Van Bale naar Punat, Krk

12 september 2015

We verblijven nu op ‘minicamping’ Maslinik in Punat ,Krk. In 1 van de 4 mobile homes met zwembad!
Dit is echt een home, keukentje aanwezig ­čÖé !

Vandaag op naar de volgende bestemming….maar eerst een bakkie doen in het door ons ontdekte geheim, Bale. Nog steeds balen dat we geen keukentje hadden, wat is er lekkerder dan een heerlijk geurend dampend kopje koffie in de ochtend!!

De rit van vandaag was ong┬á150 km. We wilden niet in een keer door jakkeren maar ook van de omgeving genieten. Eerste stop was al naar een km of 15 bij een ‘open lucht museum’ van de schattige stenen huisjes. We hadden ze al verspreid door het landschap zien staan, zo blijkt dat ze in dit deel van Istri─ô ┬áhet best bewaard zijn. ┬áUitleg over het gebruik van de huisjes en je zag de verschillende stadia van hoe ze gebouwd worden.
Korte stop van 15 minuten en weer door.

IMG_0559 Kroatie40

We volgden, wederom, een rondrit uit het groene Michelin reisgidsje, de Liburnische Riviera.
Volgende stop bij Fjord Plomin. Deze was wel van bovenaf te aanschouwen. Mooi groen water, wel jammer van die ontsierende fabriekspijpen.

IMG_0562 Kroatie41

Daar gingen we weer verder langs de mooie Liburnische Rivier . Het dorpje Brseĉ (ik zoek me helemaal suf naar die gekke letters!) moest erg leuk zijn volgens het gidsje.

“Het is een doolhof van trappen, overwelfde doorgangen, doodlopende steegjes en binnenpleintjes met bloemen, waar een wirwar van vissershuisjes vervaarlijk balanceert op de rotshellingen.”

En leuk was het!

IMG_0568 IMG_0569 IMG_0571 Kroatie42 Kroatie44 Kroatie45

De rest van de weg vervolgd langs de kust, daar zagen we Krk (spreek uit Keurk) al liggen. Via een brug (30 kuna tol) te bereiken. De kant waar je Krk binnenkomt is erg droog en dor, dit komt door de Bora (je weet wel die koude snijdende wind).
Punat ligt aan de zuidkant waar het groen(er) is.

Zou deze mobilhome zijn zoals verwacht??!?!

Jaaaaa, prachtig nieuw mobilhome met leuk terras en uitzicht op het gezamenlijke zwembad (met drie andere huisjes te delen, waar nu slechts 1 van bezet is)

Dan maar eerst boodschapjes doen, want er kon weer gekookt worden na 1,5 week uiteten. Hmmm, was uiteten toch niet goedkoper? Ons wagentje was weer vol geladen ­čÖü

Het eerste avondmaal op het terrasje heeft ons goed gesmaakt!!!
De nachtrust was iets minder vanwege de disco die tot 3 uur ’s nachts kabaal maakte! ­čÖü