Van Lake George naar Canandaigua (Fingerlakes) NY

18 oktober

Als je denkt dat het niet mooier kan…dan had je met ons mee moeten rijden vandaag!!!
Amazing!!!

Vandaag hadden we een lange rit voor de boeg, ong. 357 km waar we uiteindelijk, met tussenstops, 6,5 uur over gedaan hebben. De laatste 82 miles over de freeway (I90) daarvoor een prachtige route door een deel van de Aridondack!!

We hebben zoveel gereden omdat we met goed weer bij de Niagara Falls willen zijn en dat is voor morgen voorspeld, dus zoveel mogelijk miles maken vandaag zodat we dicht in de buurt zijn.  Ook vandaag was het prachtig weer, niet te geloven. Zonnig en warm! Het was uiteindelijk 30 graden!

Gisteren een route met een detour door de Aridondacks uitgezocht en wat was het een fantastische omweg.
’s Ochtends reden we door het prachtige ochtendlicht met zo nu en dan mistflarden. Het was een rustige weg met weinig verkeer, dwars door het bosrijke gebied in…..herfstkleuren. Dit gebied kent ook veel riviertjes (de Hudson stroomt hier ook) en meren.

Het was een plezante rit. Het hoogte punt Lake Pleasant. Dat was zooooo mooi!!!!!
Spectaculair! Het dorpje wat er aan lag heet Speculator 🙂 Oke niet helemaal hetzelfde woord maar met een beetje fantasie 🙂

We wilden er eigenlijk niet weg zo mooi en sereen was het….maar we hadden nog heel wat miles te gaan en de rest van de route was ook geen straf.

Toen we bij nog een meer wilden kijken, bleek het niet toegankelijk. Het pad waar we op liepen was de oprit van een huis. Dit was wel een prachtig stuk bos aan het meer!!

We zijn ook door Barneveld gereden en 15 miles later door Rome 🙂 Zo grappig die namen hier. Van de week zijn we ook door Lebanon gereden.

De zon bleef schijnen en toen we stopten om te tanken en een koffie te scoren voelden we goed hoe warm het was. In de camper werd het ook flink warm, wie had gedacht dat we de airco nog zouden gebruiken!

Laatste stuk (82 miles) over de I90 waar we $ 8 tol voor moesten betalen.

De KOA campground ligt er mooi bij, vlakbij (5 miles) een van de Fingerlakes Canandaigua.  We moesten toch nog boodschapjes doen en de supermarkt lag in de buurt van het meer dus dan kunnen we natuurlijk niet weggaan zonder die te bezoeken.

Canandaigua is een mooi stadje, brede weg met prachtige (echt Amerikaanse) woningen. Bij het meer een straf windje, er kwam ook een hele donkere lucht aan. Een stuk langs het meer gelopen door een mooi parkje.
De meeuwen bleven gewoon zweven door de harde wind! Dus goed te fotograferen.

Boodschapjes gedaan, dat duurt altijd langer dan gedacht want wat was er weer veel keus!

Inmiddels is het donker en heeft het al flink geregend, da’s wel lekker kan het een beetje afkoelen. Niet gedacht dat ik dit zou tikken op 18 oktober!
Wim is daardoor ook lekker bezig. Dakraampjes open want het regent niet meer, 2 minuten later weer dicht want het regent weer. Oh het is weer gestopt, raampjes weer open. Oh nee toch niet, het regent weer 🙂
Ook te grappig dat er hier al kerstverlichting hangt! Vooral met deze temperatuur

Morgen een rit van ongeveer 1,5 uur naar Niagara. We gaan naar de Canadese kant. Een KOA campground voor 2 nachten heb ik zojuist geboekt via internet. We zijn erg benieuwd!!

foto’s

2 gedachten over “Van Lake George naar Canandaigua (Fingerlakes) NY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.