Van Lake Havasu naar Joshua Tree NP

 

CIMG1634

27 oktober 2012

Zo weer heerlijk fris gedoucht en met een huid zo droog als de woestijn kan ik aan het verslag van vandaag gaan beginnen.

Echt niet normaal hoe uitgedroogd je hier raakt, er zit onwijs veel chloor in het water en de droge lucht buiten helpt ook niet echt mee. Een van de weinige redenen waarom we het niet erg vinden dat de vakantie bijna is afgelopen.

De rit van vandaag ging bijna alleen maar door een saai droog landschap. We hebben ongeveer 160 kilometer gereden door dit droge landschap waar we misschien wel 30 auto’s zijn tegengekomen! Kan je je voorstellen dat je van Den Haag naar Deventer rijdt, alleen maar zand en wat lage begroeiing. Geen vogel te zien. He een vlindertje, oh nee toch niet hij vloog tegen onze gril aan ;-(.

We reden ook een heel stuk langs een spoorbaan waar overal namen en teksten waren USA255gemaakt met stenen. Bijna in Joshua Tree aangekomen werd het landschap iets minder droog. He, we reden  door een stadje 29 palms genaamd, waarvandaan je ook het park kon betreden. Zouden we hier kijken voor een campground of toch doorrijden tot aan Joshua Tree (het stadje) waar ik een campground had gevonden in de bijbel? Ja, toch maar doorrijden.

De campground heet Joshua Tree Lake. Een meer, hier in de woestijn?? Ja hoor, een klein meertje (moet je echt niet te veel bij voorstellen) die is aangelegd door het oppompen van grond water. De campground zelf is een zandbak, met hier en daar een boompje. Prima voor een nacht.

Even snel wat geluncht en naar het park gereden, 16 km verderop. We hadden nog niet echt veel Joshua Trees gezien voordat we het park in reden. Nou in het park waren er genoeg. Jeetje wat apart weer!

 

De Joshua Tree is een agaveachtige maar die er dus echt uitziet als een boom. Deze bomen kunnen maximaal 900 jaar (!) oud worden. Het bepalen van de leeftijd is echter moeilijk omdat ze niet, net als bomen, jaarringen vormen.

We hebben een stuk door het noordelijk deel van het park gereden (morgen rijden we het hele park door) waar we ook een korte wandeling hebben gemaakt. Puff wel warm hoor! Maar, ik kon voor de 1e x mijn korte broek aan!

In dit noordelijk deel van het park zien je ook veel boulders, over elkaar heen geschoven blokken graniet. Ze vormen verspreide, merkwaardige eilandjes in de woestijn, die zich uit de met droog gras begroeide vlakte verheffen.

CIMG1643 CIMG1645

 

 

 

De wandeling ging langs de boulders,  Joshua Trees en andere woestijnplanten. Ook was er een stuk rots met petroglyfen. De Joshua Trees zijn er grillig en fotogeniek. Sommige heel grillig en breed met verschillende takken, andere weer recht met geen enkele tak. Die takken worden gevormd op het moment dat ze bloeien in het voorjaar en dit hangt weer af of er genoeg water is. Er zijn dus bomen zonder takken omdat ze nog nooit in de bloei hebben gestaan.

Een stuk doorgereden naar een uitkijkpunt. Bzzzzz daar werden we gewaarschuwd voor zeer agressieve bijen. Nou dat was een hele snelle stop! Bij een prullenbak vlakbij de camper zagen we ze af en aan vliegen!

Oh ja, voordat we het park in reden zagen we ook waarschuwingen voor mogelijke tarantula’s op het asfalt! Deze waarschuwing is bedoeld zodat je niet te hard rijdt en de tarantula’s niet overrijdt. Ik had eerst sandalen aan, maar die heb ik snel omgewisseld voor dichte schoenen! Geen tarantula gezien trouwens.  Wie weet morgen want dan zijn we vroeger op de dag.

Op de campground teruggekomen was het een stuk drukker dan toen we ‘s middags weggingen. Er is een hele groep jongeren die er allemaal vreemd uitgedost uitzagen. Ze hebben waarschijnlijk een pre Halloween party, je hoort wat muziek maar we hebben er verder geen last van.

Zo maar eens kijken of we op de TV wat meer nieuws over de verwachten Franken storm (orkaan Sandy) kunnen krijgen. Het hoogtepunt wordt verwacht op de dag dat wij van Chicago naar Schiphol vliegen! ;-(