Van Joshua Tree NP naar Palm Desert

USA168

14 mei 2013

Als je dacht dat het niet warmer kon worden….zooo warm vandaag!!

We zagen net op het nieuws dat er allerlei records waren gebroken qua warmte, lekker. Ik verlang terug naar de heerlijke kou in Kings Canyon…….Ohh ik dommelde even weg 😉

Wake up you are in the desert now!!

Vanochtend weer lekker vroeg op zodat we konden genieten van de koele ochtend. Om 8 uur waren we ‘on the road again.’ Niet zo’n lange rit vandaag. Het was ongeveer een uurtje rijden naar Palm Springs waar we de Palm Canyon wilde bekijken. Palm Springs is een stad voor de rich and famous en dat kon je wel zien ook. Alles supernetjes, mooie straten met palmbomen, prachtig huizen. Dat is wel wat anders dan die aftandse dorpjes die we tot nu toe in het midden van de woestijn hebben gezien.We moesten even zoeken naar Palms Canyon maar we hebben het gevonden.

We gingen staan op de plek waar ‘buses’ stond. Hmm het loket voor de tickets was bij de andere rijbaan, dan maar daar heen rijden. @!##@$# Boem onze RV was te hoog. !@$@$ nu is er dus een beschadiging aan de bovenkant, daar gaat onze borg (eigen risico) van $1500. Maar goed dat we een extra verzekering hebben afgesloten voor dit soort dingen. We moeten het wel eerst zelf betalen maar kunnen het daarna terugvragen aan de verzekering. We hopen eigenlijk dat ze het niet zien als we de camper inleveren…maar ze zullen er wel bovenop zitten met hun laserogen.

#R@# iets minder vrolijk reden we het park in…maar de aanblik van al die palmen bij de eerste stop “Andreas Canyon” maakte dat we het weer vergaten. Prachtig zeg!!!Zoveel palmen bij elkaar!

Er liep een pad langs de rivier omzoomd door de palmen waarop we een stuk hebben gewandeld. Jeetje wat een hitte!!! Gelukkig liepen we zo nu en dan in de schaduw van de waaierpalmen, helaas waaide ze ons niet veel koelte toe.

Terug naar de camper en op naar Palm Canyon, een canyon waar de grootste concentratie van waaierpalmen te vinden is. En het waren er echt veel. Helaas konden we niet met de camper tot aan het begin van de canyon rijden maar moesten we hem parkeren en een stukje over de weg lopen. Nou ja stukje…..in die hitte is het niet echt wat en dan in de volle zon over het asfalt…..maar ook hier weer Wauw toen we de palmen zagen, dat was het wandelingetje wel waard. Je kon ook de Van Deventer trail lopen, wat CIMG6236grappig :-).

We hebben geen trail gelopen, slechts een stukje langs de uitgedroogde rivier en de vele palmen. Klok, klok ff een slokje water, ff stilstaan in de schaduw, weer een slok water….en toen moesten we ook nog het stuk terug naar de camper. Jeetje, ik ben al niets meer gewend met mijn been maar ik heb het gered! Puff de thermometer op Wim zijn rugzak gaf 49 graden aan!

Airco op max en op voor een ritje van 45 minuten naar de campground in Palm Desert. Het is lekker rustig omdat het morgen dus dicht gaat. Bij elke plek een palmboom, doet lekker tropsich aan. Op de achtergrond helaas het geraas van het verkeer want we zitten vlak aan de Interstate 10! Dus rustig qua mensen maar niet qua geluid. Het internet wil helaas nog niet werken, straks wat meer naar de voorkant van de camping lopen (als de zon wat minder brandt!) en hopen dat het daar wel lukt!