Van Cody naar Mammoth Hot Springs (Yellowstone)

USA2014_114

12 mei 2014

Ja, we zijn in Yellowstone en wat is het hier geweldig!!!! Het weer is ons ook goed gezind, het is koud maar het zonnetje heeft lekker geschenen. Het is nu inmiddels al bijna donker, de zon ging net onder wat weer een prachtig plaatje was. Dat konden we aanschouwen via het raampje bij onze ‘slaapkamer’ zittend op het bed met een kopje koffie in onze hand.

Het was eigenlijk helemaal niet het plan om op deze campground te gaan staan. We wilden vanuit Cody de oost ingang nemen, maar een Amerikaan die we vanochtend spraken bij de Walmart (naast boodschappen kan je er dus ook goede tips krijgen) gaf ons de tip om via de Scenic Byway Chief Joseph via de noord-oost ingang het park binnen te gaan. Dat moest een fantastic route zijn. En dat was het!!! Wauw, wauw, wauw….heb ik het al gezegd? WAUW!!!

Een prachtig berglandschap wachtte ons op na het passeren van een bergpas op 2900 USA2014_101meter hoogte. Er lag daar wel heeel veeel sneeuw. De weg was helemaal ondergesneeuwd. Rustig doorgetuft naar beneden, met steeds weer dat prachtige uitzicht. WAUW! Oh dat had ik al gezegd.

Eenmaal in het dal aangekomen was er geen sneeuw meer te bekennen. De hertjes dartelden vrolijk rond.

We waren echter nog niet van de sneeuw af; weer kwamen we in een witte wereld. De weg was weliswaar sneeuwvrij maar naast de weg langs het soms wel 3 meter hoog! De verkeersborden waren niet te lezen.

Via de noord-oost ingang Yellowstone binnengekomen. We hadden besloten om naar Mammoth Hot Springs te rijden en daar op de campground te gaan staan zodat we vandaag deze kant van het park konden verkennen. Wat een genot om hier te rijden!

USA2014_111

Prachtig landschap, heel veel grazende bizons. Ze trokken zich niet veel aan van het verkeer en staken, zo leek het, onverstoorbaar de weg over. Naast heel veel bizons ook al de eerste zwarte beer gespot! Deze was wel heel ver weg (ong 400 meter) op een heuveltje aan het rondvroeten. Ook nog een soort hert gezien waarschijnlijk een bull elk.

Op de campground was er nog genoeg plek. We konden een rondje rijden en zelf een plekje uitzoeken. Dat is meestal niet zo ons ding omdat we nooit kunnen beslissen maar dat ging deze x verbazingwekkend goed.

DSC01256Snel een hapje eten en op voor de Hot Springs, dat deden we lopend vanaf de campground. Klein klimmetje omhoog en we waren in het ‘dorp’. ‘Is dat nou een hert daar in het gras voor dat huis’, vroeg ik aan Wim. ‘Nee joh dat is een beeld’. ‘Waarom beweegt het dan?!’  Uhh omdat het toch een hert is 🙂

Een stukje verderop, bijna bij de Hot Springs, stonden er 5 bizons rustig te grazen langs de kant van de weg. Voor de Hot Springs zelf laat ik de foto’s spreken, die kunnen immers meer zeggen dan al die woorden die ik er aan zou willen besteden. Morgen weer op voor een dag in het prachtige Yellow Stone. We rijden richting het zuiden naar Fishing Bridge waar we 2 nachten op een campground gaan staan. Die is weer full hook up (hier in Mammoth staan we weer basic).

 

USA2014_118

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.