Van Big Sur naar Morgan Hill

24 mei 2013

Zo is er weer bijna een dag voorbij in de US of A en onze eindbestemming is bijna bereikt. We zitten in Morgan Hill, op zo’n 100 km van San Francisco. Het avondeten is net achter de kiezen. Wim heeft net afgewassen en de fluitketel met water staat op het vuur voor een lekker kopje koffie. We hebben vanochtend Dunkin’ donuts gemalen koffie gekocht bij de Safeway, hopelijk net zo lekker als het bakkie dat we bij de Dunkin’ Donuts hadden genomen in Las Vegas.

Vandaag weer een prachtige weg gereden langs de grillige kust. Eerst een stukje over de Highway 1, boodschapjes gedaan bij de Safeway in Carmel vanaf waar we de 17-mile drive wilden rijden. Dat moest een hele mooie weg zijn. Vroemmm hmm waar is die 17-mile drive nou…vroemmmm

Hé dit is wel een prachtige kustweg zeg. Roze bloemen, rotsen en de ruwe zee, echt heel mooi. RV aan de kant en even een stukje lopen….maar dit was niet de 17-mile drive. Daar waren we namelijk al voorbij gereden.

USA322

Even navragen bij een tourist info we moesten een stukje terug en dan zouden we vanzelf bij de ingang komen. De 17-mile drive ligt op een miljardairs enclave en het is een tolweg. Entree $ 9,75. De weg langs de kust was leuk. Op een plek riekte het weer auh,auh ja hoor zeeleeuwen. Op de birdrock een stukje van de kust zaten vogels (het heet niet voor niets birdrock) en zeeleeuwen. Ze waren ook aan het zwemmen en spelen in de zee. Auh, auh….

De weg langs de kust en de 19 holes golfbaan (waar een hert aan het grazen was!) vervolgd. Langs prachtige huizen…waarom moeten wij eigenlijk betalen om hier te rijden????

Een stukje door een bos met cypressen en toen weer landinwaarts wat een niet zo’n bijzondere weg was. Ik viel bijna in slaap, dus zo mooi was het niet, en Wim sloeg weer links af naar de 17-mile drive langs de kust…’Schat hier hebben we al gereden!’ Ha, ha hij volgde braaf de bordjes maar wij hadden naar rechts gemoeten. Hij dacht natuurlijk, ik zal die $ 9,75 er uit halen ook! Een plekje zoeken om met een RV van 31 ft te kunnen keren, ja gelukt. Nou hier hadden we ons meer van voorgesteld, de gratis weg langs de kust met de roze bloemen, vonden we veel mooier!

Nu nog een plek voor de nacht zien te vinden. Vandaag is het vakantieseizoen begonnen in de VS dus aan de kust zou het wel druk zijn. Ja hoor, de campground die ik had uitgezocht had al geen plek meer (niet zo erg want….verrassing het lag weer langs de Freeway!). De recptioniste ging voor ons bellen, nee geen plek meer in de buurt bij een andere campground. ‘You can stay at the parking lot of a Home Depot’, was haar advies. Yeah right we gaan overnachten op een parkeerplaats bij een winkel! Dan maar een stukje landinwaarts richting San Francisco, desnoods rijden we door naar San Francisco waar we al vanaf morgen een plek hebben gereserveerd. Nou dat was niet nodig! Op dit RV park was nog plek en het ligt niet aan een drukke weg! Yeah. Nu zijn we ook een stuk dichterbij San Francisco, morgen maar iets van 1,5 uur rijden, dat is ook wel lekker.

De plek voor de komende 4 dagen hebben we gisteren gereserveerd. Het RV park waar we eigenlijk wilden staan was toch iets te duur ($90 per nacht!!!) kan het wel lekker aan het strand liggen…who cares want wij zijn de hele dag de toerist aan het uithangen in San Francisco.

Gisteravond dus nog druk op zoek geweest naar een andere campground, nog even aan onze Nederlandse buurtjes gevraagd waar zij hadden gestaan. Dat was weer een plek langs de snelweg. Nee dat lijkt ons niets. Verder zoeken, ja ik vond iets in de buurt van een metrostationnetje. Wel wat verder weg van San Francisco downtown, ongeveeer 3/4 uur met de metro. Maar op de website leek het wel oke, en het is maar $30 per nacht!! Gelijk geboekt! Hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken, we zijn wel benieuwd waar we op terecht komen! We will see tomorrow!