Van San Diego naar Pomona (Los Angeles)

19 mei 2013

Gisteravond in het reisgidsje en op de kaart gekeken. Een leuke plek om te overnachten leek ons wel Pomona een voorstad van Los Angeles, een beetje thuiskomen 🙂 . Het lijkt hier in de verste verte niet op de Pomonalaan waar wij wonen (niet dat we dat hadden verwacht), maar ach het is toch leuk!

Als tussenstop hadden we de missiepost San Luis Rey de Francia in gedachte, ongeveer zo’n uurtje rijden vanaf San Diego, in Oceanside. Carmen (Garmin) wilde ons via de freeway sturen maar op de kaart hadden we een leuke kustweg gezien. Aanwijzingen negeren en van de snelweg af richting kust. Carmen bleef ons instructies geven om terug te keren naar de freeway, dus we hebben haar maar even de mond gesnoerd.

De weg langs de kust was leuk, hij ging langs verschillende ‘badplaatsten’ met mooie huizen. Er waren veel sportieve Amerikanen op de weg, veel hardlopers , fietsers en veel surfdudes die richting de zee gingen om de golven te trotseren. In het plaatsje Carlsbad zijn we gestopt voor een koffiebreak.

Op de hoek was weer een Starbucks (volgens ons liggen Starbucks altijd op de hoek van de straat want wij zien niet anders!) en daar hebben we een capuccino met extra espressoshot (thanx voor de tip Abs!) genomen. Lekker cakeje erbij.

Wim is nu goed in het vinden van telefoons want de mensen die naast ons zaten bij Starbucks gingen weg en ze lieten hun mobiel liggen, wat Wim dus zag. ‘Sir, you forgot your phone!’

Weer on our way with the RV. Carmen weer aangezet, maar wij bleven haar aanwijzingen negeren. He, we reden door Oceanside (waar de missiepost ligt), misschien toch maar weer naar haar luisteren 😉

Van buiten was de missiepost prachtig! Een wit gebouw met blauwe toren en prachtige bourgainville en andere planten er voor. Binnen was een klein museum, maar het mooiste deel, de kerk, konden we helaas niet bezichtigen want die werd gerenoveerd. Jammer!

USA242

USA240

De bezichtiging duurde dus niet zo lang en we gingen weer naar de RV toe.Deze was inmiddels helemaal klem geparkeerd door personenauto’s. Gelukkig toch geen probleem om hem eruit te rijden

Eerst weer even langs een supermarkt, want de koelkast was zo goed als leeg, en op, richting het drukke LA.

Carmen navigeerde ons goed door de wirwar van Free- en highways en om ong 15:15 reden we de KOA campground op.

Deze ligt gelukkig niet langs de snelweg. Wel weer hutje mutje hier maar beter dan waar we vanochtend nog stonden. Wim voelde zich niet lekker, keelpijn, hoesten en algehele malaise en ging dus even rusten. Ik heb lekker 1,5 uur bij het zwembad gezeten, lekker zonnen, muziekje luisteren, een beetje lezen in de reisgids wat we nog kunnen doen tussen LA en San Francisco. Zo nu ga ik het avondeten bereiden, vanavond zal er wel niets interessants meer gebeuren…dus dit was het voor de dag van vandaag!!