Van Lake Louise naar Canmore

2 juni 2011

 

IMG_5323Vandaag weer naar de volgende bestemming, Canmore. Niet zo ver van Lake Louise ong 80 km.

Het opschieten ‚Äės ochtends gaat steeds beter! We wilden om 9 uur vertrekken maar gingen iets na half 9 al op weg.

Van Lake Louise naar Banff hebben we de Bow Valley Parkway genomen. Van het beloofde wildlife hebben we niet veel gezien, nou ja wel wat herten…maar daar worden wij niet zo wild van ūüėȬ†Van maart t/m juni is zelfs een deel van de weg afgesloten van 6pm tot 9am om het wildlife te beschermen.

Om een uurtje of half 10 kwamen we bij de tussenstop aan, een wandeling bij JohnsonCanyon. Gaaf!! Een aangelegd pad langs een ravijn met 2 watervallen.Een leuke¬†IMG_5324ochtendwandeling van 2 uur.¬†Helaas kan ik niet zo veel foto‚Äôs¬†plaatsen want het stickie van de¬†grote camera geeft de foutmelding¬†dat het geformateerd moeten worden!!¬†Ik kan de foto‚Äôs er nu niet afhalen.¬†Gaat lekker met het fototoestel ūüôĀ

De weg vervolgd langs de Bowvalley (Bow is een rivier) richting Banff. In Banff (waar het nationale park naar vernoemd is) hebben we een lunchbreak gehouden bij 1 van de Vermillion Lakes. Het zonnetje scheen, dus we konden lekker buiten op het bankje zitten. Canmore onze eindbestemming voor vandaag was niet zo ver meer. We wilden lekker op tijd aankomen om een wasje te kunnen draaien en eindelijk het reisverslag te kunnen plaatsen. Beide is gelukt!!!

De campground zelf was niet zo mooi, erg open met weinig privacy. Wel prachtig omringd door besneeuwde  bergen en veel faciliteiten. Zoals gratis draadloos internet en een IMG_5339laundry. Op deze campground was het wildlife, rondhuppelende konijntjes. Schattig!! snuf, snuf. Voor de verandering lag de campground weer naast een spoorlijntje!! Dat is al de 4e keer. Gelukkig viel het hier mee hoe vaak de trein langs kwam en de hoeveelheid herrie die hij maakte.In Lake Louise kwam het treintje bijna om het uur langs en dat werd aangekondigd door flink getoeter tuuuut, tuuuuuuut.

Het moest een relaxte middag worden….not. Wim was aan het stressen omdat hij dacht dat het propaangas (om te koken, warm water en de kachel) op was. Er kwam namelijk geen warm water uit de kraan. Op zoek naar een propaangasbijtankplek.
Het benzinestation dat het zou hebben, had het tot een week geleden maar nu niet meer. We werden van het kastje naar de muur gestuurd en het kwam er op neer dat het in Canmore niet te krijgen was.

Paniek bleek achteraf niet nodig want het water was toch warm en de gastank bleek nog voor iets meer dan 1/3 vol te zitten….Wimmetoe (zeker geen arendsoog) had het niet goed gezien. Toch maar kijken of we morgen de tank ergens kunnen vullen want better be safe than sorry!

Nog boodschapjes gedaan bij de Safeway, gelijk een klantenpas aangeschaft want dat scheelt weer een paar dollars op de boodschapjes. Ik vind het hier behoorlijk duur! Natuurlijk weer meer gekocht dan de bedoeling was…maar nu kunnen we weer een paar dagen vooruit.

Op de camping keken we weer onze ogen uit, wat een grote caravans  (trailers) en campers (zo groot als een  touringcar)!!

 

Morgen weer een lange rit naar Fort Macleod, in het zuiden van Alberta.