Van Sedona naar Grand Canyon

12 oktober 2012

Niet zo heerlijk tikte de regen de hele nacht tegen het dak van de camper! Het is altijd al wennen als je ergens anders slaapt, maar met die constante regen wordt het helemaal moeilijk om lekker te slapen. Bij mij ging het eigenlijk nog wel, wel vaak wakker maar ook zo weer in slaap. Wim heeft de halve nacht wakker gelegen, zoooo zielig! Vanochtend mocht ie dan ook wat langer in zijn bed liggen terwijl ik het ontbijt heb klaargemaakt. Moet natuurlijk geen gewoonte worden 😉

 

Om 9:15 waren we klaar om op weg te gaan naar de Grand Canyon. Het eerste deel van de rit  was erg mooi  (scenic drive) door een bochtig berglandschap. Het bleef nog droog! Totdat wij gingen stoppen om bij een mooi uitkijkpunt te kijken. De zon scheen nog even maar we hadden nog geen 2 stappen buiten de camper gezet of het begon te regenen en daarna zelfs te hagelen en het was koud!!!!!! Gelukkig waren we daar ‘redelijk ‘op voorbereid, alleen onze handjes waren onbeschermd en dat merkten we goed. Na ongeveer 10 minuutjes stopte het met regenen, de paraplu kon weer weg en we hadden een prachtig uitzicht! De camera ging weer van klikkerdeklik.  Wim kon zijn verrekijker ook goed gebruiken er zweefde een roodstaartvalk voorbij.

Na ongeveer een half uurtje gauw de warme camper weer in…brrrrr dat viel echt tegen. Ff een kopje koffie om ons weer wat op te warmen en dan weer op weg.  Ook maar even wat warmers aangedaan, heerlijk een fleecetrui in plaats van een t-shirt! Op de navigatie konden we trouwens zien dat we op 2200 meter hoogte zaten dus niet zo vreemd dat het wat frisser was!

De scenic drive was bijna op zijn eind en we gingen de highway weer op bij Flagstaff. Zo nu en dan regende het flink, en zo bleef het de hele dag.

Bij de ingang van het Grand Canyon National Park gelijk een jaarpas gekocht voor alle nationale parken voor $ 88, want we gaan er natuurlijk nog meer bezoeken! De campground snel gevonden en ja onze reservering stond in het systeem!

We verblijven 2 nachten op de Mather campground, mooi gelegen tussen de naaldbomen. Verder geen voorzieningen hier voor de camper. Wel lekker warme douches,  voor 2 $ kan je 8 minuten douchen. Nou dat bleek al veel te lang voor mij!

Ff een hapje gegeten en toen bij de ingang van de campground een shuttlebus genomen naar de Grand Canyon. Er rijden verschillende gratis shuttlebussen die ieder naar een ander deel van de Grand Canyon gaan.  Je kan van de ene overstappen naar de ander.

Hmm weer regen….maar toen wij bij de Grand Canyon kwamen brak de zon weer door. Wat een geluk, en zelfs ook nog een regenboog. Het uitzicht was overweldigend!! Prachtig! WAUW!!

De camera draaide weer overuren! Stukje langs de Canyon gelopen, om de paar passen stopten we weer om van het geweldige uitzicht te genieten. De zon scheen maar het was wel koud! Nu had ik gelukkig wel mijn handschoenen bij me en die heb ik ook echt aan gehad!

 

USA22535d4d051373c.jpg

CIMG0489535d4d03d1f41.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Helaas begon het weer te regenen, we waren gelukkig in de buurt van een halte van de oranje shuttlebus (de verschillende lijnen hebben allemaal een ander kleur) en hij stond er net. Rennen!!! Zo dat was lekker warm en droog binnen! 1 halte mee om te kunnen overstappen naar de blauwe lijn waarmee we weer terug naar de campground konden.

Eerst even gedoucht. De douches zijn bij de ingang van de campground, ongeveer 4 minuutjes lopen, en het is toch wel prettiger om dat stukje te lopen terwijl het nog licht is. Er  is hier namelijk geen verlichting. Weer terug in de camper was het heerlijk warm, de kachel had goed zijn werk gedaan.

Zo nog even zorgen voor het avondmaal….piep,piep,piep…grrrr weer ging de @@#^#@ rookmelder af. Leuk zo’n rookmelder vlak naast het fornuis. Gelukkig maar 1 x vandaag.

Straks hopelijk wat lekkerder slapen en morgen een hele dag om te genieten van de Grand Canyon. Het belooft zonnig te worden!!!