Van Monument Valley naar Page

 

USA187

21 oktober 2012

De Canadezen hebben gisteren niets te veel gezegd. De camping is echt mooi en dan voornamelijk het uitzicht! Lekkere ruime plek met uitzicht op Lake Powell en omringende rotsen/bergen met vandaag ook (als afwisseling op al die mooie blauwe luchten) een mooie wolkenlucht. Het is nu ongeveer een uur voor zonsondergang dus het licht begint steeds mooier te worden.

Flashback…flash naar eerder op de dag.  Vandaag letterlijk een flashback want we zijn weer een uur terug gegaan in de tijd, vandaag een uurtje extra dus! We kwamen daar achter toen we de tour gingen boeken naar Antelope Canyon. De Navajo dame bij wie we de tour boekte gaf aan dat het nu 10:45 was, he dat is een uur vroeger dan ‘onze tijd’ . De volgende tour zou om 12:30 zijn, die we hebben we geboekt.

We hadden nog genoeg tijd om naar de camping heen en weer te rijden, want om daar nou op een kale parkeerplaats in de hitte te gaan zitten wachten. Zo gezegd zo gedaan, plaatsje op de camping gereserveerd en weer terug naar de plek waar we zouden worden opgepikt voor de transfer naar Antelope Canyon. Antelope Canyon ligt ook in het Navajo reservaat en mag je niet zelf betreden.

 Zo even weer van het uitzicht genieten……

Onze gids van vandaag was Brian. Hij wist het gaspedaal goed te vinden in de 4×4. Vroemmmmmmmm, vroemmmmmm eerst een stukje over de highway en toen door het zand richting de canyon. Vroemmmmmmmmmmmm.  Heelhuids aangekomen (nou het viel eigenlijk wel mee hij reed hard, maar toch was het redelijk stabiel) en we waren niet de enige in de canyon (surprise).

In het foldertje had ik gelezen dat de Canyon een heilige plaats is voor de Navajos en dat ze het daarom tot 15 jaar geleden nooit betraden. Totdat de ‘dollargod’ het licht zag 😉 Ze doen 1 x per jaar een ritueel waarna het verantwoord is om de heilige grond te betreden. Ach ja gelijk hebben ze!

 

USA597 CIMG1219

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was erg mooi in de canyon het is smal en je ziet om elke bocht weer een ander figuur, waar Brian ons om de halve minuut op wees. ‘Ja dat is een goede fotoplek, kom hier staan en die kant op een foto maken, kijk ik gooi hier wat zand overheen en dan lijkt het net of er water stroomt’ Hij had het er maar druk mee.
Helaas was het licht niet zo mooi als verwacht en het was bijna onmogelijk om foto’s te maken zonder statief. Ja ik had een statief willen meenemen, maar die @@$@$!@# post nl heeft hem niet op tijd afgeleverd! Dan maar gewoon genieten zonder foto’s te maken. We hadden een uurtje in de canyon, je loopt dezelfde weg heen en weer maar terug ziet het er uiteraard weer anders uit.

Brian vertelde nog een leuk verhaal over zijn moeder die in Europa was geweest. Haar vader had gevochten in de 2e wereldoorlog en was gesneuveld en begraven in Normandië. De regering heeft een geste gedaan naar een aantal nabestaanden en de reis en verblijf naar Europa betaald, zodat ze het graf van hun familieleden konden bezoeken. Zijn moeder was helemaal enthousiast over het prachtige groene Europa, dat toen ze hier terugkwam een ritueel heeft uitgevoerd zodat het hier ook zo prachtig groen en vruchtbaar zou worden. Helaas niet gelukt!

Vroemmmmmmmmmmmm weer terug naar de parkeerplaats. Ja de camper stond weer braaf te wachten.

Weer op een wat rustiger tempo richting Page gereden met een kleine detour om een korte wandeling te maken naar Horse Shoe point. Een uitkijkpunt over de Colorado rivier. Hoogtevrees!!! Het was wel weer erg mooi (jeetje het wordt wel eentonig zo!).

CIMG1243

CIMG1246

 

Wederomeen bezoekje gebracht aan de Wallmart en terug naar de camping om wat huishoudelijk taken uit te voeren, de waszak zat weer aardig vol.

Het wasje draait inmiddels, zal waarschijnlijk al klaar zijn, en we hebben nu even (het was 4 uur toen we op de camping aankwamen) om rustig aan te doen. Wel lekker dat extra uurtje.

Morgen gaan we richting Zion, daar willen we twee nachten verblijven om het park goed te kunnen ontdekken en voornamelijk om te wandelen.