Van Lytton naar Clearwater

27 mei 2011

Vanochtend toen we opstonden (weer een half uur vroeger dan de wekker) scheen de zon!!! Yes en hij is redelijk blijven schijnen de hele dag op een paar druppeltjes na.

We konden zelfs na het ontbijt buiten een bakkie koffie drinken aan de picknicktafel.

Om kwart over negen zijn we vroemmm, vroemmmm vertrokken richting Hat Creek Ranch. De weg ging langs een brede rivier, omringd door ruige droge bergen. Een korte koffiepauze op een parkeerplaatsjes langs highway 1. Zo eens even de campingstoeltjes gebruiken…@#$@#$ Was er er een al helemaal doorgescheurd (fijn daar hebben we dus voor moeten bijbetalen!). Hangt nog aan een dingetje vast…fijn!!! Maar ik heb er opgezeten en hij heeft het gehouden 😉  

Volgende stop een dumpstation in Cache Creek. Eerst konden we het niet vinden. Ik ging het aan twee mensen vragen, die wisten echt niet waar het was….uhhhh 200 meter van jullie huis misschien!! Ze waren wel heel aardig hoor en hebben me wel uitgelegd hoe we bij Hat Creek Ranch moesten komen.

Het was de eerste keer dat we de toilet en vuilwater gingen dumpen dus van de ‘zenuwen’ haalde wim zijn vinger en arm open!! Lekker hygienisch als je net de wc hebt geleegd.

Op de camping van gisteren en die waar we nu staan en ook morgen heb je geen full hookup (dat is stroom, water en rioolafvoer).De vuilwatertank en wctank waren al aardig vol dus gelukkig kan je ook op andere plaatsen dan een camping je viezigheid kwijt!

 

Hat Creek Ranch was een leuke tussenstop, helemaal als je geen entree hebt betaald 😉 Het is een oud postkoeststation en pleisterplaats dat nu als museum een kijkje op het leven geeft in de 19e eeuw.

We hebben alleen bij een stuk land gekeken (waar je wel entree voor moest betalen maar we wisten niet waar) waar allerlei oude landbouwwerktuigen stonden en in een schuur met een oude postkoets en nog een of andere machine waarvan we de functie niet van konden ontdekken.

Omdat we 25 dollar hadden bespaard besloten we maar lekker te gaan eten in het canada56restaurant. We konden lekker op het terras in het zonnetje zitten. Ik heb bizon chili con carne gegeten met cornbread. Lekker! Het cornbread was heel zoet en leek meer cake dan brood. Wim de vogelaar kon zijn hart ophalen want er waren hummingbirds (kolibri) Wat een leuke vogeltjes!! Wel goed kijken want voor je het weer zijn ze weer hmmmmmmmmm weg.

De weg naar Kamloops (highway 97) was weer heel anders. Woestijnachtig met lichtgrijsgroen ‘bekleden’ bergen. Ik vond het echt een indianenengebied!Ik zag ze al jagend achter de bizons aan en de tipitenten met  rookpluimen.

 

In Kamloops gingen we shoppen bij een soort van Macro. We kregen een guestcard die ik in mijn enthousiasme van de aanblik van zo veel producten in zulke grote verpakkingen ergens in de winkel ben kwijtgeraakt (was natuurlijk ook zo’n klein papiertje vergeleken bij al dat groots)…..weer naar de klantenservice om er 1 te halen

Van Kamloops naar Clearwater nog 1,5 uur rijden en weer in een hele andere, groene omgeving. Ook hier grote brede rivieren met nog een dun laagje ijs erop!

De camping (Buffalo Ranch) was gemakkelijk te vinden….hiaaa de paarden zagen we al staan. De ranch staat midden in een nationaal park. Ze hebben naast paarden ook bizons (buffalo’s) en er schijnt hier veel wildlife te zitten. Beren, wolven, coyotes….zelfs op de camping kan je ze tegen komen. 

Tot nu toe (we zijn hier al 6 uur) nog niets gezien…..

In de verte horen we kikkers kwaken en het is hier echt pikdonker…zzzzz we gaan zo wel lekker slapen denk ik.

Morgen om 10 uur gaan we een paardrijdtocht van 3 uur, als de weergoden ons goed gezind zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.