Van Fort MacLeod naar Waterton Lake

5 juni 2011

Het is hier fantastisch!!

We zitten op de camping in Waterton Lake aan een prachtig meer, omringd door bergen. Op de camping huppelen ontelbare ground squirrels rond, de bighorn Sheep lopen een beetje grazen op het gras….en net in een boom naast de camper een hele grote uil! Gaaf!!!! Als extraatje kwam er ook nog een uilenbal naar beneden!

De eekhoorntjes zie je echt overal.  Als ik nu naar buiten kijk zit er een lekker voor onze deur wat te peuzelen in het gras. Als je over de camping loopt zie je ze in hun holletjes schieten ,dan staat er weer een recht op zijn achterpoten de omgeving in de gaten te houden, of ze zijn een robbertje met elkaar aan het vechten. Wat een grappige beestjes!

IMG_5421

Vanochtend om 9 uur van de camping in Fort MacLeod vertrokken. We hadden de hele weg hier naar toe een geweldig uitzicht over de Rocky Mountains. Het is ook nog eens een prachtig zonnige dag vandaag, dat maakt dat alles er nog mooier uitziet.

Op een uitkijkpunt zijn we even gestopt om het landschap te fotograferen. Ook ff een bakkie koffie doen….opeens zagen we in de verte een zwarte beer in de vallei door een weiland waggelen!! Hij waggelde behoorlijk snel want toen Wim terug was met de videocamera was hij al in de bosjes verdwenen. Beer nummer 5!!!

De weg vervolgd met nog steeds het prachtige uitzicht. Vlak voordat je Waterton in reed was een heel groot omheind stuk land waar Bizons zijn uitgezet. Er ging een weg doorheen maar we wisten niet of we er met de camper in mochten rijden. Dan maar een stukje op een wandelpad naar een uitkijkpunt. We zagen een paar stipjes in de verte. Ja ‘wilde’ bizons!

Door de verrekijker kon je ze heel goed zien. Er waren ook kalfjes bij die waren vrolijk aan het rond dartelen. Jammer dat we niet dichterbij waren!

Toen we hier het park inreden hebben we nagevraagd of je daar met de camper mag rondrijden, het mag! Dus overmorgen als we hier weer weg gaan kunnen we daar nog ff een rondje rijden om de Bizons te spotten.

Voorbij de ingang van het park, werden we weer getrakteerd op een uitzicht op een prachtig groen meer! De natuur er omheen in allerlei kleuren groen en dan die besneeuwde bergen op de achtergrond. Super!

Voordat we de camping gingen opzoeken (het was pas half 12,dus nog tijd genoeg) een mooie weg  genomen, de Red Rock parkway.

Na 5 minuten op de weg zagen we een stel naar iets kijken. In de verte zagen we een zwarte beer, midden op een golfterrein!! Er waren geen (gelukkig voor hen) golfers in de buurt.

De weg eindigde op een parkeerplaats waarvan je naar een canyon kon lopen. Je zou denken hoeveel canyons (net als al die watervallen) kan een mens zien in één vakantie? Nou veel, want ook deze was weer totaal anders. De rotsen/stenen waren mooi rood (is niet lelijk). Er was een korte wandeling  van een bruggetje naar een ander bruggetje,van ongeveer 20 minuten. Er stond ook een wandeling naar een waterval aangegeven. Dit pad een stuk gevolgd. Ging in het begin nog langs de open canyon waar veel mensen waren, hmm het pad ging het bos in en daar liep verder niemand. Met in ons achterhoofd die 2 beren die we net gezien hadden, hebben we het maar niet gewaagd.

Op de campground aangekomen mochten we van de vriendelijk jongedame achter de registratiebalie rondrijden om zelf een plekje uit te zoeken. Het is een plekje naast een paar bomen geworden, want voor de rest alleen maar open plekken en de zon schijnt flink. Goed gekozen, anders hadden we die uil ook niet gezien! De jongedame waarschuwde ons ook nog dat er Cougars (panter) in de buurt waren gesignaleerd! Die hebben we nog niet gezien, dat zou gaaf zijn!

Vanmiddag een wandelingetje langs het prachtige meer gemaakt. Het leek wel of we langs een tropisch strand liepen! Maar de besneeuwde bergtoppen en het frisse bergwindje herinnerde ons eraan dat we in Canada in de Rocky Mountains zitten.

canada489 - versie 2

Aan het eind van het meer was een klein haventje waar 3 x per dag een boot uitvaart voor een rondvaart van 2,5 uur. Veel kans om wildlife te zien. Yes, eindelijk een boottochtje. Alle andere meren waar dat op kon waren bevroren ;-( Morgenochtend pakken we de eerste boot om 10:00 uur.

Nog een beetje door het stadje gelopen. Was gezellig druk met leuke winkeltje en wat terrasjes. Het cafeetje waar we kunnen internetten hebben we ook al gevonden. Als het lukt gaan we daar straks nog ff een bakkie doen (ze zijn maar tot 7 uur open).Dat wordt wel opschieten dan want het is nu half zes en we moeten nog eten.

Ga ik nu gauw maar klaarmaken dan. Vegetarisch hamburgers met ovenfrites en salade. Eet smakelijk!

 Voor straks oogjes dicht en snaveltjes toe….oehoe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.