Van Lovina naar Amed

6 mei 2016

Ons nieuwe verblijf in Amed is fantastisch. Ik zit nu op het bed vanuit onze ‘villa’ het verslag te tikken en kijk naar buiten naar ons terrasje met daarachter alleen maar grote tropische planten. Lijkt wel of ik in de jungle zit!!

We zijn hier weer heelhuids aangekomen. Wim rijdt al als een volleerde Balinees rond, Jimmy werkt alleen niet altijd even goed mee :-).
Het is hier aan de noordkant niet zo druk in het verkeer, muv de stad Singaraja, de 2e stad van Bali. Daar was het weer scootertje ontwijken. Ook niet normaal hoeveel scooters er in een stad  langs de weg staan geparkeerd!

Wat er ook allemaal op die scooters vervoerd wordt, hilarisch!!
Met zijn vieren op de scooter is ook geen probleem, kleine kinderen transporteer je ingeklemd tussen vader voorop en moeder achterop, kinderen van 12 mogen hier schijnbaar ook al op een scooter rijden en helmen die zijn veels te warm, maar niet voor iedereen want sommige denken dat het 10 graden is buiten en zitten met dikke jassen en lange broeken op de scooter!
De mensen kunnen lopend ook aardig wat meeslepen op hun hoofd of rug!

Na ongeveer een uur rijden kwam de geplande tussenstop bij Pura Maduwe Karang (tempel van de landeigenaar). Volgens de Lonely Planet een van de meest intrigrerende tempels van Noord Bali. Dit met name vanwege de relief panelen.
Een van die panelen is ook de reden waarom wij het wilden bezoeken.

Zoals de drie kleine meisjes in het Engels het verhaal in koor zongen toen we voor het paneel stonden (te schattig!!!):

Het is een afbeelding van de Nederlander W.O.J. Nieuwenkamp, een kunstenaar, die in 1904 (waarschijnlijk) de eerste fiets in Bali introduceerde.

Bali272 Bali271

Ze hadden me al eerder een verlept bloemetje aangeboden 🙂 Daar ging ik ze niets voor geven maar voor dat uit het hoofd geleerde riedeltje had ik wel wat over. Kregen we daarna van alledrie een handje ‘Thank you’ . 

De tempel heeft ook nog 33 andere panelen waarvan een groot aantal met een ‘erotische’ afbeelding  Wij waren zelf al te verhit (man wat was het weer warm!) om nog zin te hebben om daar naar te kijken 🙂 .

Terug bij de auto kwam er een jongen van een jaar of 14 naar ons toe. 2.000 rupiah voor het parkeren en hij liet ons een boekje met bonnetjes zien. Wij braaf betaald, tja het is ook wel 14 cent. Had hij ook weer een centje (letterlijk) verdiend. Hij was hard aan het lachen toen hij weer bij zijn vrienden was. Waarschijnlijk was hij een door zichzelf in het leven geroepen parkeerwachter 🙂

De verdere weg naar Amed was ik vooral aan het vechten tegen het slaap. Gevecht heel eventjes verloren 🙂

Villa Adi vonden we in een keer. Kamer moest nog worden schoon gemaakt. Geen probleem het was toch lunchtijd. Aan de overkant van de straat bij een hotel aan het strand de lunch genuttigd. Na een uurtje weer terug en de kamer zag er spik en span uit. De tegelvloeren zijn hier altijd zooooo schoon. Blink, blink. Slippertjes weer buiten want dat wil je toch niet vuil maken.

Er zijn hier 5 villa’s die heel privé liggen, afgescheiden door hoge planten. Groot stuk tuin voor ons zelf. Echt heel leuk!!

Bali283

Wim voelde zich niet zo senang, de vermoeidheid die mij in de auto overviel was nu in hem gevaren. Hij 1,5 uur slapen, ik foto’s verwerken en ook nog ff de binnenkant van mijn oogjes bestuderen :-).

Tegen een uur of 4 weer met Jimmy op weg. Eens kijken waar we morgen kunnen gaan snorkelen. Een stukje naar het oosten moet vlak aan de kust een wrak van een Japanse vissersboot liggen. Onderweg daar naar toe zagen we ook een andere plek (bij een hotel) waar je kon snorkelen.

De stranden liggen bezaaid met vissersbootjes!!! Erg leuk om te zien!

Bali288

Check √, plek voor het snorkelen gevonden.

Weer terug richting Villa Adi en er voorbij want een stukje verder was een mooi uitkijkpunt . Meer mensen wisten van dit plekje, het was er gezellig druk. DE plek om naar de zonsondergang te kijken!

Het was idd een mooi uitzicht op de baai van Jemeluk met daarachter de indrukwekkende Gunung Agung  (de hoogste berg (vulkaan) van Bali). Wauw!!

Bali292

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.