Van Las Vegas naar Mojave National Preserve

12 mei 2013

We staan nu op de geweldigste plek tot nu toe! Midden in de Mojave woestijn De sterrenhemel is echt prachtig! En wat een rust, heerlijk! Je hoort de krekels buiten voluit tjirpen, zelfs Wim hoort ze.

USA144

Het is nu avond en het is heerlijk afgekoeld, vanmiddag was het bloedverziekend heet. Gelukkig kwamen we laat in de middag aan, de zon verdween na ongeveer drie kwartier achter de rotsen. Buiten was het gelijk een stuk aangenamer, in de camper nog niet te harden!

Maar laat ik eerst bij het begin beginnen….vanochtend waren we nog in het hectische Las Vegas. Jeetje wat lijkt dat al weer ver weg als je hier zo in de natuur zit. Het grappige is dat we vanochtend gewekt werden door het vrolijke gezang van een heleboel vogels. Op een campground, een betonnen parkeerplaats midden in de stad, hier en daar een boompje ..maar dus wel een heleboel vogels die prachtig zingen! Altijd lekker om zo wakker te worden.

Wim dacht de tanks te gaan legen voordat we weg gingen. Uhhh waar is de afvoerslang gebleven?!? Die was verdwenen, heeft iemand die nou gejat? Da’s lekker!! Gelukkig konden we er op de campground een kopen, maar ja dat grapje kost ons weer $ 60. We weten ook niet of we dat gaan terugkrijgen van het verhuurbedrijf, bonnetje hebben we in ieder geval bewaard. Wim verdacht onze buurman van de diefstal (deze was vanochtend al vertrokken) Gisteravond liep ie namelijk de hele tijd om zijn camper heen en naar de afvoer te kijken. ‘s Avonds laat (na half 12!) reed hij weg met de camper en was hij na ongeveer een kwartier weer terug. Waar moet je nou op dat tijdstip heen met de camper, helemaal als je ook een personenauto tot je beschikking hebt? Maar goed toen hij weg was kon hij in ieder geval niet onze slang hebben gejat 😉 Nou ja, we weten niet hoe of wat en zijn al blij dat we zo makkelijk een nieuwe hebben kunnen kopen.

Vanochtend vrij laat van de campground vertrokken (voor ons doen), om half elf, met als eerste bestemming een benzinepomp. Lekker goedkoop de benzine in Las Vegas, dus hup de tank weer helemaal vol voor ‘ slechts’ $115 (!) Daarna richting Walmart om weer wat boodschapjes in te slaan. Een heerlijke koffie en donuts gehaald bij Dunkin donuts. Die koffie was echt zo lekker!! Daar kan Starbucks heel wat van leren.

Weer een stukje terug Las Vegas in want we wilden het propaangas bijvullen omdat deze nog maar voor 1/4 vol was. Je kan het maar alvast bijgevuld hebben! Helemaal nu met deze warmte, de koelkast draait op volle toeren en dat doet ie op propaangas als we niet op de stroom zijn aangesloten. Oke ready, steady go voor ons einddoel van vandaag, Mojave National Preserve.

Op de interstate 15 naar het zuiden was het hartstikke druk. Na ongeveer een uur kwam de afslag die wij moesten hebben. Heerlijk rustig en wat een leuke weg door een van de CIMG6223mooiste bossen met Joshua Trees van California. He, daar had je de afslag voor de camground Hole-in-the-Wall waar wij wilden overnachten. Helaas na ongeveer 3 mile een bord ‘paved road ends here’. Ja lekker, zet dat bord dan aan het begin van de weg!

Weer terug want we mogen (en willen het ook niet) met de camper op onverharde wegen rijden. Dat werd dus 60 mile (!) omrijden, maar dat was helemaal de moeite waard! Wat een prachtige plek! Voor het eerst buiten gegeten, want het was buiten beter dan binnen (anders dan in dat carnavals liedje 😉 ).

Heerlijk ‘s avonds buiten gezeten tot een uurtje of negen. Hoe donkerder het werd hoe meer sterren je zag. FANTASTISCH!! Whaaa,een vleermuis, ik stond alweer bij de deur van de camper. Er was namelijk een waarschuwing dat er op 30 april een man in zijn nek was gebeten door een vleermuis met rabies! Dat vind ik echt helemaal niets. Ik ben al niet dol op die fladderaars en met hondsdolheid hoef ik ze helemaal niet in de buurt. Gelukkig viel het mee, er kwam er nog één voorbij gefladderd en daarna geen één meer gezien gelukkig. Morgenochtend willen we hier in de buurt een korte wandeling doen en dan richting Joshua Tree NP.