Van Jackson (WY) naar Vernal (UT)

16 mei 2014

Het was vandaag rijden, rijden, rijden in het campertje (nou ja ’tje’).  Ongeveer 425 km gereden met niet zo heel veel bezienswaardigheden onderweg.

We reden vanochtend de campground af om na ongeveer 10 minuten linksaf te slaan op een weg waar we zo’n 250 km op hebben gereden!

Begin stuk was erg leuk, slingerde slang langs een riviertje dat we wel tig x overstaken. He. staat daar nou een eland? Oh nee dit keer was het wel een standbeeld 🙂 Toch een fotootje gemaakt. Niet wetende wat we een half uur later zouden zien….JA we hebben een  eland gespot!!!

USA2014_210

De echte eland!

USA2014_209

Het standbeeld

DSC01747

Kijk zo dichtbij!

We waren onderweg al wat hertjes tegengekomen en ik zag wat scharrelen tussen de bosjes. Hmmm een hert met een muilkorf. STOP het is een eland! Of is het een wilde ezel? Hoezo een muilkorf, ze hebben natuurlijk zo’n gekke lange kop. Wim op de remmen en rustig een stukje achteruit. Ja hoor, het is een feit we hebben (eindelijk) een eland in het wild gezien. Onze dag kon al niet meer stuk!

Verder nog veel pronghorn antilopen en hertjes gezien. Op een stuk weg stond een waarschuwing voor overstekende herten en ja hoor daar stak een heel groepje over. Renden de weg over en jump, jump over een hek de weidse vlakte op aan de andere kant.

Ff stoppen om onze Yellowstone coffeemugs bij te vullen met koffie. Puff dat hielp bij mij niet echt op die lange saaie rechte weg zzzzzzzzzzzz.

We zouden een heel stuk door de Flaming Gorge National Recreation Area rijden dat in deze periode vanaf de weg gezien echt minder mooi is dan de naam doet vermoeden….en nog 150 km te gaan.

USA2014_215

Alhoewel het bij dit uitkijkpunt wel mooi was

Even gestopt bij de Flaming Gorge Dam. Ik stapte uit met een alpaca wollen shawltje om mijn nek. Geen idee wat de temperatuur zou zijn (stukje terug was het best wel fris). Nou niet voor een wollen shawl! Even later ging ook het vestje uit en liep ik in mijn t-shirtje.

USA2014_216 DSC01756

Vroemmm nog wat miles te gaan. We reden weer door een mooi landschap en waren inmiddels in de staat Utah en dat kon je wel zien aan het landschap. Deed ons denken aan onze reis in 2012.

USA2014_218

We (en vooral Wim, want die zit de hele tijd achter het stuur) waren al behoorlijk gaar van de lange rit maar gelukkig kwam uiteindelijk de KOA campground in Vernal in zicht.

Nu nog uitpuzzelen hoe we de resterende tijd het best kunnen benutten. Morgen gaan we hier in de buurt naar het Dinosaur National Monument en willen daarna weer km’s maken  richting Fruita/Grand Junction zodat we zondag minder reistijd hebben richting Mesa Verde.

Daarna nog naar de Great Sand Dunes en dan final destination Denver, maar daar denken we liever nog niet aan.

Zijn nog aardige afstanden en we hebben nog 6 dagen 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.