Van Kununurra naar Broome

20 t/m 23 september

We hebben besloten om de bungles bungles niet te bezoeken en te gaan voor de mini-bungles bungles in Kununurra. Makkelijk te bereiken, slechts 1 uur rijden van Lake Argyle en er vlakbij een caravanpark met goede reviews.

De mini bungles bungles liggen in het Mirima NP dat ook Hidden Valley wordt genoemd

We komen er om half 8 ‘s ochtends aan, kopen een dagkaart voor $15 en rijden als eerste bezoekers het park binnen. Tenminste dat denken we want we zien nog niemand. 

Het park is compact, er zijn een aantal korte wandelingen die we alle drie doen. Het is er prachtig!! 

 

Het is er ook al heet op dit vroege tijdstip! 

We staan al op het onmogelijk, niet vakantie, tijdstip van 5 uur op. Je zou eigenlijk om 6 uur al willen wandelen maar om 4 uur op staan, nee dank je! 

Wim Irwin ( 😬 ) a.k.a. ‘The snakepoking man’ (👉🏻🐍) neemt de wandelstokken mee als poking device 🙂 . Better be safe than sorry!

 

Rond half 10 zijn we uitgewandeld en gaan we eerst boodschappen doen, de voorraad aanvullen. De tank weer volgooien, morgen een lange (langer dan gedacht!) rit voor de boeg en dan naar het Caravan Park. 

We vragen om een plek in de schaduw, die hebben we gekregen. Mooie plek naast palmbomen en een mangoboom.

Ook hier spotten we de blue winged kookaburra, wat is het toch een geinige vogel!  Er fladdert nog meer rond, 2 walibi’s bekijken ons van een afstandje en zo’n twee plekken van ons vandaan zit een verwilderde man. Het is een zooitje bij zijn plek.

 

Blue Winged Kookaburra

 

Later op de middag horen we van de campinghost dat hij Norbert heeft, dat hij vaak dronken is maar geen vlieg kwaad doet. 

Als we aan het eind van de middag een foto maken van de door de zon mooi kleurende rotsen komt hij ons informatie geven. ‘Yeah, that’s what Australians do. We share information.’

In de rotsen is het gezicht van een bekende Australiër te zien. Hij heeft met zijn tronie op het 10 dollar biljet gestaan. Als ik zeg dat ik de beste man niet ken kijkt Norbert me met grote ogen aan. 

You don’t know him?

Hij praat met driedubbele tong. 

I have a car? Als ik zeg dat ik hoop dat hij er in deze toestand niet mee gaat rijden gaat ie hard lachen. 

I’m Australian, nothing is going to happen? 

‘s Avonds is het een insectenfestijn. Ik maak het eten buiten klaar. Tot twee keer toe vliegt er een soort witte tor keihard tegen de buitenkeuken aan. Aahhhh wat is dat? 

Bij de buitenlamp ziet het zwart van de kleine vliegjes.  Een groot deel blijkt zich ook naar de binnenkant van de camper te hebben verplaatst. Toch niet zo handig om de deur open te laten. 

We roeien ze eigenhandig uit. R.I.P.


Ook 21 september staan deze twee vakantiegangers vroeg op. Vandaag een lange rit van meer dan 600 km voor de boeg naar Fitzroy crossing.

Om 6:30 zijn we op weg. 

Na zo’n 70 km rijden komen we in Wyndham aan waar staat aangegeven dat er een haven is. Een haven, in het binnenland? Er gaat nog geen lampje branden en we cruisen rustig door. He, de weg gaat over in een dirtroad?!? Het lampje gaat branden, we zijn verkeerd gereden. #$^#$^@

We hebben 56 km terug de afslag gemist naar het westen, wij zijn noordelijk gereden. 

De Tom Tom is nog steeds niet onze vriend! 

Fijn, 120 km omrijden als je toch maar 660 km te rijden heb. 

Ik weet niet of we dat nog gaan redden hoor? zegt Wim 

‘Laten we kijken hoe ver we komen, we kunnen altijd nog besluiten ergens eerder te overnachten.’

 

We hebben het echt wel gered, Wim bleek fitter dan fit en heeft het hele stuk met drie stops gereden. 

Stop nr 1 bij een grote parkeerplaats, bij de juiste afslag naar het westen, voor een toiletstop.  Het is een zgn 24 uurs parkeerplaats waar je ook kan overnachten met camper of caravan. 

Stop nr 2 bij Warmun Roadhouse om diesel bij te tanken en voor een bak  ( heerlijke (!!)) coffee-to-go.

Stop nr 3 bij een 24 uurs parkeerplek een stukje van de weg af. Een hele mooie plek. 

Hier lunchen we. 

Er lopen koeien op de parkeerplek. Hierdoor raken we in gesprek met een Australiër die hier al twee dagen staat. 

Het is super geconcentreerd luisteren om hem te kunnen verstaan. De klemtoon wordt zo anders gelegd dat het onbekende woorden lijken. 

Hij weet van alles over de koeien omdat hij zelf boer is. Hij heeft zijn koeien verkocht omdat het al 5 jaar (!) niet heeft geregend, het was niet meer te doen.

Nu trekt hij rond, wachtend op regen zodat hij weer aan de slag kan. 

Als wij vertellen dat we vanochtend verkeerd zijn gereden kijkt hij ons vol ongeloof aan. Hoe is dat mogelijk, verkeerde afslag?!? Dat kan je toch niet missen.  

Wel als je uit Holland komt…..

Op de camping in Fitzroy crossing staan we naast een Nederlands stel…..ook zij zijn vanochtend verkeerd gereden. Zij stonden op de 24 uurs plek  (onze eerste stop) en kwamen er iets eerder dan wij achter dat Wyndham niet op de route lag. 

Ha,ha hylarisch!!  Je kan hier toch niet verkeerd rijden?! Ha,ha,ha  Niet te geloven! 

We hebben er een aantal keren smakelijk om gelachen! 

 


Ook op 22 september zijn we vroege vogels. Het is weer tijd voor een ochtendwandeling. Dit keer bij Geikie Gorge, op zo’n 18 km rijden van onze kampeerplek. 

Wij zijn wederom als eerste ter plaatse. 

We doen de Jarrambayaha (reef) walk. Een wandeling van 3 km langs de rivierbank van de Fitzroy river. 

Op het informatiebord aan het begin van de wandeling staan waarschuwingen en tips.

Het kan hier belachelijk heet zijn, temperaturen van boven de 40 graden zijn mogelijk. Aangeraden wordt om gedurende koelere tijd van de dag te lopen. Check ✔️  

Maak je geen illusie, wederom is het zo vroeg ( we starten de wandeling om 7:30) al niet uit te houden in de zon!  

Tweede tip, neem genoeg water mee. Drink 1 liter water per uur dat je wandelt. Dit om uitdroging en een zonnesteek te voorkomen. 1/2 check ✔️, we hebben 2 liter water bij ons maar niet alles opgedronken. 

Derde tip, doe zonnebrand crème op, draag een hoed en  een shirt met lange mouwen. Wim heeft de tips gevolgd, ik twee van de drie ☑️.

Het eerste deel van de wandeling, de heenweg, gaat langs kalkstenen rotsen met redelijk veel schaduw van bomen. Hop, hop daar schiet een Walibi weg.  

In de regentijd kan het (de afgelopen twee jaar niet) zo hard regenen dat op het pad waar we lopen een paar meter water (feitelijk de rivier) staat. 

Als we nu naar de omgeving kijken kunnen we ons dat niet voorstellen. 

Terug lopen we langs de oever van de rivier. We spotten drie nieuwe vogels en een paar die we al eerder hebben mogen afvinken.  De welriekende vliegende honden zijn ook weer van de partij.

Langs de rivier is het erg mooi. Het water is een spiegeltje, het is groen en de kalkstenen rotsen in verschillende tinten geven het een mooie omlijsting.

Na 2 uur staan we weer hoog en droog bij het informatiehuisje. Hadden we hier in 2001 gestaan in de regentijd dan hadden we 9 meter water boven ons gehad. Zo veel water stond er toen! Ongelooflijk!  Wij staan er het droge stof van ons af te slaan!

 

Volgende bestemming op 420 redelijk saaie kilometers, Broome

Broome zelf is verre van saai. Het is  het eerste stukje bewoonde wereld wat we weer zien na zo’n 1200 km door de stoffige outback. 

We blijven hier twee nachten op Cable Beach Caravan Park. Dit park ligt op loop afstand van Cable Beach. Een 25 km lang spierwit stand met een prachtige azuurblauwe zee. Dit strand is bekend om de prachtige zonsondergang.

Als we er heen lopen zeg ik. ‘Een zonsondergang is toch een zonsondergang of ik het nou hier of op het strand in Den Haag zie? ‘

Dat zou je denken maar toch was het hier mooier 🤩.

De volgende ochtend gaan we het strand bij daglicht bekijken. Wauw!!  Nu zien we hoe mooi de Indische oceaan is. Wat een mooi contrast met het spierwitte strand. 

Het is inmiddels ‘al’ half 10 en we hebben trek in een bak koffie met wat lekkers. Ontbijt was alweer 2,5 uur geleden. 

Bij een restaurant met prachtig uitzicht nemen we een koffie met een muffin. Zo die was lekker!!! 

We rijden in rustig tempo naar down town Broome om chinatown te bezoeken. Een plekje voor de camper vinden is niet makkelijk. De plek waar we uiteindelijk gaan staan ligt naast een uitkijkpunt over de mangrove en de nu bij eb gedeeltelijk droog liggende zee. WAUW!! WAUW!! WAUW!! 

Wat prachtig!

Chinatown stelt niet veel voor. Het zijn winkeltjes, het ziet er netjes uit. Het is echter te warm om daar nu doorheen te gaan struinen. 

Leuk is Sun Pictures, een uit 1916 daterende openluchtbioscoop. 

De koelkast is na 3 dagen weer aardig leeg en kan wel wat te koelen gebruiken.

Eerst iets anders zoeken voor de koelte, een parasol. Deze zullen we binnenkort hard nodig hebben als we willen snorkelen en op het strand liggen. Gevonden! ☑️

Bij de Woolworth zijn we weer een tijdje zoet, kar goed gevuld en de koelkast ook. Hij puilt weer uit! 

De rest van de middag brengen we rustig door naast de camper. Het is immers vakantie!