Van Death Valley naar Las Vegas

USA132

10 mei 2013

Ik schrijf dit verslag een dag later en moet ff heel goed nadenken over de dag van gisteren. Wat hebben we allemaal gedaan, gezien en meegemaakt?!

Op de campground in Death Valley scheen het zonnetje ‘s ochtends al volop en was er geen regenwolk meer te bekennen. De temparatuur liep ook al aardig op. Weer te vroeg opgestaan voor op vakantie (6 uur) maar het was 2,5 later dat we van de campground afreden.

Wat doen we toch elke ochtend…..opstaan, ontbijt klaarmaken, ontbijten, mandela faxen, afwassen, camper een beetje netjes maken, ons zelf wassen en aankleden, grijze watertank legen, vuil weggooien, alle spullen weer opbergen in de kastjes zodat ze niet door de camper vliegen tijdens het rijden, electriciteit en water afkoppelen. Ready, steady GO!!

De rit van vandaag was ongeveer 180 miles en ging voor een groot deel door Death Valley. Na nog geen 10 minuutjes hadden wel de eerste stop bij Golden Canyon. Het statief kwam weer goed van pas om ons gezamenlijk op de foto te zetten. Klein stukje er doorheen gelopen, het was nu eigenlijk al te warm!

Vroemm daar gingen we weer door de dode vallei. Langs zoutvlaktes, het is namelijk vroeger een binnenzee geweest. Er waren wat routes die wij helaas niet konden rijden omdat het maar toegankelijk was voor voertuigen tot 25 ft. Dat is toch wel een nadeel van zo’n groter camper, je mist toch wel wat leuke dingen.

Next stop het laagste punt op het westelijk halfrond 85,5 meter onder het zeeniveau, Bad Water. En er was zelfs wat water! Ook hier weer een zoutvlakte.

USA130

Toen we terug liepen naar de camper stond er een ranger met lange witte baard en witte haren die wat in zijn handen had. Hij sprak Wim aan, hij had een schorpioen gevonden in CIMG6169de WC’s!! Nou wilde ik er toch al niet heen gaan vanwege de stank….nu helemaal niet meer. Ze zijn niet dodelijk maar een steek kan behoorlijk pijn doen.

Vroemmmm weer heel wat miles door Death Valley. ‘Kijk daar nou eens een hond op de weg’ zei ik tegen Wim. ‘Yeah right, een coyote zou je bedoelen!‘ Een grote dorre vlakte waar je helemaal geen levend wezen verwacht en dan opeens zo’n schattige coyote. Het was een kleintje en was op zoek naar voedsel want hij kwam echt naar de RV toelopen met zo’n kop van ‘do you got something to eat’…….hij is Amerikaans he 🙂 !

De rest van de route niet zo bijzonder, ik viel de hele tijd bijna (nou ja ook eventjes echt) in slaap. Vlak voor Las Vegas was er weer een leuke bezienswaardigheid, Red Rock Canyon. Een eenrichtingsverkeer weg van ongeveer 20 km langs een rood rotsachtig gebied. Wat stopplaatsen waar je ook kon wandelen.Wij wandelden een klein stukje om wat foto’s te schieten.

Vroemmmm Las Vegas here we come. Linksaf de eenrichtingsweg af na ongeveer 5 km rechtsaf , dan 18 km rechtdoor (!) door Las Vegas dan rechtsaf slaan en bestemming bereikt, de campground bij Circus Circus. Weer een gelukje dat we 2 nachten voor de prijs van 1 kregen. Dit was omdat er vandaag een speciale dag is in het kader van de strijd tegen kinderkanker.

Eerste plekje dat we hadden gekregen was niet echt handig omdat de afvoerput voor het afvalwater te ver lag. Dus een andere plek gekregen waar min of meer hetzelfde het geval was. Dan maar een stukje verrijden als we de tanks gaan legen. Even wat opgefrist en we waren klaar voor de avond in Las Vegas. Buskaartje gekocht en weer mee met de Deuce (zo heet de bus) die bij alle grote hotels stopt.

We wilden naar de MGM om de leeuwen te zien waar je onderdoor kon lopen (midden tussen de gokautomaten was een kooi van plexiglas) Rauwwww geen leeuw te zien. Wat blijkt (zo hoorde we vandaag), de leeuwen zijn sinds 1,5 jaar “retired”. Dan maar naar het rainforest cafe om een hapje te eten.

We moesten even wachten voordat we naar onze tafel geescorteerd werden. Dit restaurant is helemaal ingericht alsof je in de jungle zit metgrote boomstammen en je zit onder het bladerdak. Achter mij een olifant die om de 15 minuten ging trompetteren. Om het halfuur was er een korte bliksem show. De apen lieten zo nu en dan ook gebrul horen. Erg geinig!

CIMG6178Het eten was lekker en de fles wijn was iets te veel van het goede. Oh ja, ik moest me legitimeren toen ik de wijn bestelde. ‘Do I look like i’m not 21?’ Ha, ha 🙂 I Wish!  Wim zei dat deze ober dat waarschijnlijk aan elke dame vroeg, maar hij was to gay to be true dus dat weet ik zo net niet. Wim hoefde zich trouwens niet te legitimeren 😉

Puff die wijn voelden we wel toen we terugliepen om weer op te bus te stappen. Bij de bushalte, waar er kakkerlakken langs mijn voeten liepen (!!!), kon ik mijn buskaartje niet meer vinden. @$#R#R@R# en ik had notabene nog tegen Wim gezegd ‘let je op waar je je buskaartje laat’.

Waarschijnlijk is het kaartje uit mijn tas gevallen toen ik me portemonnee er uit moest halen om me te legitimeren, leuk zo’n ‘compliment’!!! Dus dat werd weer een nieuw kaartje halen. We waren allebei inmiddels helemaal gaar van de lange dag, de warmte en dan ook nog die fles wijn! Dus ook erg gezellig, NOT!

Zo laat hebben we het trouwens nog niet gemaakt, om 23:15 lagen we er in. Morgen weer een dag in Sin City!