Van Mesa Verde NP naar Alamosa

20 mei 2014

Vandaag weer een dag om kilometers te maken…We hebben er weer 350 kilometer op zitten en zitten nu op een KOA camping met mooi uitzicht op de Rocky Mountains.          De grens van 2500 vrije miles hebben we gepasseerd. Vanaf 2500 miles moeten we bijbetalen, per mile die we afleggen $ 0,45 ex tax .

De campground zelf is weer een grijze vlakte met wat droog gras en een paar boompjes DSC02019voor wat schaduw. Klinkt niet erg aantrekkelijk, he? Maar we hebben wel uitzicht op de Rocky Mountains kunnen weer een wasje draaien en hebben werkend internet!!

Op de campground in Mesa Verde had ook WIFI moeten zijn. Nou het heeft twee dagen niet gewerkt! Het signaal was goed maar er kon geen verbinding worden gemaakt. Voor, bij het winkeltje kreeg je wel verbinding maar 2 dagen zonder internet is ook wel eens lekker!!

Puff als ik in de zon zit heb ik het te warm…nu in de schaduw krijg ik het weer koud. Ik ben al 5 x van plek gewisseld en ik ga voor de 6e x, maar weer ff terug in de zon 🙂

De rit vandaag was weer heel afwisselend.

Door een mooie groene vallei met ranches en veel paarden, door een alpine landschap wat weer leek op Zwitserland en alles op een hoogte van rond de 2 km.

Tussenstop gemaakt in Durango (ik vind dit een prachtige naam voor een stad, (klinkt echt heel Wild Westerig) om weer een Wallmart te bezoeken. Ook wilden we het stadje bezoeken….maar helaas geen parkeerplaats in het centrum voor een RV van 9,5 meter. Dan maar door het historische straatje rijden. Klik, klik een paar fotootjes (die helaas niet het vertonen waard zijn) en weer door.

USA2014_264Het mooiste stuk van de rit was vlak voor de Wolff Creek pass.  Verschillende tinten groen, een meertje in de verte en grillige rotspartijen. Even een foto maken op een uitkijkpunt. WAUW wat een panorama! Wel koud, niet zo gek want we zaten al op 2600 meter hoogte….en we bleven stijgen, de pas lag uiteindelijk op 3300 meter hoogte!

Daar even gestopt er was een bord met informatie (vergroot de foto om de tekst te kunnen lezen) over de pas en over de Continental Divide die daar doorheen liep.

USA2014_267 USA2014_266

Aan het begin van de 20e eeuw deden ze er met een T-ford 2 dagen over om de pas te kunnen oversteken. Lees de info op de foto hieronder.

USA2014_265

Mijn benen beginnen weer te branden in de zon!

Daarna een vrij saai landschap over een hoogvlakte, nog steeds op 2300 meter hoogte! Met in de verte uitzicht op de Rocky Mountains.

We staan nu redelijk dichtbij de Great Sand Dunes NP dat we morgen willen bezoeken. Het laatste NP van deze reis 🙁

Ja, dit zijn de laatste dagen met de camper. Het is vandaag dinsdag en vrijdag voor 11 uur moet de camper zijn ingeleverd bij het Apollo verhuurkantoor in Denver.  Gelukkig hebben we dan nog 2 dagen in Denver voordat we weer …..NEE DAAR WIL IK NOG NIET AAN DENKEN ;-(….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.