goed zou gaan met die grote wagen. Dat ging het gelukkig, gewoon rustig aan rijden…tuf, tuf, tuf.

We hadden vanochtend nog het plan om dezelfde weg weer terug te rijden door het park en dan via de highway 44 richting Rapid City te rijden. Toch maar niet gedaan. Bij Wall het park uit en weer op de I-90 om wat snelle km’s te maken. ¬†Ook de I-90 leidde door een wit landschap! Temperatuur net boven het vriespunt brrrrrr.USA2014_34

In Rapid City eerst maar weer eens naar een supermarkt om de voorraad groente en fruit aan te vullen en dan naar onze eindbestemming van vandaag: een KOA campground in de Black Hills vlak bij mnt Rushmore. Hmm hier was het landschap nog witter en het begon weer te sneeuwen. We reden door een echt Alpine winterlandschap. Bergen met besneeuwde dennen (de Ponderosa den die de naamgever van de Black Hills is vanwege de zwarte stam). Waar zijn we in terecht gekomen!!

Mnt Rushmore hebben we vanaf de weg gezien. Beetje zonde om daar nu $ 11 voor te betalen als die helemaal in nevel is gehuld.  Ff een korte stop bij een parkeerplek voor een profiel shot van 1 van de presidenten en gauw weer door in de warme camper.

Bij de campground aangekomen was het inmiddels droog en iets minder koud. Prachtige grote campground gelegen tussen de dennen. We hebben een mooie plek vlakbij de douches en wc’s waar het heerlijk warm is binnen. Prachtige ruime douches met een deur die op slot kan.

Ik zei eergisteren nog tegen Wim op die campground waar we alleen stonden dat ik me toch niet zo prettig voel als ik in zo’n doucheruimte ben waar alleen een douchegordijn de afscherming is ūüôĀ . There are crazy people over here!

Naast ons staat een Nederlands stel die ook bij de White River campground stond, tevens MW’ers (Minnie Winnie) . Toen we een stukje gingen wandelen over de campground kwamen we een Belgisch stel tegen waar we op het vliegveld mee hadden gesproken en in het hotel in Minneapolis de ontbijttafel mee hadden gedeeld, ook MW’ers. Bij de receptie kwamen we een Nederlands stel tegen die op de eerste campground in Albert Lea naast ons stonden!¬†We voelen ons hier helemaal thuis…ha,ha dat is toch niet normaal. Nederland zo’n klein piep landje maar op vakantie kom je ze overal tegen.

Morgen blijven we hier in de omgeving; er zijn een aantal leuke routes die je kan rijden en er is goed weer voorspeld. Zonnig en 16 graden! Wel goed dat we gisteren een kaart van de Black Hills hadden gepakt met routes waarop de hoogtes en breedtes van de tunnels staan aangegeven. Blijkt dus dat we met de RV twee wegen niet kunnen rijden.  Wel handig als je dat van te voren weet.

In Yellowstone is het vanaf maandag pas goed weer; dus beetje rustig aan doen om daar te komen.

Zo ik ga maar weer eens het avondmaal bereiden. Vanavond staat courgettepasta met romige tonijnsaus en sla op het menu…hmmmmm!!!