Van Palm Desert naar Anza Borrego Springs

15 mei 2013

Weer zit ik met mijn MacBookair op schoot op een ligbedje aan de rand van een zwembad, midden in de woestijn. Wim is in de fitness de donut van vanochtend er aan het aftrainen 😉

We verbijven vandaag in Borrego Springs op een super de luxe RV park ‘The Springs at Borrego’. Er is een 9 holes golfterrein, een zwembad, fitnesscentrum en er is zon en it is still damned hot! We dachten dat het heel duur zou zijn om hier te staan maar het kostte $ 42 voor een nacht. De ‘primitieve’ campground waar we eigenlijk wilden staan was deserted, wel met electra en water maar verder helemaal niets en kostte $38!

Vanochtend hadden we ook een stunt, ik lig helemaal in een deuk als ik er nu aan denk.

We hadden alles afgekoppeld, slide-outs in gedaan en up we go voor weer een dag in de US of A. We reden rustig ons straatje uit en een vrouw was naar ons aan het zwaaien en wees naar de zijkant van de RV. Ha,ha,ha we hadden vergeten de luifel in te doen! Jeetje dat was wat geweest zeg als we zo op de grote weg hadden gereden. Als ie er dan nog aan had gezeten, waarschijnlijk niet meer. Ha,ha,ha 😉

Op de campground vanochtend ook een aantal miep,miep…..hieung Greater RoadrunnersCIMG6250 gezien. In Mojave hadden we ze ook gezien maar dat waren de kleine broertjes. Deze grotere waren erg geinig en scharrelde rond in paartjes. miep,miep…..hieung. Alhoewel toen Wim de foto’s nam lag miep, miep lekker te relaxen op een picknicktafeltje.

Jeetje lekker die woestijn de hele laptop zit onder het zand! Maar weer gauw een doekje erover, voor hoe lang dat het duurt.

Borrego Springs was niet zo ver van Palm Desert, ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden. We stopten om te tanken en wat koffie en een donut te halen. Wim tanken, ik de koffie en donuts halen. ‘That will be $ 1,69‘ zei de cassiere. Uhh vergeet je de donuts niet? Nee dus, jeetje wat goedkoop!!

Zo nu ga ik ff naar de fitnessruimte om die donut er af te trainen!

Een half uurtje bewogen, dat was even lekker! Niet echt fanatiek want dat lukt Kniesje nog niet. Ga je even een half uurtje trainen, kom je buiten staat er opeens een keiharde woei. Da’s lekker! Plons even een duik in het zwembad, dan is het toch wel koud als je er uit komt met die wind. Even opdrogen in de zon en weer terug in de schaduw.

USA178

Weer terug naar vanochtend  >>>>>>>>> Nadat we hadden getankt reden we door een heel ander landschap. Zandvlakte met grillige zandstenen heuvels. The badlands, woesternij maar toch ook wel mooi om te zien.

In de verte zagen we een strook groen, daar zou Anza Borrego wel liggen. Voordat je er bent ben je wel weer 15 minuten verder, je vergist je zo in de afstand. Eerst naar de campground gereden waar we eigenlijk wilden staan. Zoals eerder geschreven helemaal leeg! We wisten niet of we hier wel wilden staan, eerst maar eens bij de andere RV parks kijken met meer voorzieningen, we konden hier altijd nog terug komen.

Maar eerst naar het informatiecentrum. Dat was erg leuk. We werden verwelkomd door een echtpaar die toen ze hoorden dat we uit Nederland kwamen, ons afraadde om een wandeling te gaan doen in deze hitte. ‘ You’re not used to this kind of heat’ Nee, gelukkig niet! Maar we konden een educatieve film zien over de 4 seizoenen in dit gebied. Leuke film, erg informatief. Als in het voorjaar alles in de bloei staat is het echt prachtig. Dit schijntIMG_2159de afgelopen drie jaar niet meer te zijn voorgekomen omdat er te weinig regen valt. Verder was er informatie over hoe dit gebied er miljoenen jaren geleden heeft uitgezien. Een soort paradijs, met wilde paarden, kamelen (!), zebra’s (!), mammoeten en miljoenen jaren daarvoor was hier een zee! Nog even door de tuin van het informatiecentrum gelopen, hier wat meer planten omdat deze water krijgen. Het was weer heet!

Dat doet me er aan denken aan het weerbericht van vanochtend . Bij de temperatuur van vanmiddag zo’n 38 graden gaven ze aan ‘warm’ en bij een avondtemperatuur van zo’n 35 graden ‘breezy’. Ze zijn niet wijs die Amerikanen!!!

Naar het RV ressort gereden, dat ons eigenlijk te duur leek, maar een schappelijke prijs had. Inmiddels was het al bijna half 3 en we moesten nog lunchen. Eerst nog even naar de plaatselijke supermarkt, terug naar de campground, RV aangehaakt en een hapje gegeten.

En weer een lading zand er af geveegd! ;-(

Bij het informatiecentrum hadden we de tip gekregen om een tour te doen langs ijzeren beelden gemaakt door een lokale kunstenaar. Dit zijn levensgrote beelden van de prehistorische dieren die hier geleefd hebben. In het gidsje stonden een paar foto’s , dat lijkt ons wel leuk om morgenochtend te doen. Vanmiddag maar lekker relaxen, het is niet voor niets vakantie en het is hier fantastisch!!!!