Van Pemuteran naar Lovina

3 mei 2016

Ik ga proberen wat op te schrijven, of het gaat lukken…

Net heerlijk Thais gegeten het was super lekker maar wel wat veel en dat in combinatie met de warmte maakt niet dat mijn energieniveau erg hoog is…..en het is pas half 10!! Ik zou al kunnen gaan slapen maar ik ga er tegen vechten!!!!

Dan zit Wim nog naast me die ontdekt heeft dat je met de Iphone de whatsappjes kan dicteren ipv intypen, dus concentreren is er ook niet bij….. 😉

De rit van Pemuteran naar Lovina was weer een hele belevenis met alles wat er weer op de weg reed en liep. Het was ook erg druk met politie. Waarom???  Er werden drie zwarte, geblindeerde auto’s geëscorteerd. Politiewagen met zwaailichten er voor en er na. Ook veel politie om het verkeer te regelen.

Het nieuwe verblijf, Pandawa Village, was niet zo heel makkelijk te vinden. Terwijl het eigenlijk heel makkelijk zou moeten zijn. Maar ja zowel mapsme als googlemaps kenden het adres niet en als je het aan een local vraagt zitten ze je allemaal glazig aan te kijken. Uiteindelijk dankzij de recensies op tripadvisor het weten te vinden! Tja en als je dan weet waar het ligt is het eigenlijk heel makkelijk.
Dit resort heeft 5 huisjes met 1 zwembad. Het huisje is weer super. Mooi ingericht en groot. Vooral de badkamer!!! Hij is  buiten dus weer oppassen voor al het insecten gespuis.

Bali255Bali256

Het eerste half uur op de kamer zijn we bezig geweest met het uitroeien van de muggen die uit alle donkere hoekjes te voorschijn kwamen. We deden de kleren in de kast, er schoten een aantal muggen uit. Knap, knap ⚡️⚡️⚡️ moorddadig die elektrische vliegenmepper!!. Spullen op een tafeltje, daar kwamen er weer een paar Knap, knap ⚡️⚡️⚡️. Zo ging het nog ongeveer een half uurtje door.
Hmm gaat dat wel wat worden vannacht, er hangt hier geen klamboe boven het bed. 🙁

Maar daar zijn we op voorbereid!  We hebben er zelf eentje bij ons :-). Die hebben we provisorisch opgehangen. Plafond is er niet, dak erg hoog, dus waar ie eigenlijk zou moeten hangen ging niet. Dan maar een touwtje gespannen (ja, dat hebben we ook bij ons) vanaf de ene muur naar de andere waar de klamboe aan kan hangen. Hij hangt wel wat laag, maar het heeft gewerkt!!!

Na ons te hebben geïnstalleerd konden we Lovina gaan verkennen. Lovina is trouwens geen stad of dorp maar een kuststrook van ongeveer 8 km bestaande uit een handvol dorpen. Een aaneenschakeling van restaurants, duikscholen, souvenierswinkeltje. Het wordt door de Lonely Planet omschreven als laid-back. De drukke doorgaande weg is dat zeker niet. Daar hoefden we gelukkig maar een klein stukje langs, eerste straatje links af door een mooi poort en daar begon het eerste winkelstraatje. De stoep was belachelijk hoog wel 60 cm!!!

Wim vroeg aan een Balinees. Why??
Dat is dus vanwege het water dat vanuit de bergen naar beneden stroomt als het geregend heeft dan loopt niet alles onder. Best wel slim!! Maar wel goed oppassen als je er loopt!!!

Het was rustig met toeristen maar niet met de verkopers. We werden constant aangesproken.

Hello! Where you from? Ooooh Belanda, my niece is married to a Dutchman. Ze schijnen allemaal wel een Nederlander in de familie te hebben, ja, ja 🙂

Buy this, buy that…verry cheap!

Sarong?!
‘We already have three.’
‘Ohhhh, you buy another one’.

Afdingen is ook echt een must want de eerste prijs die ze voorstellen is echt belachelijk!!
We hebben een olieschilderijtje op doek (geen lijst) gekocht van een kleurrijk rijstveld tafereeltje, en 2 schelp/koraal/steen hangertjes voor aan een ketting en 2 schelpjes als oorbel.DSC05748

 

Toeval bestaat echt!!

We hadden de lunch genuttigd in een restaurantje en er kwam een auto aanrijden die vlak voor het restaurant stopte. Er stapte een vrouw uit. He, is dat niet die Nederlandse vrouw die ook bij het Reef Seen resort was. Ja hoor, de twee oudere dames  (moeder en schoonmoeder) stapte (nou ja klinkt soepeler dan het ging) ook uit de auto.
Da’s toch TE toevallig!!!
‘Dag dames!’ Zei Wim. ‘Wat goed dat ik jullie zie’, zei de jongere vrouw.
Eergisteren had ze ons namelijk aangeraden om a.s. woensdag bij hun in het hotel te komen dineren want er was dan een leuke dansavond met Balinees dansen. Wat bleek het ging niet door, dus ze maakte zich al zorgen dat we voor niets zouden komen. Echt TE toevallig dat we elkaar dan tegen komen!! Niet te geloven!

Terug in Pandawa nog even een uurtje bij het zwembad gezeten met uitzicht over het rijstveld. Lekker vers vruchtensapje er bij, een beetje luieren op een drijvende zitzak. Wat een leven!!

Bali264 Bali265

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.