Van Black Hills naar Devils Tower

DSC01118

10 mei 2014

Het is hier fantastisch bij NP Devils Tower. We staan nu op de campground van dit NP. Een basic campground maar in een geweldig landschap. Ik kijk naar links uit op de Devils Tower en naar rechts op de rode rotsen met grasland en Ponderosa dennen.

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om hier te blijven maar hier aangekomen, we wilden het slechts even zien en weer doorrijden om km’s te maken richting Yellowstone, vonden we het toch wel erg mooi! Eerst even terug naar het begin van vandaag toen stonden we nog op de campground bij Mnt Rushmore, jeetje dat lijkt al weer lang geleden. Het is ook weer zo anders waar we nu zijn.

Weer vroeg op vanochtend en voor de verandering ook lekker op tijd weggereden. Ready steady go hit the road Wim en Isa om 8 uur!

Door de Black Hills richting Deadwood. Waarom zou het zo heten? Na ongeveer een uurtje rijden zagen we wat kale bergen met dode bomen en ja hoor daar lag het! Of zou dat toeval zijn? Deadwood was nog erg doods dus alleen even door het historisch centrum (1 straatje) gereden en weer verder, door de Black Hills. Aan de natuur te zien was de sneeuw hier nog niet zo lang geleden gesmolten; het was erg dor en grauw.

Inmiddels hadden we besloten om een detour te maken naar Devils Tower, dat even te bezichtigen en dan door te rijden om rond een uurtje of 4 uur op een campground te gaan staan.

Eerst nog even langs de Safeway voor wat boodschapjes en de tank weer vol te gooien. De creditcard werd niet geaccepteerd bij de pomp dus naar binnen om $ 100 vooruit te betalen en dan wordt de pomp voor je aangezet. Wim was buiten en ik was in de auto gaan zitten want er stond een straf windje. Snuf, snuf hmm wat ruikt het opeens naar benzine. Aahhhhh het spoot uit de tank. We hadden al voor $ 85 getankt, hij was vol maar hij bleef doorlopen want wat bleek (dit vertelde Wim me ‘ s avonds pas) de slang zat er niet goed in. Jeetje wel een gallon verspilt zo, er lag een hele plas op de grond. Benzinedop was er nu wel opgedraaid want met zo’n volle tank zouden we dan onderweg wel wat verliezen 🙂

Weer op de I 90 richting het westen en op afslag 185 er af richting Devils Tower. Wat een leuk landschap! Glooiend grasland met weer veel Black Angus koeien. Er waren ook een aantal cowboys die vlak langs de weg bezig waren om kalfjes met een lasso te vangen waarna ze werden gebrandmerkt.

Ja, daar kwam de Devils Tower al in zicht. Jeetje wat apart! De Devils Tower is een 265 USA2014_71hoge monoliet, de geologen zijn er nog niet over uit hoe het ontstaan is, van vulkanisch gesteente. Het staat in een landschap van glooiende heuvels met prairies, loof- en dennenbossen. Prachtig!!! Het is niet zo groot en er gaat een weg door van ongeveer 2,5 miles die eindigt bij een visitor center gelegen vlak naast de tower. Daar kan je een wandeling van 2 km doen; een rondje om de Devils (kerk) Tower.

We hebben er ongeveer 1,5 uur over gedaan, regelmatig gestopt voor een foto en om te genieten van het uitzicht over de vallei en de Dear Devils die de Tower aan het beklimmen waren!

De campground was weer een zelfregistratie en kostte slechts $ 12. Geen voorzieningen alleen een toilet en gratis hout om een kampvuurtje te stoken. Leuk laten we dat vanavond ook doen, zei ik. Ja ik die altijd zit te zeuren over de fikkies stokende Amerikanen. Helaas hadden we niets om het vuur goed mee aan te steken. Dus zitten we lekker comfortabel in de camper.

Na de camper geinstalleerd te hebben eerst een hapje gegeten en op voor nog een wandeling. DSC01162Deze ging door Prairie Dog Town, vlak achter de campground. Wat een geinige beestjes zijn dat toch! We hadden nog geen stap op hun terrein gezet of de waakzaamheid begon! Het was een drukte van jewelste in town 🙂     Het wandelpad ging verder wat dichter bij de toren. He daar zagen we een hertje…aaahhhh. Het was een klein klimmetje, prachtig uitzicht over de vallei! Terug weer via Prairie Dog Town. Er waren er 2 erg bij de hand die dachten dat de lens van de camera eetbaar was. Ik vrees dat deze wel eens wat te eten krijgen van toeristen. De beloofde mooie Devils Tower bij zonsondergang blijft helaas uit vanwege de bewolking. Misschien morgenochtend dan bij zonsopkomst, moeten we wel om half 5 opstaan….jeetje wat vroeg!!

2 gedachten over “Van Black Hills naar Devils Tower

  1. wow! wat een mooie reis maken jullie, dank je wel voor de mooie verslagen! ik beleef het intens mee. Have fun en groetjes ook aan Wim, x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.