Van Grand Junction naar Mesa Verde NP

DSC01888

18 mei 2014

Zo stonden we gisteren nog hutje mutje op een betonnen RV park zo staan we nu prachtig in de natuur op de campground van Mesa Verde national Park.

Het heeft wel even geduurd voordat we hier waren. Het was toch weer een behoorlijk afstand ongeveer 350 km. Eens kijken hoe de koelkast het vannacht houdt (geen hook-up hier) en als dat goed gaat dan blijven we hier nog een dag. Dan hebben we morgen een rustdag wat betreft het rijden van kilometers. Het is tenslotte vakantie!Het was vandaag niet alleen maar miles aan asfalt achter ons laten we hebben nog een tussenstop gemaakt bij Arches NP dit lag op de route. Daar zijn we 2 jaar geleden al geweest en toen vonden we het eigenlijk niet zo geweldig. Maar nu….fantastisch!!!

DSC01860

 

Misschien ligt dat ook aan het jaargetijde. Toen waren we er in het najaar, nu in de lente met veel USA2014_235groen en bloeiende bloemen. Er stond wel een straf windje, coupe windhoos. Ongeveer drie kwartier in het park geweest om wat foto’s te schieten en het landschap te bewonderen. Er gaat een lange weg door het park en daar hebben we een stuk van gereden met stops bij ‘points of interest’.

De weg weer vervolgd. Vroemm, vroemmm…zzzzzzzzzz dat was ik weer die ff de oogjes moest sluiten zzzzzzzzzzz. Weer wakker, al rijdend de lunch bereid achterin bij het tafeltje. Wim opeens keihard op de rem en daar ging bijna de lunch door de camper. Er was een mooi plekje om te stoppen bij een arche  genaamd ‘hole in the wall’. Da’s toch wel wat leuker lunchen met zo’n uitzicht dan al rijdende (alhoewel al die langs denderende trucks niet echt rustgevend waren!)

DSC01883

Vroemmmm…………….We waren alweer een heel stuk verder en reden door een behoorlijk saai landschap. Wim reed net iets te hard om te kunnen stoppen bij een benzinepomp, dan maar bij het volgende dorpje. Uhhh daar gaan we echt niet stoppen wat een aftands zooitje het leek wel ’the village of the living dead’ . Als we daar stoppen dan weet ik niet of we het wel overleven! Er was ook geen benzinepomp dus vroemmmmmm gauw door.

Zo nog drie van die dorpjes gepasseerd waarvan een met een wel zeer ontoepasselijke naam ‘Pleasant View’.

Cortez zag er wel weer wat betrouwbaarder uit, dus daar getankt en nog wat boodschapjes gedaan. Op voor de laatste miles naar onze eindbestemming van vandaag Mesa Verde NP.

Nog plek zat op de campground. Van de 350 plekken waren er 15 met hook-up en die waren al wel vergeven. Dus weer zelfvoorzienend vandaag.
We konden zelf een plekje uitzoeken. We hebben een mooie grote plek, met gras er omheen, picknick tafeltje en ….een firepit waar wij straks voor het eerst een fikkie gaan stoken!!

Weer terug naar de ingang van het park want voor het bezoeken van twee van de rotswoningen heb je een ticket nodig. Deze tour wordt dan begeleid door een ranger. We hebben een ticket voor de Cliff palace voor 10 uur morgenochtend.

Terug bij plek 299 op de campground hoorde ik een raar geluid toen ik de slide-outs uitdeed. Wim ging kijken buiten maar hij zag niets raars. Oke, doordrukken dan maar.

Zo even mijn handen wassen, zei Wim. Waar is de handzeep? Uhhh shocking klem onder de voorste slide-out. Daar liep bloed…ik bedoel zeep onderuit.
Dat was dus het geluid dat ik hoorde! Slide-out weer in, kijken of het er vanzelf weer onderuit ging. Nope, nog steeds shocking klem. Gelukkig wist Wim het via het laadje onder het fornuis (dat hij er uit had gehaald) er onderuit te krijgen.

 

DSC01891

Baby let me light the fire

DSC01899En ons eerste kampvuurtje is een feit…we hebben ons zelf uitgerookt. Stiekem toch wel leuk :-). We hebben voor het eerst buiten gezeten want dankzij het kampvuur was het uit te houden, dat gaf toch veel warmte. Helaas kwam na 1 uur de buurman thuis die ons kwam zeggen dat hij de generator aan ging doen. Ik zei nog dat het heel vriendelijk was dat hij dat kwam melden maar dat het tot 10 uur was toegestaan. Nadat hij de generator had aangedaan begrepen waarom hij het kwam zeggen @#%#$ wat een pokke herrie, daar ging onze rust.

Jeetje ik stink een uur in de wind naar rook!!! Wel geweldig om hier in het donker buiten te zitten…zoveel sterren. FANTASTISCH!

Gelukkig was de generator inmiddels al uitgegaan…puff onze oren suisden er van!

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.