Van Chumash lake naar Morro Bay

21 mei 2013

En weer een herhaling van gisteren….weer onverwachts op een hartstikke leuke plek aan het strand van Morro Bay!

Voor vanochtend hadden we weer eens plan. We wilden het dorpje Solvang bezoeken op ongeveer zo’n 15 miles van de campground. Een stadje met een Scandinavische (Deense) uitstraling. Het was een leuk dorpje van vakwerkhuisjes en windmolens. We waanden ons even niet in de USA.

USA255 USA258

Wel heel toeristisch, het hele dorp bestond uit winkels , restaurants en Deense bakkerijtjes. In een van die laatste hebben we koffie genuttigd met een weer te ongezonde zoete lekkernij. We hebben niet eens meer hoeven lunchen zo vol zaten we er van! Wel lekkerrrrr!

Ook nog even langs de missiepost Mision Santa Ynez gelopen (gesticht in de 18e eeuw) en weer terug naar de RV.

Tja waar zouden we nu naar toegaan. Het was inmiddels half 1 en wilden niet al te laat op een campground aankomen. Eens kijken San Luis Obispo dat was wel een mooie plek, daar zouden we dan tegen half 3 aankomen. Maar ook dit ging hem weer niet worden…weer langs de snelweg!!!

Doorgereden en we kwamen langs het strand uit. He, daar kon je ook overnachten, maar een plek van $60 met tussenruimte van nog geen meter alleen maar voor het uitzicht op de zee. Nee, dan maar weer wat anders zoeken.

En dat is dus deze plek in Morro Bay geworden. Pal aan het strand, weg oversteken en we zitten in de duinen. Geen drukke weg, we horen alleen het geraas van de wind, alhoewel die inmiddels is gaan liggen.

Toen we gingen inchecken bij de receptie zag ik postkaarten met zeeotters. Die kan je hier dus vlakbij de campground zien, zo vertelde de mevrouw bij wie we incheckten. Zo leuk!!!

Eerst wel de harde wind trotseren over het mulle zand (lekker voor Kniesje) van het strand. Waar zouden ze nou zijn die zeeotters? Rechts van Morro Rock geen zeeotters te zien, maar aan de ander kant was ook water. Wim ging even naar het toilet en ik ging kijken USA272waar die mevrouw nou foto’s van zat te maken. Van een baal zeewier? Nee, dat waren de zeeotters die allemaal op een kluitje bij elkaar lagen. Zo geinig!!

Het waren er ong. 12. Sommig lagen lekker op hun rug te slapen, andere speelden met elkaar of waren druk bezig hun vacht fluffie te maken. Woeiiiiii jeetje we waaiden bijna het water in! Brrr echt warm was het ook niet. Wat ook geinig was waren de eekhoorntjes(!) die rondscharrelden tussen en op de stenen waarop wij zaten om de otters te bekijken. Eekhoorns bij het strand?!?!

Nog een stukje doorgelopen want je kon hier ook zeeleeuwen en zeehonden zien. Woeiiiiiiiii. Achter de Morro Rock was er gelukkig geen wind, even opwarmen in het zonnetje. Helaas geen zeeleeuwen of -honden te zien. We moesten natuurlijk ook weer terug, met wind tegen. Gelukkig konden we ook door de duinen terug wat een stuk prettiger lopen was. Nog wel winderig maar we werden niet helemaal gezandstraald.

Oepsie helemaal vergeten dat ik 2 uur geleden een wasje heb aangezet! Zo het zit in de droger, straks dat dan ook niet vergeten anders hebben we wel opeens weinig kleding om aan te trekken en handdoeken om ons mee te drogen. Morgen via de Highway 1 naar het noorden. Deze weg loop helemaal langs de kust en moet erg mooi zijn volgens het reisgidsje. We gaan het zien!