Van Joshua Tree NP terug naar Phoenix

28 oktober 2012

‘ Rijd 402 kilometer ‘, zei Carmen (de Garmin navigatie) ongeveer een half uur geleden.

Ja, vandaag een lange reisdag, en we hadden al ong. 80 kilometer afgelegd toen Carmen deze mededeling deed.

Van deze 80 kilometer gingen er ongeveer 60 door het Joshua Tree NP, vergezeld van een niet zo’n lekkere lucht in de camper. Bah, het leek erop dat de wc niet goed afsloot. Raampjes wijd open om frisse lucht binnen te krijgen.  En dat is er in dit park want ze claimen de schoonste lucht van de VS te hebben. Helaas kon het niet op tegen de luft die wij geproduceerd hadden in de WC!Ik zit nu trouwens voor het eerst aan het bankje in de camper terwijl Wim rijdt. Leek me wel handig om deze lange rit nuttig te besteden en typen aan een tafeltje gaat toch wel wat makkelijker dan voorin met de laptop op schoot (zoals ik de vorige x heb gedaan).

We reden net langs een state prisson , een bord langs de weg gaf dat aan. Er stond ook een bord met de tekst: ‘do not pick up hitchhikers’. Ontsnapte gevangenen misschien!?!? Ha,ha,ha.

Maar weer terug naar de frisse lucht…..Die we toch nog echt wel binnen hebben gekregen want we hebben wel wat stops gemaakt.

De eerste bij een aantal boulders waarvan 1 de naam Skull Rock draagt. Ja hoor, een rots die op een schedel leek.

 

USA275 USA276

 

 

 

 

 

 

 

De volgende stop die we wilden maken was bij een cactus garden. Inmiddels reden we al in het oostelijk deel van het park, waar geen Joshua Trees meer voorkomen. Het was hier wel heel  droog en kaal.

He, daar staan wat cactussen. Stop! Hmm, het waren er wel een aantal maar om het nou een tuin te noemen. Nee, dit was het natuurlijk nog niet, daar kwamen we achter toen we een stukje verder reden want daar kwam de echt Cactus Garden !!USA735

Wat leuk! Er liep een wandelpad door heen, die we gezellig gelopen hebben. Puff wat was het warm! Ook nog oppassen waar je liep want als je zo’ n cactus per ongeluk aanraakt zit je helemaal onder de stekels die je zeer moeilijk kan verwijderen.

In het voorjaar staan ze ook nog eens allemaal in de bloei, dat moet helemaal een apart gezicht zijn!

Daar gingen we weer, nog 12 mile naar de volgende stop bij een kleine Oase. Puff, de stank was niet te harden in de camper. Dan is 12 mile wel lang (alhoewel beter dan 402 kilometer in de stank!)!

CIMG1674Eerst nog de afslag gemist, ik was zeker helemaal bedwelmd door de luft dat ik niet meer helder kon denken. Gelukkig konden we gemakkelijk keren op de weg, en konden we de juiste weg vervolgen. He, daar zagen we de hele hoge palmen staan. Jeetje, echt een kleine oase!
Er was ook een wandeling van zo’n 6 kilometer naar een plek waar nog veel meer palmen staan, maar dat ging het helaas niet worden met nog zo’n lange reis voor de boeg.Terug in de camper leek de luft al wat minder, en inmiddels ruiken we het gelukkig helemaal niet meer. Zou het nou weg zijn of zal onze neus er al aan gewend zijn?

De freeway 10 opgereden (waar we dus die 402 kilometer op moeten rijden en dan zijn we er nog niet!) en er gelijk weer af om de tank vol te gooien met de duurste benzine tot nu toe! Maar nog steeds een koopje vergeleken met Nederland.

Weer een Amerikaanse lunch genuttigd (ik een Tex-Mex Burger en Wim een Fish Burger) en we waren weer klaar om de reis te vervolgen.

Nu nog 275 kilometer te gaan……………………

Vanavond wordt het wassen, opruimen en inpakken want morgen moeten we de camper weer inleveren. Niet zo’n lange rit morgen, we gaan vannacht namelijk op een campground dichtbij het verhuurbedrijf staan. Wel zo makkelijk!

Het is nu 17:15 uur en we zijn gearriveerd in Phoenix. We staan op een 55+ camping, super groot met veel faciliteiten (waar wij toch geen gebruik van maken) alles netjes en schoon en dat voor slecht 24 $ ! We staan op 4th street, ha,ha ze hebben hier gewoon straten net een klein dorp!

In Phoenix komen veel gepensioneerde Amerikanen overwinteren. Zo maakten we net al een praatje met iemand, eigenlijk kwam hij natuurlijk gewoon ff hecken wat dat voor een nieuw gespuis was in zijn straat, die hier t/m maart 2013 staat en dan weer terug gaat naar Wisconsin. Zo nog meer mensen in dit straatje vertelde hij.

We staan lekker dicht bij de wasserette (op mijn verzoek) en ik heb 2 machines aan staan. Zometeen nog even de droger  aan en de koffers kunnen worden ingepakt.  Dan wilden we eigenlijk buiten gaan doen, maar het krioelt hier van de  insecten dus of dat zo’n goed idee is?!?!

We hebben inmiddels ook besloten om dit  morgenochtend maar te doen als het licht is!

Net in de wasserette vroeg een dame mij of ik hier woonde. Do I like look like I live here ?! Nee, hoor dat heb ik niet gezegd! Zij woonde hier wel 5 maanden per jaar.

Eigenlijk is het hier wel gezellig, we hebben nog niet eerder zo veel aanspraak gehad!! Ha,ha,ha en we kunnen eindelijk eens buiten zitten (worden de gehuurde stoeltje toch nog goed gebruikt de laatste dag) echt een lekker temperatuurtje. Niet gek bedacht van al die overwinteraars!