Van Grand Canyon naar Bryce Canyon

14 oktober 2012

Gisteravond schreef ik nog  hoe lang we het zouden volhouden….nieuw record, om 9:00 uur lagen we al in bed!!

Dan kan je dus weer lekker vroeg op staan ‘s ochtends, om 6 uur stonden we weer fris en fruitig op. Nou ja, fris en fruitig 🙁 Wel uitgerust, maar het bed is nogal zacht dus niet zo fijn voor je rug.

Maar goed ook dat we zo vroeg zijn opgestaan want we hadden een rit van ongeveer 470 km voor de boeg!

Veel stops gemaakt vandaag om van de natuur te genieten. De eerste 25 kilometer gingen langs de Grand Canyon. Op 3 uitkijkpunten gestopt om voor de laatste keren te genieten…………geniet!!!!

Op de weg was de opkomende zon nog erg vervelend in het begin, we zagen echt helemaal niets meer!! Zodra de zon wat hoger stond was dat gelukkig niet meer.

USA45535d4fa1367c6.jpgOns 2e ontbijtje genuttigd met uitzicht op (ja daar is ie weer!) de Grand Canyon. Nog een klein stukje doorgereden en weer even gestopt bij het laatste uitkijkpunt waar we voor de laatste keer konden genieten van 1 der 7 wereldwonderen.

Zo nu werd het tijd voor een ander landschap. De  dennenbomen maakte plaats voor een woenstijnachtig landschap. Best wel raar want we zaten nog steeds op 2 km hoogte. He, daar was weer een scenic view. Dit nieuwe landschap eens van nader bij bekijken. Het was een aangenaam temperatuurtje buiten. Even  een klein stukje gelopen door het met cactussen en agaven bezaaide landschap. De zelfontspanner vande camera kwam ook goed van pas. Je moet echter wel goed uitkijken hoe je gaat zitten als je dan naar de fotoplek rent…ha,ha ik zat bijna op een cactus!

USA52

 

Het volgende stuk van de rit was door een erg droog en grijs landschap met veel trailers, erg rommelig. Dat duurde gelukkig niet lang want daarna was het elke kilometer, of hier beter gezegd mile, genieten (jeetje dit woord gebruik ik echt vaak) van het afwisselende landschap. Soms uitgestrekte vlaktes met een eindeloos lange weg, dan weer een stukje door rood gebergte….de miles zoefden voorbij.

Bijna in Bryce aangekomen zijn we nog even gestopt bij Red Rock Canyon. WAUW!!! Ik schrijf verder niets kijk maar naar deze foto’s (en dan bedoel ik niet Wim en ik)

USA71535d54c611d55.jpg

USA377

 

 

 

 

 

 

 

Op de campground aangekomen kwamen we er achter dat het hier een uur later is. Dus maar goed dat we zo vroeg zijn weggegaan vanochtend.

Onze reservering stond weer in het systeem, maar eigenlijk was reserveren helemaal niet nodig geweest want de campground is zo goed als leeg. Hier staan we weer fully hooked up, dus we kunnen het vuile water van de afgelopen twee dagen lozen en de elektriciteit gebruiken zonder een hoop herrie van de generator.

We wilden morgen graag gaan paardrijden, maar helaas was het boekingskantoortje vandaag dicht. Dan morgenochtend er maar naar toe en voor overmorgen boeken. Dan gaan we morgen Bryce Canyon ontdekken. Er zijn een paar leuke wandeltochten, waar we er een of twee van willen doen.

Inmiddels is het al kwart voor tien (nou ja eigenlijk kwart voor negen) en we zijn nog wakker!!!!

Ja, vanavond gaan we het iets langer volhouden.