Van Canmore naar Dinosaur Provincial Park

3 juni 2011

Ja, gisteren dachten we nog naar Fort MacLeod te gaan. Change of plans!

We zijn oostelijk gereden naar Dinosaur Provincial Park. Wat een gave plek!!! Echt super, ik heb vanmiddag wel 100x gezegd hoe gaaf ik het vind. Niet vanwege de Dinosaurussen of fossielen maar het landschap. Het landschap is echt fantastisch!! Dit landschap heet Badlands. Het lijkt wel van een andere wereld!

De camping staat er midden in! Heel erg leuk en ook nog eens niet duur. We worden wel weer helemaal uitgerookt door alle andere campinggasten die met de campfires bezig zijn…uch,uch, uch

canada348

Maar ff rewind naar het begin van deze dag <<<<<<<<<<<<<<<<<

Ons belangrijkste doel voor de dag was om het propaangas bij te vullen. Nou dat ging echt onwijs makkelijk. Langs de Highway 1 richting Calgary, zag ik een bord met een afslag naar een benzinestation. Op dat bord ook een plaatje van een LPG fles, he daar zouden we wel eens een refill voor onze LPGtank kunnen krijgen. En dat was ook zo, we konden het daar zelf bijvullen. Hmm kunnen we dat wel zelf (?)…nou peace of cake! Tank is weer gevuld.

Al die drukte voor niets gisteren ;-(

Het rijdt weer een stuk prettiger zonder de zorgen dat het gas misschien op raakt. De weg naar Calgary was supergoed (snelweg) en zo kwam het plan om misschien door te rijden naar Dinosaur Provincial Park. Dat leek me al heel gaaf maar lag wel wat uit de route. Ff op de Garmin kijken hoe lang het duurt voordat we daar zijn, nou dat viel mee…. Dinosaurs here we come!!!

De Rocky Mountains hadden we inmiddels al ver achter ons gelaten. Nu reden we over uitgestrekte vlakte, met grasland, koeien en paarden. We konden flink doorkachelen. Toen we vlak bij het park waren, veranderde het landschap opeens. Echt zo raar, zo is het nog supervlak en opeens dat indrukwekkende maanlandschap.

canada390.jpg

Vanmiddag een rondwandeling gemaakt van ongeveer 2,5 uur. Gewoon vlak achter de camping! Langs de wandelroute staan borden met uitleg over het ontstaan van het landschap en over de dinosaurusopgravingen die hebben plaatsgevonden en nog steeds plaatsvinden.

In dit gebied zijn de meeste dinosaurusfosiellen gevonden op zo’n klein oppervlakte. Er waren ook 2 plekken waar je bijna complete dinosaurusskeletten kon bewonderen. Je kon ze zien op de plek waar ze gevonden waren. Wimmetoe was ook helemaal in zijn element want er vlogen allerlei vogeltjes 😉 O.a. een heel mooi knalgeel vogeltje, nogal schuw dus foto’s maken dat lukt niet.

Al met al een zeer geslaagde dag en zeker het omrijden waard!!!

Morgen gaan we dan echt naar Fort Macleod met het uiteindelijke doel Head Smashed in Buffalo Jump

 Ik dacht niets meer te hoeven schrijven over vandaag. Maar hier kan je van alles tegenkomen op weg naar de douches!

Het is een klein stukje lopen naar de douches, over een bruggetje met een klein uitlopertje van de Deer river eronder.

Hmmm wat beweegt die boomstam….een bever!!!! Gauw terug rennen naar de camper Bevers op de campgroundvoor de camera. @$%@@## waar ligt dat @#$#$$ ding, gevonden. Snel terug. Ja hij zat er nog. Hij zat rustig te knabbelen aan wat takjes. Ik kon hem op wel een halve meter naderen! Nog geen  5 minuten later kwam er nog een bever langszwemmen in het water!! Wat gaaf!!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.