Van Clearwater naar Jasper

29 mei 2011

 

Vandaag een mooie rit van Clearwater naar Jasper.  Weer nieuw wildlife gespot!!

Rond kwart over negen zijn we van de Buffalo Ranch vertrokken. Eerst  naar Clearwater om boodschappen te doen, geld te pinnen, te tanken en het  belangrijkste DE ANTIMUG! Mijn gezicht ziet er niet uit, en het jeukt ook behoorlijk. Niet krabben want dan ziet het er helemaal niet meer uit straks!

Weer genoeg boodschapjes voor een paar dagen in huis en weer behoorijk wat dollars lichter ;-( De tank zit ook weer vol dus vroemmmmmmm let’s go!!

Het zonnetje scheen lekker. Het landschap was weer prachtig. Bergen begroeid met dennen, woeste rivieren, en besneeuwde bergtop in de verte.

Tijdens de lunchbreak op een parkeerplaats langs de weg hoorde we opeens..tik, tik, tik…..tik,tik,tik he dat moet een specht zijn. Ja hoor daar zat Woody driftig te pikken in een boom.

Volgende stop Rearguard Falls waar de Fraserriver in een keer ruim 10 meter naar beneden valt (volgens het reisgidsje dan want het het was volgens ons veel minder dan 10 meter!) Wat een geweld. Erg mooi. De Fraserrivier is hier heel mooi groen/blauw van kleur.

 

Ongeveer 10 minuten later was alweer de volgende stop bij een uitkijkpunt op Mount Robson. Wauw!!! En wat een geluk want het schijnt niet vaak voor de komen dat er geen wolken rond de top zijn.  Mount Robson is de hoogste top van de Canadese Rockies, 3954 meter.

 

Weer de weg vervolgd over highway 16 richting Jasper.

Bij het betreden van het Park hebben we een jaarpas gekocht voor alle parken in Canada. Die is voordeliger als je meer dan 6 dagen in een van de parken bent, dat gaan we wel redden!!

In Jasper blijven we waarschijnlijk 3 nachten, 2 nachten was de planning maar overmorgen willen we misschien weer gaan paardrijden hiaaaaa.

Vlak voordat we de campground opreden zagen we een elk!! Die stond gewoon te grazen langs de kant van de weg. Tijdens het inchecken op de campground kregen we te horen dat het elk calving season is en dat we moeten oppassen. Ook allerlei info over al het andere wildlife wat kan voorkomen. Beren, wolven, moose alles kan hier langs je camper komen….en een wolf hebben we al gezien!!! We waren een stukje aan het lopen op de camping en hij stak ong. 60 meter voor ons de weg over….aahhhh weer te laat met de camera..!@#$#$^#% De elk heb ik by the way wel gefilmd 😉

Oh ja ook nog een eekhoorntje gezien toen we op onze campeerplek aankwamen.

We hebben net voor het eerst in de camper gedoucht. Ging goed. Alleen hangt er nou een vreemde lucht hier…ielkkk!! In de camper gedoucht omdat de douches een kwartier (!) lopen van onze plek  verwijder zijn. Deze campgrond is echt megagroot, er zijn iets van 750 plekken.

Vandaag wordt het voor ons vroeg naar bed want het is hier een uur later dan gisteren…snapez vous.

Morgen weer veel leuks op het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.