Van Mojave National Preserve naar Joshua Tree

13 mei 2013

Man it is hot!! 42 graden niet te harden!

Gelukkig zitten we nu op een ligbedje aan het zwembad waarin we net heerlijk hebben afgekoeld. We zijn nu in Palm Desert op een campground die nog 1 dag open is. Vanaf morgen zijn ze dicht tot september. Ha,ha heb ik goed uitgezocht!

Maar dit verslag gaat niet over vandaag maar over gisteren de dag dat we van Mojave National Preserve naar Joshua Tree NP zijn gereden waar we overnacht hebben op de Jumbo Rock campground. Ook weer erg leuk gelegen tussen (ja vandaar de naam) de prachtige zandkleurige rotsen van Joshua Tree NP.

‘s Ochtends op de campground in Mojave NP was het een af en aan gefladder van vogels (roadrunner die dus ook vliegt!) en langsrennende konijntjes. Ons ontbijt hebben we buiten genuttigd in de ochtendkoelte van de woestijn, waar je goed van moet genieten want die koelte duurt niet lang! Toen we om half 9 een stukje voorbij de camping aan het rondwandelen waren was het al niet om uit te houden!

We wilden de korte wandeling ‘hole-in-the-wall’ doen maar dat was, ondanks dat ie maar USA1471 mile lang was, het toch niet voor kniesje. Het was klauteren tussen de rotsen en dat lukt me echt nog niet ;-( Dan maar wat foto’s schieten van de rotsen en van het woestijnschoon. Fladder, fladder ook hier weer veel vogeltjes.

Vroemmm op voor de rit door de woestijn naar Joshua Tree NP. Hier waren we vorig jaar ook al geweest maar een deel hadden we nog niet gezien. Dat achteraf niet erg is dat we het gemist hebben, want er viel eigenlijk niets te zien of te doen. Maar toch leuk om het park weer te bezoeken en nu er ook te overnachten!

Maar eerst nog de rit…een stuk over de Route 66! Wat leuk dat wisten we niet. De weg zelf was helemaal niet bijzonder een grote dorre vlakte, zo nu een dan een plaatsnaam bordje. Uhh drie vervallen huizen, dat is toch niet serieus een dorp en wie wil hier ook wonen in die wildernis?!?!

USA151

Van de Route 66 af een lange weg door een dorre zandvlakte. We stapten even uit voor een korte pauze. Wim zette zijn rugzak buiten, daaraan zit een thermometer; OMG 39 graden! Gauw weer de RV in, in de koelte van de airco. De campground die ik had uitgezocht in 29 Palms (vlakbij Joshua Tree) zag er toch niet zo aantrekkelijk uit dus we zijn maar doorgereden.

We wilden de ingang hebben in het deel dat we nog niet bezocht hadden, hmmm we reden niet helemaal goed. Kniesje was niet zo’n goede bijrijder vandaag!

Ff een duik in het zwembad, zelfs in de schaduw heb ik het nu warm! Zo weer afgekoeld dan kan ik me weer focussen op het reisverslag.

Dan maar de andere ingang die we vorig jaar ook al gehad hebben. Eerst even langs het visitor centre om navraag te doen naar de campgrounds. 2 campgrounds groot genoeg voor een RV van 31ft en er zou plek genoeg zijn. Dat was er zeker, zo veel plek dat we weer niet wisten waar we moesten gaan staan. ‘Kijk daar, nee laten we nog maar even doorrijden’.’Wat denk je van die plek’, weer even doorrijden.

Enfin we hadden een plek gevonden. Camper helemaal geinstalleerd, dat houdt op deze campground in slide-outs uit en de luifel uit, want er is geen electra of water, dan naar de entree lopen om een registratieenvelopje in te vullen en de $10 (!) betalen voor de overnachting.

Al lopend over de campground zagen we een plek die ons wel beter leek. Veel rustiger en een mooi rechte ondergrond. Maar zou de camper hier in passen. Ja hoor gelukt, deze plek is het geworden! Slide-outs weer uit en gauw in de schaduw gaan zitten want wat was het warm.

Daar hebben we de rest van de middag ook gezeten, er waaide een lekker windje dat het dragelijk maakte. Ook hier weer buiten gegeten en genoten van de ondergaande zon die de rotsen mooi opkleurde. Sterrenhemel was weer geweldig. Bij kniesje begon het licht ook al uit te gaan om half 9. Puff een lange dag en die warmte is ook niet alles. ZZZZZzzzz weer op voor een warme nacht in de woestijn, nou ja in de camper dan want buiten is het heerlijk als de zon is ondergegaan!

USA154