Van Pomona naar Chumash lake

20 mei 2013

Zo weet je nog niet waar je heen zal gaan, zo sta je op een hartstikke leuke plek aan het Chumash Lake.

USA250

Heerlijke rustige plek met een heleboel vogels, Wim helemaal blij. Hij heeft al een vriendje gemaakt die de pinda’s uit zijn hand kwam eten!! We noemen hem Pietje naar een vogeltje dat Wim vroeger heeft gehad.

Helaas wel wat laat aangekomen op deze plek omdat we vanochtend een oponthoud hebben gehad van 1,5 uur. Er was een ongeluk gebeurd op de snelweg en dat werd dus filerijden. Ik heb ook 2 minuten achter het stuur gezeten want Wim moest zoooo nodig plassen. In de file vooruit schuifelen durfde ik wel aan! We schuifelden langs een ‘Ross Dress for Less’ en Wim wilde niet eens van de snelweg af, flauw hoor.

Na de file konden we weer goed doorrijden, alhoewel het druk bleef. Jeetje wat een onwijs groot gebied beslaat Los Angeles met haar voorsteden.

Ja daar was de afslag waar wij eraf gingen. Hmm je zou denken een stuk rustiger op de Highway, nee hoor het bleef druk! We zagen een afslag naar een meer (Piru Lake), dat was misschien wel leuk om te stoppen voor de lunch. Toch niet want toen we er aan kwamen moest je betalen om te mogen recreeren of we moesten op de campground gaan staan (waar we uiteraard ook voor moesten betalen), maar het leek ons niets.

Weer rechtsomkeer en de lunch langs de kant van de weg genuttigd met uitzicht op het meer (door de mens gecreeerd door de aanleg van een dam). Nou nog kijken op welke campground we zouden gaan staan. Santa Barbara leek ons wel wat….not we reden de snelweg af en langs de afslag lag de campground. Niet weer in die herrie!!

Hoe verzinnen ze het toch al die RV parken langs de snelweg. Maar weer in de Woodall’s kijken. Een campground ongeveer 25 miles van Santa Barbara bij Chumash lake leek dat leek ons wel wat…en wat een goede keus!!

USA248We mochten weer zelf een plekje uitzoeken, er waren weer te veel plekken dan is het altijd toch wel moeilijk kiezen. Plekje 148 in de schaduw van 2 bomen dat leek ons wel een goede plek. Lekker rustig geen andere campeerders om ons heen. En rustig was het afgezien van alle vogels. Wat leuk zeg!

We gingen lekker buiten zitten in de schaduw (het was weer behoorlijk warm!) en Wim had nootjes neergegooid. Ja daar kwamen de vogels wel op af. Eentje was zo brutaal die kwam zelfs uit Wim zijn hand eten en ging later zelfs op zijn schouder zitten.Wat een schatje die Pietje!

‘s Avonds toen we buiten zaten (het was al donker) zagen we ook een of ander dier voorbij komen. Aan de contouren te zien was het waarschijnlijk een wasbeer. A racoon entered the campground (dit voor Friends liefhebbers en weten welke smoes Joey altijd gebruikt 😉 ) ZZZZZzzzz dat was weer lekker slapen maar wel koud! De deken moest weer op het bed.